Sergio Marchionne: "PSA Peugeot-Citroen se pregateste de o alianta"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.04.2010
Intr-un interviu recent, Sergio Marchionne a declarat ca urmatoarea alianta care se va incheia la nivel global va avea in prim-plan grupul PSA Peugeot-Citroen.

Intr-un interviu recent, Sergio Marchionne, presedintele executiv al aliantei italo-americane, a declarat ca "urmatoarea fuziune din industria auto va avea in prim plan un constructor francez, care a discutat pana in prezent cu Mitsubishi, dar acum cauta un alt partener". Marchionne a facut referire indirect la grupul PSA Peugeot-Citroen, care vreme de cateva luni a dus tratative avansate cu cei de la Mitsubishi.

In conditiile in care Renault si Mercedes au facut deja un prim plan de actiune, PSA se va vedea nevoit sa accepte o oferta cat mai curand. Daca se va lua insa decizia unei aliante, PSA Peugeot-Citroen va trebui sa isi clarifice colaborarea cu BMW.

Presedintele Fiat a lasat sa se inteleaga in trecut ca isi doreste o alianta cu PSA, iar ultima sa declaratie pare sa reafirme acest lucru. Un eventual parteneriat cu francezii ar veni normal, ca o materializare puternica a relatiilor dintre cei trei constructori europeni, care au dezvoltat in comun o gama de vehicule comerciale.

In plus, o asemenea legatura puternica ar ajuta la construirea unui grup auto gigant, capabil sa vanda 5 milioane de vehicule pe an, adica pragul pe care Marchionne era de parere ca trebuie sa-l depaseasca orice mare constructor auto pentru a nu se prabusi in urmatorii ani.

Premizele constituirii unui asemenea grup sunt bune: Fiat vinde anual 2 milioane de unitati, Chrysler 1.3 milioane iar alianta PSA Peugeot un total de 3.2 milioane de unitati.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Eleonora Basescu
    ei pe dracu , sarantocii aia de la Renault au facut si ei o mica intelegere cu Mercedes si gata sunt deai lor..... hai sa fim seriosi.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru