Skoda Fabia S2000, solutia ceha pentru circuit

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.02.2008
Motorsportul este noua provocare pentru Skoda. Constructorul ceh testeaza o versiune de circuit a noii Fabia.

Esential

2.0 litri este capacitatea motorului care propulseaza noua Fabia S200.

Dupa succesul inregistrat pe piata mondiala cu noua Fabia, Skoda pregateste ceva special pentru modelul ceh. Constructorul intentioneaza sa isi faca simtita prezenta si pe circuit, in cadrul competitiei Super 2000.

Participarea Skoda va fi asigurata de o versiune de circuit a noii Fabia hatchback, care a suferit modificari importante la nivelul trenului de rulare si a caroseriei. Botezata Fabia S2000, versiunea de circuit va fi propulsata de un motor de 2.0 litri, aspirat normal, conectat la o cutie secventiala cu sase rapoarte. Puterea motorului va fi transmisa ambelor axe prin intermediul a trei diferentiale mecanice. Constructorul ceh nu a oferit alte detalii despre performantele masinii, acestea urmand sa fie publicate cand versiunea va trece de faza de testare.

La exterior, desi sponsorii lipsesc deocamdata, vopseaua neagra mata reuseste sa sublinieze cu succes aspectul sportiv. Bosajele mult mai mari imbunatatesc comportamentul masinii in viraje si la viteze mari iar pachetul aerodinamic completeaza performantele motorului.

Cand perioada de testare se va incheia, noua versiunea de circuit Fabia S2000 va putea intra in circuitul competitional si sa atraga probabil interesul echipelor de raliu private.

Eckhard Scholz, membrul consiliului director Skoda si responsabilul departamentului de dezvoltare tehnologica, s-a declarat multumit ca noua Fabia S2000 poate testa incepand cu acest an. "Versiunea de circuit va putea fi omologata in acest an la nivel national si international. Data lansarii oficiale va depinde in mare parte de progresul obtinut, rezultatele testelor si certificarea finala. Abia dupa aceea Fabia S2000 va putea fi achizitionata de echipele private cu care Skoda va mentine o stransa legatura pentru evaluarea performantelor" a mai declarat Scholz.

Martin Lauer, directorul departamentului de comunicare Skoda, a adaugat ca "istoria de peste 100 de ani in motorsport este o mostenire foarte importanta pe care Fabia S2000 o va duce cu mandrie mai departe. Motorsportul este foarte popular, de aceea il putem privi si ca pe o buna oportunitate de a ne promova produsele." a mai declarat Lauer.

via | Carscoop

Comentarii (5)

  • in sfarsit i-au facut rotile mai mari la noua fabia:)Ati obseravat? Ca asta de serie are rotile prea mici in comp cu caroseria?
    0 0
  • asta nu-i fabia
    Asta DEJA nu mai este Fabia.
    0 0
  • Ca sa fiu primu!!
    Parca e furata dupa clio2+3 Renault Logan,Dacia Logan,etc.
    0 0
  • ...
    ce tocila
    0 0
  • gabrielstan
    mda
    e urata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru