Skoda Rapid: primele imagini-teaser

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 23.05.2012
Sedanul cu care Skoda încearcă să lovească dur în vânzările segmentului Logan va fi lansat în această toamnă, la Paris. deocamdată, avem în faţă primele imagini-teaser ale modelului ceh.

Skoda a publicat pe pagina proprie de Facebook primele fotografii oficiale ale viitorului Skoda Rapid, sedanul care se va poziţiona între Fabia şi Octavia în gama constructorului ceh. Nu este însă vorba de imagini full-size, ci de o serie de fotografii-teaser care sugerează subtil câteva dintre liniile de design ale noului model.

Viitorul Skoda Rapid va fi frate de platformă cu viitorul Seat Toledo, model al cărui concept a fost prezentat în martie la Salonul Auto de la Geneva, şi va fi prezentat cel mai probabil în cursul lunii septembrie, la Salonul de la Paris. Deşi nu există încă informaţii oficiale legate de partea tehnică sau de motorizări, este aproape sigur faptul că Skoda nu ne va oferi surprize mari la aceste capitole, cehii urmând să se concentreze pe unităţi deja cunoscute din gama VW Group. Vorbim de motorul TSI pe benzină de 1.2 litri care dezvoltă 85 sau 105 CP, dar şi de TSi-ul de 1.4 litri şi 122 CP. Acestea vor fi completate de 1.6 TDI de 105 CP şi de 2.0 TDI de 140 CP

Noul Skoda Rapid va fi cu circa 15 centimetri mai scurt decât actualul Volkswagen Jetta, dar va oferi spaţiu suficient pentru cinci pasageri şi pentru bagajele acestora (peste 500 de litri).

Modelul va intra pe pieţele europene la finalul acestui an.

via | Auto.blog.rs

Taguri: , Skoda, Skoda Rapid

Comentarii (12)

  • @
    Absolut superb. Deja mi-l imaginez. Are formele alea patratoase cum imi plac mie, are un desgin conservator. Sper ca 2.0TDI-ul sa functioneze cum trebuie.
    13 27
  • dumy78
    ...
    un site concurent abereaza ca Rapid e inlocuitorul actualei Octavia si va avea 4 usi, iar Octavia 3 va fi doar versiunea hatchback, cu hayon. Bravo Automarket
    9 2
  • poate nu sunt eu fan skoda dar nu mi-o imaginez....vad doar bucati din masina! dar fanii probabili or fi niste mentalisti ca gog si pot vedea..cine stie!!
    18 9
  • va lovi dur doar daca Renault va sta ca un redus cu destu'n gura si cu saliva scurgandu-i-se din coltu gurii. Culmea e ca WV a facut asta de cand a aparut Logan. Fiat a incercat o miscare la deruta lansand balena aia de Albea dupa ce le-au cazut in maini ceva planuri ale "dulapului" din Mioveni. Numai ca au dat chix. Sa vedem ce face WV cu Skoda....Tinand cont ca Renault va germaniza Loganul mi-e teama ca carnatarii vor fi serviti cu ceva varza made in romania. Si vor fi nevoiti sa o inghita pe nemestecate.
    8 6
  • @
    Dar tu nu ai vezi ca a fost prezentat conceptul ? Exact asa o sa arate, doar ca la realitate, nu cu anumite elemente futuristice. De exemplu uita-te la Tiguan Concept, si apoi la Tiguan dupa ce a aparut, si vezi ca nu difera tare mult. + Mai vad liniile, farurile, stopurile, grila fata, deci super masina ! Acuma sa vedem ce pret va avea.
    4 13
  • *****
    Parca ii vad pe cei de la VAG gandindu-se .......parca noi avem un polo sedan ,bora ....mmmmm pai ce ar fi sa mai modernizam un pic il pozitionam intre fabia si octavia ....motoare avem cate vrem .... punem sigla Skoda si o sa vindem ca doar e skoda ......pret de la 14000euro
    17 2
  • o noua mizeria a grupului VAGin
    5 17
  • o fabia diesel de 90 de cai este 13000 ... daca Rapid o sa stea intre fabia si octavia nu prea vad cum poate sa faca afaceri pe teritoriul Loganului care costa 5000Euro mai putin. Judecand dupa motoare si preturile grupului VAG .. mai jos de 14000 nu vad ... hai 13000 una pe benzina...
    12 0
  • skoda
    daca pana acum cei ce nu aveau bani de Passat isi achizitionau o Octavia acum cei ce nu au bani de Jetta vor opta pentru Rapid

    cred ca asta e la ce se gandesc cei de la Skoda cu acest nou model, dar cred ca va fi un pic cam urat, departe de prototip
    4 3
  • rapid
    Gresesti:
    Cine nu avea bani de passat isi lua superb acum cine nu are bani de octavia isi ia rapid deoarece octavia III se va scumpi .
    3 1
  • radovan
    ....
    Noua linie de design nu este greu de intuit, cehii nu se dezic si se pare ca urmeaza linia deschisa de noul Jetta.
    Daca Mission L va fi produs sub numele de Rapid atunci foarte curios este cum va arata noul Octavia daca il vor repozitiona in gama si daca isi va mentine pretul.
    2 0
  • Fabia în trei volume
    Prima generație de Fabia a beneficiat de o variantă în trei volume, cea curentă e doar hatchback sau break. Dacă va folosi o platformă comună cu noul Toledo, asta se traduce A05, deci platforma pe care sunt făcute acum Ibiza, Polo și A1. Nici o șansă să se bată la preț cu Logan 2, în condiții de motorizare/dotări similare, dacă e să credem ce-am auzit până acum de la reprezentanții Dacia (că nu va fi mai scump).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru