Sindicaliştii Ford sunt jigniţi de venitul lui Alan Mulally: 54.5 milioane de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.03.2011
Şeful sindicaliştilor care lucrează în industria auto din SUA consideră venitul lui Alan Mulally din dividente ca fiind nedrept şi greşit din punct de vedere moral.

Bob King, Preşedintele Sindicatului United Auto Workers, consideră că Alan Mulally este prea bine plătit. Mai precis, King a atacat venitul obţinut de Mulally din dividente în baza acţiunilor în valoare de 54.5 milioane de dolari pe care le deţine în cadrul Ford Motor Company. Mulally este responsabil pentru întoarcerea celui de-al doilea producător american de automobile pe profit şi a primit 3.8 milioane de acţiuni la începutul acestei luni pentru întrunirea criteriilor de performanţă stabilite de companie.

"Cred că Alan Mulally este un CEO grozav, dar cred că nicio fiinţă umană din lume nu merită atâţia bani. Cred că este exagerat. Îmi place Alan Mulally, dar cred că este greşit din punct de vedere moral ceea ce face dânsul. Creează probleme pentru Ford atât pentru salariaţi, cât şi pentru muncitorii care sunt plătiţi cu ora. Aparent, un individ culege toţi laurii.", a declarat Bob King într-o discuţie cu reporterii în cadrul unei întâlniri din Detroit.

Remărcile lui King vin înainte ca sindicatul pe care îl conduce să se pregătească pentru primele negocieri cu producătorii de automobile din SUA după procedurile de insolvenţă demarate de General Motors şi Chysler.

Alan Mulally este şeful consiliului de administraţie al Ford din 2006. La momentul în care acesta a preluat frâiele companiei, Ford era cel mai slab dintre cei trei mai producători de automobile din Statele Unite ale Americii. Între timp, Ford a rămas singurul constructor de automobile care nu a avut nevoie de sprijinul guvernului şi nu a declarat insolvenţa în 2009. 

Via | Yahoo

Comentarii (5)

  • si noi care credeam ca a disparut comunismul de vre-o 20 de ani ...

    ... dar nu ar vrea sindicatul ca Dl Director sa traga si un pic "la saiba" dupa sedinta, ca sa vada si el cum se mananca industria auto ? . . . greu, greu cu oamenii care nu inteleg ce insemana luarea deciziilor :)
    7 7
  • george
    VENIT JUSTIFICAT SAU REVOLTATOR?
    Depinde de unghiul din care privesti.

    Daca faci comparatia Ford vs. GM / Chrysler, artunci Mullaly isi merita salariul cu varf si indesat. Nu a folosit bani de bail-out si a evitat falimentul Ford.

    Daca faci comparatia cu alti fabricanti auto, atunci probabil ca ar fi fost cazul nu numai sa aiba un castig mult mai mic ci si sa fie pus pe liber...Sa nu uitam totusi ca sub conducerea lui, Ford a pierdut Volvo, Land Rover, Jaguar, o mare parte din Mazda si niscaiva procente de cota de piata in vreme ce altii au facut achizitii si au crescut la capitolul vanzari...
    12 5
  • Marian
    Daca ar veni cu banii astia de acasa in cazul in care duce firma in faliment ar fi ok. Dar problema ca ca toti managerii iau un venit substantial indiferent de calitatea managementului si cel mai rau lucru sa sa fie pus pe liber cu milioane in cont.
    5 2
  • cum sa spui comunism. Intradevar modul de gandire e 'pe alocuri" comunist , dar asta nu inseamna ceva rau. Un sindicat ce nu este corupt chiar lupta pt drepturile angajatilor, plati la timp, salarii, bonusuri, conditii mai bune sau in caz de esti dat afara, sa pleci onorabil nu ca un caine. Unii au vazut prea multe filme iar altii pur si simplu nu prind ideea a ceea ce inseamna cu adevarat sindicat.
    5 3
  • Stiti cat a castigat Mulally cat timp Ford a fost pe pierdere "0"
    Asta nu a spus-o sindicalistul.
    Daca suntem corecti trebuie sa spunem tot
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru