Smart For-us, conceptul unui pick-up mini vine la Detroit

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.12.2011
Smart va expune la Salonul de la Detroit conceptul For-us, promotor al noilor direcţii de design şi o ocazie de a anticipa viitoarea extensie a gamei.

Esential

75 de cai putere oferă motorul electric al conceptului For-us.

Mercedes pregăteşte o surpriză pentru publicul american cu ocazia Salonului de al Detroit. Se numeşte Smart For-us şi este o versiune concept a unui pick-up de clasă mini cu propulsie electrică. Prototipul a fost gândit ca o nouă extensie a gamei, de această dată orientată către preferinţele unei pieţe care încă mai apreciază segmentul pick-up-urilor. Oficialii Mercedes s-au grăbit să precizeze că noul concept nu a fost propus pentru a intra în producţie.

Noul For-us preia liniile conceptului For-vision, prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, şi le adaptează unei platforme noi pe care am putea-o vedea pe urmaşul lui ForFour, model dezvoltat alături de Renault.

Cu o lungime de 3547 mm, o lăţime de 1506 mm şi o înălţime de 1701 mm, conceptul german beneficiază de o lungime de încărcare de 280 mm în benă şi de 900 mm la interior, atunci când scaunul este rabatat. Cu 161 mm mai înalt decât un Smart Fortwo de serie, For-us dispune şi de un ampatament mai generos, de 2480 mm.

Puterea conceptului vine de la acelaşi motor electric de pe Fortwo Electric Drive.

Unitatea poziţionată pe puntea spate oferă 75 de cai putere şi 130 de Nm şi este ţinută în viaţă de o baterie litiu-ion de 17.7 kW, ce poate fi încărcată de la priză sau cu ajutorul sistemului de recuperare a energiei rezultate la frânare.

Renault va folosi platforma expusă de conceptul For-us pentru a dezvolta cea de-a treia generaţie Twingo. Surse neoficiale susţin că este vorba despre o reinterpretare a actualei platforme disponibile pe Twingo.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru