Skoda Fabia Monte Carlo, ediţie specială pentru Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 14.01.2011
Skoda va lansa în cadrul salonului elveţian o ediţie specială a modelului Fabia. Botezată Monte Carlo, versiunea limitată va omagia cei 100 de ani ai celebrului raliu.

Esential

17 inch este dimensiunea jantelor instalate pe Fabia Monte Carlo.

Skoda va expune în cadrul Salonului Auto de la Geneva o ediţie specială a modelului Fabia, botezată Monte Carlo. După cum probabil aţi intuit, versiunea celebrează cei 100 de ani ai Raliului Monte Carlo şi cei 110 ani împliniţi de brandul ceh anul acesta.

Pentru a individualiza cât mai bine ediţia specială, Skoda a ales o caroserie de culoare roşie, gata să contrasteze cu acoperişul de culoare neagră şi jantele de 17 inch, vopsite de asemenea în negru. Carcasele oglinzilor păstrează aceeaşi culoare de contrast, regăsită şi la nivelul grilei frontale şi pe fundalul blocurilor optice faţă.

Geamurile fumurii ascund un interior zugrăvit în aceleaşi culori, la nivelul scaunelor sport şi elementelor planşei de bord. Nu puteau lipsi cusăturile de culoare roşie la nivelul volanului, frânei de mână şi schimbătorului.

Sub capotă se vor afla trei versiuni pe benzină, toate având la bază motorizarea de 1.2 litri. Pentru fanii dieselului vor fi două derivate de putere ale unităţii de 1.6 litri.

Se pare că ediţia specială nu va include şi motorizarea sportivă RS, de 180 de cai putere.

Prima apariţie a versiunii exclusiviste se va consemna săptămâna viitoare, între 19 şi 22 ianuarie, în cadrul Raliului Monte Carlo. 

via | autoblog

Comentarii (4)

  • Sa omagiezi 100 de ani de Monte Carlo si sa nu oferi un RS e pur si simplu bataie de joc.

    Imi inchipui cum s-au scremut astia din CEO sa aprobe vopseaua aia si jantele de 17 inch. Sedinta extraordinara s-a incheiat cu o circulara catre toate departamentele Skoda:
    - diminuarea cu 50ml de vopsea folosita la fiecare model skoda,
    - renegocierea cu furnizorul a preturilor jantelor'
    - cautarea unei nou solutii de coasere a volanelor, schimbatoarelor la toate modelele fabricate in 2011 pana la recuperarea cheltuielilor cu ata.
    - in fine, toti angajatii Skoda vor oferi "voluntar" cate 200Eu/luna in perioada 2011-2111 pentru viitoarele editii "speciale".
    9 2
  • Astia nu mai stiu sa faca masini cu adevarat.....omagiaza 100 de ani de M.C cu o Skoda cu motor de scooter=))=))... app mi-a placut comentariu lui Gelu :)):))
    4 4
  • blaaaah
    Intr-o zi or sa omagieze cu o masina ...fara motor! Asa....de exercitiu!
    0 2
  • anonim
    the power of TSI
    daca'i motor mic nu inseamna ca nu are putere;) 1.2 -> 130 cp, in combinatie cu arhitectura sport a masinii, si cu cauciucuri adecvate ...e super masina!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru