Smart Fortwo 2, oficial

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 09.11.2006
Cu 19.5 cm mai lung decat precedenta generatie dar cu 73 cm mai scurt decat orice alt model concurent existent pe piata. Acesta este noul Smart Fortwo 2.

Aveti in fata primele fotografii oficiale ale noii generatii Smart Fortwo. Pentru a nu se complica inutil, inginerii Smart au conceput doar e evolutie a vechiului Fortwo, fara ca schimbarile sa aiba efect radical. Practic, schimbarea de care vorbim nu face altceva decat sa indrepte greselile generatiei precedente si de a aduce cateva noutati subtile.

Trecem peste aprecierile subiective din comunicatul de presa, care anunta “un design mai dinamic si un caracter personal mai pregnant”, si ajungem la motorizari. Noua generatie Fortwo va primi sub capota trei motoare pe benzina, de 61, 71 si 84 de cai putere, si un diesel CDi de 45 de cai. Versiunea Brabus, deja obisnuita pentru gama Fortwo, va completa oferta in toamna anului viitor. Viteza maxima va fi de 145 km/h (evident, pentru versiunea de 84 CP), cu 10 km/h mai ridicata decat vechea generatie. Toate propulsoarele enumerate mai sus vor fi cuplate la o cutie automata cu cinci rapoarte. In trendul general, consumurile vor fi reduse pentru motoarele pe benzina, in ciuda plusului de putere: intre 5 si 5.5 litri la 100 km.

Mai mult, finalul anului viitor va aduce, pe versiunea de 71 de cai, un sistem care va beneficia de tehnologia Stop and Go, similara celei utilizate de Citroen. Aceasta va permite imbunatatirea consumului cu inca 13%. Daca aceste valori nu va multumesc, aflati ca dieselul consuma 3.5 litri/100 km. In plus, arhitectura electronica a noului model a fost, de altfel, gandita pentru ca Fortwo sa adopte fara probleme sisteme de propulsie electrica in viitor.

Trecem la dimensiuni. Noul Smart Fortwo este cu exact 19.5 centimetri mai lung decat predecesorul sau, acestia fiind folositi in totalitate pentru a creste nivelul de securitate al pasagerilor. Oricum, cresterea este una abia vizibila. Asta pentru ca Fortwo ramane cu 73 de centimetri mai scurt decat cel mai compact model concurent aflat pe piata la ora actuala. Daca va puneati intrebari legate de spatiul de stocare a bagajelor, aflati ca noul Fortwo vine cu nu mai putin de 220 de litri, o valoare apreciabila avand in vedere ca este cu 70 de litri in plus fata de modelul pe care il inlocuieste.

Revenind la capitolul securitate, oficialii Smart declara ca noul Fortwo va primi patru stele la testele EuroNCAP si va raspunde bine si la normele americane de acest tip.

De altfel, cele mai importante elemente pe care le intalnim in serie sunt airbag-urile frontale, climatizarea, centurile de siguranta pretensionate cu limitator de forta, scaunele ranforsate si reglabile, ESP, ABS, asistenta la franarea de urgenta sau inchiderea centralizata prin telecomanda.

Smart Fortwo 2 vine si in versiune cabrio, aceasta din urma beneficiind de un plafon retractabil complet automat care poate fi asezat in orice pozitie, gradul de deschidere variind in functie de necesitatile celor din habitaclu. Data exacta a debutului comercializarii nu a fost inca publicata.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru