Skoda si-a batut in septembrie propriul record de vanzari

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 12.10.2009
Seetembrie 2009 a adus vanzari-record pentru Skoda, devenind astfel cea mai de succes luna din istoria producatorului din Mlada Boleslav.

Skoda a reusit sa isi bata propriul record de vanzari in septembrie 2009, constructorul ceh semnand astfel de primire sub cea mai de succes luna din intreaga sa istorie. In ciuda crizei economice, Skoda a reusit sa creasca in vanzari cu 17% fata de luna septembrie 2008, ajungand la un total de 69.023 de vehicule vandute in intreaga lume.

Motorul cresterii a fost reprezentat de vanzarile solide din Europa Occidentala. Numarul unitatilor vandute in aceasta zona a ajuns la jumatate din totalul efectiv al vanzarilor marcii, cele 36.202 unitati reprezentand o crestere de 23.1% fata de luna septembrie a anului trecut.

Succesul Skoda este legat strans de succesul programelor de reinnoire a parcurilor auto din tarile europene. Exemplul cel mai concludent este reprezentat de piata din Germania, acolo unde programul "Rabla" a avut un succes enorm si unde Skoda a reusit sa vanda in septembrie 16.806 masini. China a contribuit la randul sau la cresterea Skoda, cele 14.328 de masini pe care marca din Cehia le-a vandut in statul asiatic reprezentand o crestere efectiva de 187.9% fata de septembrie 2008.

Cel mai vandut model Skoda in septembrie a fost Fabia (28.053 de unitati), cresterea fiind de 31.4% fata de a noua a anului trecut.

"Vreau sa le multumesc tuturor celor care au ales autoturisme Skoda, exprimandu-si astfel increderea in produsele noastre.

Le multumesc si dealerilor care, in ciuda recesiunii economice prin care trecem si a unui piete foarte competitive, au reusit cu succes sa promoveze brandul Skoda si sa contribuie la vanzarile noastre totale. Rezultatul a fost o luna septembrie care a devenit cea mai de succes din intreaga istorie a brandului nostru", a declarat Reinhard Fleger, membru in Consiliul de Administratie Skoda si responsabilul biroului de vanzari si marketing al marcii.

via | Skoda

Comentarii (10)

  • Salut Mircea Mester!!!!!!!!!!!!!
    Mircea Mester , daca timpul nu te preseaza poate ma lamuresti si pe mine cu o chestiune.Am auzit ca Vw ar vrea sa scape de Seat ca nu aduce profit? Ai auzit ceva , nu stiu , poate in "spatele cortinei".
    Iti multumesc anticipat! Multa sanatate tie si celor dragi! Ciao!
    2 3
  • Completare
    In completarea mesajului de mai sus voiam sa mai zic, Seat a intrerupt productia Toledo, plus Exeo e un Audi rebranduit.Sa arate ca VW nu mai investeste in ceva nou.......
    0 4
  • cristi
    Cred ca vorbesti neinformat. Daca te uiti pe raportul anual pentru 2008 al Seat o sa vezi ca e al doilea an in care Seat inregistreaza profit.
    Cat despre zvonul cu vanzarea Seat de catre VW, da-mi voie sa ma indoiesc ca e de actualitate, il tot auzeam acum 2 ani.
    Ar fi mai bine sa te informezi inainte de a comenta pe un site de informatii auto.
    5 2
  • cristi nu fii nesimtit , nici macar nu vb cu tine!
    0 5
  • [offtopic] Seat
    “Pozitia liniei Seat este discutata in mod pozitiv in cadrul grupului, iar daca putem concura cu Toyota si alti producatori de masini, ne putem bucura de acelasi succes pe care il avem si cu Skoda si cu Seat”, a opinat Schmitt in 2008
    3 0
  • mircea
    @Sandu
    Nu. Volkswagen nu are in vedere renuntarea la Seat, care tinde sa devina una dintre marcile profitabile ale industriei.

    Pe de alta parte, scopul VW pentru urmatorii ani este depasirea GM si Toyota la capitolul vanzari. Nu isi permite sa piarda una dintre marcile de volum in acest context.

    Numai bine.
    4 0
  • SKODA=VW
    SE SPUNE CA OBSEDATII DE VW ISI CUMPARA SKODA. :)))
    SUNT MASINI BUNE MERCEDESURILE....
    3 5
  • CARINO - DRAGOS
    SKODA
    Dupa 2 passat 2002 - 2005, 1 golf 5 2005, skoda tour 2008, 2 superb 2006/131cp, terrano2003, focus 2006,polo cross 2007, subaru forester 2,5 2007, A6-2,0 f.putin, 525 - 2003, H. accent 2008, plus fiul meu volvo si alte cateva probe cu diverse, m-am hotarat la un model de masina. Confort super, aspect rezonabil, motorizare pt mine ok, intretinere ok, fiabilitate f. buna pt anumite motorizari, consum urban ok., pret achizitie second hand f. bun si de noua bun - SKODA SUPERB. Doar la capitol imagine poate fi contestata dar pentru mine este acceptabil. Cine nu crede, sa citeasca despre drive-test, sa compare cu ce vrea, si cum pentru mine confortul interior este primul criteriu, apoi intretinerea, pret de achizitie, am dreptate. Daca aveti alte criterii, exista si alte marci. Din ce stiu eu exista 3 feluri de masini - americane germane si restul lumii . Acum exista SKODA si pt lux LEXUS.
    6 3
  • Sa vanda daca are cui! Bravo lor.
    2 0
  • accent crdi si i40
    sppeeed
    daca subaru e varza eu zic ca e alt ceva la masina {{{{{{soferul sigur }}}}defect din ce am cunoscut si am iubit pana acum cele 2 besti sunt subaru si mitu
    din pacate skoda au de invatat si in privinta performantelor si a calitati !!!!!!!!!!!
    acum fiecare decide si face ce vrea cu bani sai numai bine
    pe care cunosc cu skoda se cam plang de ele ca au cam multe probleme mai ales daca le forjeaza !!!!!!
    ????
    407 e cam laudat nu am studiat dar la fiabilitate sta bine vorbim de sute de km nu 40 50 de miii de km pe an
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru