Skoda aniversează producţia a 100.000 de unităţi Yeti

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.06.2011
Skoda Yeti aniversează 100.000 de unităţi produse în doi ani de existenţă. Modelul s-a bucurat de o creştere a vânzărilor în primul sfert al anului 2011.

Esential

100.000 de unităţi Yeti a produs Skoda în cei doi ani de la lansarea modelului său.
127.000 de unităţi Duster a livrat Dacia la un an de la lansarea de piaţă a SUV-ului propriu, considerat unul dintre adversarii de piaţă ai lui Yeti.

Exemplarul Skoda Yeti cu numărul 100.000 a părăsit uzina din Kvasiny, Cehia. Cei de la Skoda au lansat modelul Yeti în urmă cu doi ani şi îl produc şi în alte uzine, localizate în India şi în Rusia. Din 2013, Skoda va produce mai multe unităţi Yeti, graţie fabricii din Shanghai. În timp ce uzinele din India, Rusia şi China deservesc pieţele locale, fabrica din Republica Cehă produce unităţie Yeti pentru toate pieţele pe care este comercializat acest model.

În 2010, Skoda a vândut 52.600 de unităţi Yeti, iar în primele patru luni ale acestui an a reuşit să vândă 22.100 unităţi. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările lui Skoda Yeti au cunoscut o creştere de 34%. Skoda oferă crossoverul Yeti atât în versiuni cu tracţiune faţă, cât şi în versiuni cu tracţiune integrală, iar clienţii au la dispoziţie şi o versiune Greenline.

În România, Skoda Yeti porneşte de la 16.401 euro cu TVA inclus. Skoda Yeti a câştigat premiul Top Gear la clasa "Maşini de familie" în 2009, în timp ce în 2010 a devenit "Maşina Anului" la premiile Auto Express.

Publicaţia Total Offroad i-a acordat o serie de premii în 2011, iar modelul este cel mai căutat vehicul de pe portalul Honestjohn.

Via | Autodeclics.com

Comentarii (26)

  • Doar 100.000 de prosti?! Si eu care credeam ca prostia e infinita...
    64 13
  • si mai zic unii ca Dusterul e urat...
    8 36
  • @je
    Nu compara snobii care nu si-ar cumpara niciodata un produs Dacia, cu raportul de 99 din 100 al celor care considera ca Skoda Yeti e urat cu spume.
    39 4
  • Prafuitorul se face praf in 2 ani, asta probabil tine mai mult.
    6 35
  • @Dacia
    Da, de prin 2004 tot sperati voi sa se face ceva praf la Dacia si uite ca treburile merg mai bine ca niciodata... Duster a vandut intr-un an cat Yeti in doi... plus inca un "maruntis" de vreo 27.000 de unitati...
    34 4
  • mei voi nu pricepeti ca Yeti costa dublu cat un Duster??? mei io va dau nota 2
    5 6
  • George
    Chiar m-as simti rusinat sa conduc un Yeti... atat de urat e Doamne!
    50 8
  • posesor Yeti
    @! georgelus si alti Dusteristi de max 8000e inmatriculat pe BG
    draga Jorgel --- tu zi noroc daca iti da tactu drezina si dai o tura din fundatura bucuresti ....la vale pana la dunare.... unde poti sa nu pui frana ca nu te plange nimeni....doar ca imputi apa si miroase toata delta.(sturioni oricum sunt pe cale de disparitie )Pt cei ce nu stiu cei un Yeti eu zic sa faceti o tura cu el DAR cand aveti bani in buzunar... in euro.... si sa va hotarati ce masina va luati cam cu banii astia. Am avut multe = de la octavia la passat, de la freelander la rav 4 ....... dar asta e mult peste toate .

    De design eu zic ca ficare cu gusturile lui = ca de puneti toti astia de comentati o poza cu sotia/femeia/nevasta .... sa vedeti atunci comentarii ce rapandule aveti de crescut pe langa usa.

    Sunt rau dar ma fortati sa fiu.

    Daca ati ajuns ca comparati masina asta cu Duster ...eu zic sa stergeti site asta auto ca nu e de voi .... inapoi pe > libertatea.ro cu voi
    11 30
  • DUSTER - iubiti romania ?
    Skoda Yeti a câştigat premiul Top Gear la clasa "Maşini de familie" în 2009, în timp ce în 2010 a devenit "Maşina Anului" la premiile Auto Express. Publicaţia Total Offroad i-a acordat o serie de premii în 2011, iar modelul este cel mai căutat vehicul de pe portalul Honestjohn.
    7 29
  • octav_bmw
    @toti care arunca cuvinte inainte sa gandeasca
    bun yeti e mai scump decat dacia dar este mult mai bine facuta.
    iar despre aspect din punctul meu de vedere inafara de fata si putin forma arata mult mai bine ca duster
    5 17
  • @susi
    Doar atat?! Acum sa-ti dau eu cateva motive pentru care Duster a fost vandut intr-un an cat Yeti in doi:

    -World Records Academy: Dacia Duster este cel mai accesibil SUV din lume
    -Victorie pentru Dacia Duster la Raliul Gazelelor
    -Alan Prost si Dacia Duster Ice, campioni in Finala Trofeului Andros
    -Dacia Duster, in finala "Masina Anului 2011”
    -Dacia Duster este masina Autovot 2011
    -Dacia Duster, castigatoarea concursului "Cel mai 4x4" la categoria "general SUV"
    -Dacia Duster a obtinut premul AUTOBEST 2011
    -APAR a decis: Dacia Duster este "Masina anului in Romania"
    -Un nou premiu pentru Dacia Duster - Trofeul Argus
    -Dacia Duster este "Masina anului" in Croatia
    -Dacia Duster este "Masina 4X4 a anului" in Franta

    Iar posesorului de yeti (masina de reprezentanta?) cu limbaj de mahala, ii pot spune ca orice catel se crede dulau (apropo de "sunt rau dar ma fortati sa fiu"). Esti prea in aer ca sa-ti dai seama ca te-ai descalificat complet afirmand ca Yeti e peste Freelander... Hai pa, te las in prostia ta...
    31 4
  • *****
    unde au vadut 100000 de masinii .....in romania nu cred k sunt 50 masini yeti
    26 5
  • @antonny
    la chinezi ca aia inghit orice... de la maidanezi raiosi pana la... yeti
    12 1
  • :D
    @ posesor de yeti

    Genial ! prea multi trolli paici :)

    @ antonny

    Asa este pt ca romanul isi ia masina ca sa - l vada altii nu pt necesitatile personale...

    Comparatia cu dusterul este asa din orgoliul romanului...ceva gen " am avut bani de yeti frate dar uite cum arata.. asa ca mi am luat duster"

    Mie imi plac amandoua...clase diferite, bugete diferite, calitati diferite dar ambele isi indeplinesc scopul pt care au fost facute excelent.
    8 20
  • @copilul blasfemiator de mai sus
    ce clase diferite mah prostanacule?! .. "Necesitatile personale" ei hai nu ne innebuni... stai linistit ca multi ar trece peste uratenia nativa emanata de Yeti daca ar fi practica... dar asa... nu tu portbagaj, nu tu spatiu interior, nu tu unghiuri de trecere (ca altfel iti luai un break)... da, asteptarile difera, dar se pare ca skoda n-a ghicit asteptarile MAJORITATII
    19 4
  • @pff
    "mah prostanacule"....se vede ca esti un inteligent si jumatate...prostanaca e tanti aia de-ti face sandwichuri dimineata cand te duci la scoala unde te invata sa vb cu ma si sa-l scrii cu "h".

    In fine, hai sa lamurim cateva aspecte...cand ai zis ca yeti nu e practica ai dat direct cu batu'n balta...e unul din punctele forte. dar nu ma stept sa si stii despre ce vb.

    Volum portbagaj yeti intre 416-1760.

    Duster 408-1560 ( cu tot cu roata de rezerva ) La fel si cu spatiul din interior...

    La unghiuri de trecere intr-adevar, dusterul cu 2 cm mai inalt si are cateva grade in plus la unghiurile de trecere.

    E mai practic in offroad, insa mai putin practic decat yeti in onroad, unde hai sa fim seriosi, o sa stea cel mai mult timp ca doar nu locuim pe camp...sau ?!

    Aici nu e vorba de ghicit, un constructor are o imagine a brandului, iar scoda o are f bine definita... dusterul a castigat tot prin raportul PRETULUI.

    Ca sa intelegi, de ex mercedes nu isi permite ca firma sa scoata o masina de 5000 de euro sub sigla proprie pt ca dauneaza imaginii... asadar scoda este pozitionata exacto acolo unde trebuie.

    @ DST

    apropo de vanzari, tu ce preferi, un fast food de la mec, bun ieftin pt toata lumea sau un burger de la ruby tuesday sa zicem ? Cam asa e si cu vanzarile. de aia duster e campion pt ca lumea prefera mai putin lux, mai putin motor mai putina caroserie mai putina calitate dar la un pret mai mic.
    Si asta nu e un lucru rau sau de condamnat, dar nu poti sa-mi zici ca yeti e proasta pt dusterul s-a vandut mai bine pt ca asta s-a datorat PRETULUI nu calitatii. noi aici vb de calitate.
    7 17
  • Mai "gigi priceputu" sa nu-ti inghiti lmba dupa ce citesti articolul asta: "Skoda Rapid, rival pentru Logan"

    http://infoportal.realitatea.net/stiri_romania~din-auto.html

    Si ca sa mai impingi la vanzarea masinilor din Mlada Boleslav, ce ti-ai zis? Hai sa inventam niste cifre ca nu se prinde nimeni...

    Volumul portbagjului la Yeti e fix 405 litri. Duster are intre 408 si 475 litri. Cu bancheta rabatata Yeti are maxim 1580 litri, iar Duster 1636 litri... ca altfel intelege lumea gresit si tu nu ai vrea lucrul asta, nu?

    Iar calitatea inseamna lucruri diferite pentru oameni diferiti. Pentru majoritatea inseamna ca masina sa fie confortabila, spatioasa, robusta, fiabila, capabila pe orice suprafata si ieftina in exploatare. Daca poate fi placuta ochiului cu atat mai bine. Aspectele astea dezavantajeaza Yeti fata de Duster. Calitate nu inseamna sa-mi dai un break cu pachet de drumuri dificile, design execrabil si motor cu cilindree de 1200 cum se prezinta skoda yeti...
    17 6
  • @DST
    ...eu am vorbit respectuos cu tine, dar cele trei clase ale tale vad ca te impiedica sa faci la fel... Hai sa ti pun neuronul la treaba...nu comparam merc cu scoda... era un exemplu, cum de altfel am si specificat, o metafora daca vrei o idee...nu te ai prins.

    Cat despre portbagaj , te invit sa mai cauti, eu nu postez ca sa bat campii, yeti are intre 416 si 1760 ! dusterul cu 475l este 2x4 ( cu tot cu spatiul de la roata de rezerva )...ca altfel intelege lumea gresit si tu nu ai vrea lucrul asta, nu?

    Eu chiar sunt surprins cum toate publicatiile de specialitate lauda yetiul dpdv tehnic si calitativ si se trezesc neica nimeni someri in RO sa zica ca e praf si pulbere...

    adevarul e ca ti-e rusine cu motor 1.2 ..chiar daca e mai performant ca 1.6.16v rad vecinii de tine...zic ca esti chitros...este ?!

    Noi vb de yeti, nu de mcv. NU incerca sa mi explici ca un suv care se termina la 17000 se compara cu unul care abia incepe de la 16000 si ceva. ca intr-un test obiectiv nu se compara ''high end" cu "entry level" ... decat asa , de amorul polemicilor.
    5 13
  • anti-ISUS
    Bah asta !!!
    cu deontologia ta saraca, faci pe intelectual dar ai 4 cls primare, Premiant in ex cu fast-food(uri) - spune multe despre cultura ta !;-)
    Nu stau sa-ti mai exemplific atuurile Duster-ului in pofida Yeti-ului,ca ti-au exemplificat mai devreme colegii si tot degeaba. Dar observa cate voturi negative ti-ai luat si tu tot Latri... hai plimba ursul si vb cu PRETENII tai la o samanta de cat de FRMOCS e Yeti,sau esti Matzochist ???
    P.S. La ce gusturi ai si la cat iti place sa te contrazici aiurea ,luandu-ti-o asa rau in freza ,sigur esti Matzo... :))
    10 4
  • @anti gramatica
    Aia cu matzochist a fost MAXIMAAAA... rad cu lacrimi.

    Am incercat sa citesc tot postul tau dar nu am reusit...prea multe hieroglife...SA primesc voturi negative in romania este o onoare, tinand cont ca 70% din romanai sunt din mediul rural, iar din restul 30 % jumate sunt tiganizati si manelizati...asadar un vot negativ din partea majoritatii este un motiv de mandrie....
    Majoritatea l-a votat si pe marinar si uite unde suntem...

    Eu nu latru, eu aduc argumente, pana acum nu am avut onoarea sa dau de un interlocutor inteligent informat cu care sa port un dialog fie el si in contradictoriu dar macar civilizat.

    Ca sa-ti bagi unghia-n gat, eu cu "PRETENII" nu stam la seminte, ca de aia am facut facultati, ca sa avem salarii bunicele sa ne permitem sa iesim in oras.

    PS: te rog citeaza-ma unde am zis ca yeti e "FRMOCS" sau macar frumos.

    Astept cu entuziasm un raspuns, dar de data asta in romana te rog.
    6 6
  • anti-ISUS
    cea mai tare perla pe care ai scos-o
    hai lasa gargara asta ieftina cu lb romana,ca esti praf la ea ( la alte posturi ai scris ,ca un semi-analfabet ) + sti bine ca ti-am scris asa intr-o nota ironica ;-)
    Dar cea mai,cea mai tare dovada de puerelism crasa de care dai dovada e afirmatia < am facut facultati ca sa avem salarii bunicele > :))LOL
    p.s. eu cred,ca ti-ai luat diploma la Spiru Non-Stop si permisul la Ag,ori ai vreo 14 anisori tatutzu,altfel dk n-ai fi fost doar o gluga de conceni si ai avea un minim de cunostinte & experienta, vizavi de cat reprezinta ( in romanika ) ,cat valoreaza scoala ca si cheie care sa-ti deschida usi inspre un viitor mai luminos, nici nu ti-ar fi bubuit bibilica la asemenea perle ieftine ,mai era unul ca tine ( sau poate tot tu esti )care se incuraja si afirma ca la anul termina facultatea si o sa prinda un job sau poate era un blow-job barosan :))
    3 7
  • anti-ISUS
    @ISUS
    sincer a ajuns sa mi se faca SILA cand vad si aud asa multi/e insipizi, inodori, incolori, care ,neavand ce sa spuna interesant si concret despre sine insusi ,nestiind sa faca macar un singur lucru bun ( nici macar un TVA nu-s in stare unii sa mi-l calculeze ) se bat cu pumnu-n piept ca au terminat o facultate (ca de fapt abia au terminat agronomie,agricultura,jurnalism si altele de genu...),astfel,de atatia si atatea provinciale venite pe la capitala ce-si pun poalele-n cap sa faca o facultate si dupa aceea habar N-au cum si cu ce se mananca ,a ajuns sa-mi fie jena sa mai spun in astfel de cercuri ,ce si cum am terminat Eu facultatea .
    all the best !
    3 5
  • Frumoasa!
    Mie imi place,e chiar o masina frumoasa,e iesita din tipare si are un aer de robustete in comparatie cu alte modele din clasa ei,are o alura inconfundabila si imi place la Skoda ca are un design individual pe fiecare model,e de admirat ca nu urmeaza linia fratilor de concern!
    7 3
  • @anti romana
    Te provoc sa ma citezi cand ma vezi ca scriu ca un analfabet... asa poate ma mai corectez si eu... hai sa te vad. Pana atunci : "sti bine" "puerelism" in rest vad ca te-a ajutat bine google translator si ti-a mai reparat din greseli, oricum bv , se vede cai l-ai citit si rascitit de 10 ori ca sa arate mai decent.

    Cat despre facultati...ce sa-ti zic, indiferent ce ar spune unii si altii, la o firma serioasa conteaza. Ah daca vrei sa lucrezi intr-o banca de ex, aia pana la postul de manager cam iau pe oricine. Dar deja intervin si cliseele...am vazut oameni de la spiru sau cantemir care au trecut prin fac. pe carca lor, si ASE-isti paraleli cu universul... si da, un salariu de peste 2800ron plus facilitati este bunicel in ziua de azi pt un tanar.
    Cat despre canret, l-am luat de 3 ori la udriste , 16 ani a1 18 ani b si 20 de ani a.
    Acestea fiind spuse, poate reusesti sa lasi obsesia si frustrarea la o parte si sa vorbesti pe subiectul topicului.
    7 4
  • anti-ISUS
    ca sa pricepi!!!
    1) pe marginea subiectului au vb anteinterlocutorii tai si ti-au aratat cu subiect si predicat ce si cum ,de ce Dusterul pare si este o alegere mai buna ,astfel am decis sa descopar omul care se contrazice aiurea ( nu opiniile sale care deja erau expuse ca o flegma tipica unui maghiar ,scuipata la adresa oricarui lucru bun si facut in romanika asta );
    2) intr-adevar am si obsesii si frustrari - toti avem care traim in tarisoara asta si ne-am sictirit de atata prostie si ingamfare ( asa ca lasa ironia asta ieftina );
    3) daca tie ti se pare 2800ron + facilitati (probabil 2 plinuri pe luna ,un comision simbolic si eventuala niste bonuri valorice :)) ) - bunicel ai mare dreptate ,dar doar in comparatie cu marea majoritate de salariati din ro, in realitate fara 5000ron si ceva facilitati ca sa ai un trai Decent/Normal ( nu zic sa te lefai NEAM ) e GREU .
    2 6
  • @ ^
    Ca sa nu mai lungim povestea, te ai bagat ca musca-n lapte, uite ce am scris eu mai sus "Mie imi plac amandoua...clase diferite, bugete diferite, calitati diferite dar ambele isi indeplinesc scopul pt care au fost facute excelent."

    Deci explica-mi terog cu ce am scuipat eu pe lucrul bun din romania ???

    NU FRATE ! eu sunt corect ! eu le-am zis unor maimute de mai sus ca argumentele lor erau penibile. Unu dadea date aiurea despre masini, altu insista cu premii luate de te mai miri pe unde, din care jumate nu aveau relevanta iar principalul argument al premiilor este raportul CALITATE / PRET ! Daca nu te-ai uita la bani, ce ti-ai lua, un duster ca a castigat 10 premii sau un xtrial, rav4,freelander e,t,c care poate nu au luat atatea premii.

    NU. Se cumpara masina nu premiile! E gresit sa zici ca dusterul este o alegre mai buna, mai buna pt cine ??? Intr-adevar duster e masina de omorat , si ce ofera la banii aste e super ok , insa eu de ex nu vb neaparat de yeti, prefer ceva mai solid, cu un motor ceva mai mare pt un diesel ( 1,5 e putin chinuit ) cu o antifonare mai buna, o tabla mai groasa, niste plastice mai ok si niste optiuni in plus.

    Atata timp cat am banii in plus sa i dau inseamna ca fac o alegere gresita ?????
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru