Skoda a prezentat noul Fabia R2

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.03.2011
După doi ani de muncă, inginerii Skoda au prezentat noua Fabia R2. Modelul reprezintă versiunea "gata de raliu" a lui Fabia şi costă 62.000 de euro.

Skoda a prezentat astăzi primele imagini ale noii Fabia R2. Modelul reprezintă versiunea de raliu a lui Fabia şi a fost dezvoltată în doi ani. Modelul este echipat cu un propulsor otto de 1.6 litri, aspirat natural, care oferă 177 CP la 7.500 rpm şi un cuplu motor maxim de 194 Nm la 5.500 rpm. Unitatea de 1.6 litri beneficiază de electronică Magneti Marelli şi este cuplată unei transmisii Sadev cu cinci trepte de mers înainte şi una de mers înapoi care angrenează roţile faţă.

Cei de la Skoda nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest model, cum ar fi performanţele de care este capabil, dar au specificat faptul că este bazată pe modelul de serie şi a fost modificată complet împreună cu specialiştii del a Impromat Car. Altfel spus, vorbim de modificări extensive la motor, şasiu, cinematica punţilor şi cutia de viteze. Tot cei de la Impromat Car se vor ocupa şi de distribuţia noului model de competiţie.

Graţie omologării FIA pentru raliuri, modelul Fabia R2 poate fi introdus în orice campionat de raliu din lume la o grupă în care se întrec modele cu tracţiune pe două roţi motrice.

Modelul are un preţ de 62.000 de euro, destul de redus în comparaţie cu cel al rivalilor, dar oferă şi un nivel mai modest de performanţe. Oricum, clienţii săi vor putea opera modificări suplimentare în limitele resctricţiilor clasei în care va fi încadrată.

Via | ZerCustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru