Skoda testează primul său model electric: Octavia Green E Line

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.01.2012
Skoda a demarat oficial testele platformei sale electrice, instalate pe Octavia Green E Line. 10 prototipuri vor parcurge 15.000 de kilometri în următoarele 12 luni.

Esential

150 de kilometri este autonomia maximă a prototipului Octavia Green E Line.
135 de km/h este viteza maximă pe care o poate atinge Octavia Green E Line.

Skoda se alătură valului de constructori auto care se dedică cercetării în domeniul vehiculelor electrice. Constructorul ceh a demarat oficial o campanie amplă de testare a platformei care va găzdui primul său vehicul electric în 2014.

Este vorba despre prototipul Octavia Green E Line, un vehicul cu emisii zero, ce îşi propune să parcurgă 15.000 de kilometri în următoarele 12 luni. Născut după o perioadă de 20 de luni de dezvoltare, Octavia Gren E Line are deja 10 exemplare ce vor cutreiera drumurile Europei anul acesta. În tot acest timp, inginerii cehi vor verifica compatibilitatea tehnologiei, de provenienţă Volkswagen, cu nevoile omului contemporan.

Propulsia conceptului pre-producţie este asigurată de un motor electric, capabil să ofere 115 cai putere în regim maxim şi 81 de cai în regim normal. Cuplul motor, estimat la 270 de Nm, este constant şi instant. Cu aceste resurse, dar şi cu un pachet de baterii litiu-ion consistent, Octavia Green E Line poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în 12 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 135 km/h.

Chiar şi aşa, autonomia atinge 150 de kilometri.

O tehnologie inedită, instalată de cehi, este avertizorul sonor, care funcţionează până la o viteză de 40 km/h şi avertizează pietonii.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • mai bine ar ramane de ce sunt...TDI
    asta e trendul adevarat...insa pt unii constructori nu se potriveste! o fac doar ca asa e moda insa poate nici ei nu sunt convinsi cu ceea ce fac! sau o fac dar ajung sa abandoneze ideea in cativa ani sa nu uitam de cazul vw cu hibridele!cate vw hibride ati vazut pe strada? ar fi bine sa ramana la ce i-a consacrat motoarele diesel!
    4 2
  • Catalin
    intrebare:
    in filosofia Skoda se gaseste trendul de a face masini electrice ? Sa fie mai fraieri decat Dacia sa puna pe banda electrificatele ? Dacia prin directorul frantuz de comert zicea mai deunazi ca nu meritam noi romanii sa avem electrice in gama Dacia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru