Smart Fortwo Lightshine: Cel mai ecologic model de serie din istorie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.01.2011
Cei de la Smart pretind că au lansat cel mai puţin poluant model de serie echipat cu un motor cu combustie internă. Acesta se numeşte Fortwo Lightshine şi emite 86 de grame de CO2 per kilometru.

Smart Fortwo a primit o ediţie specială, care are emisii de CO2 extrem de scăzute. Respectiva ediţie specială se numeşte Lightshine şi emite doar 86 de grame de CO2 pe kilometru. Modelul este echipat cu o unitate CDI de 0.8 litri şi 54 CP, care are doar trei cilindri şi îl face pe Smart Lightshine să fie cel mai ecologic vehicul de serie echipat cu motor cu combustie internă din istorie – potrivit celor de la Smart.

La interior, modelul Lightshine este echipat cu un sistem de navigaţie care este operat printr-un ecran tactil şi beneficiază de un volan sport cu trei spiţe. Pedalele, schimbătorul de viteze şi covoraşele acesti model sunt ştanţate cu sigla Lightshine. Sistemul multimedia al acestui model suportă mediile CD, DVD şi card-urile SD. De asemenea, clienţii îşi pot conecta iPod-ul la sistemul audio din dotare.

Smart Fortwo Lightshine este bazat pe versiunea Passion a lui Fortwo. Modelul este vopsit într-o nuanţă mată de verde deschis, beneficiază de lumini de poziţii cu LED-uri, jante speciale din aliaj uşor, ochelari pentru faruri în nuanţa caroseriei şi un set de sigle cu inscripţia Lightshine.

Piaţa din Marea Britanie va primi doar 86 de exemplare ale acestui model, iar numărul total de exemplare disponibile nu a fost încă anunţat.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • love
    Foarte frumoasa masina in general. Mi-a placut foarte mult si cel de 4 locuri.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru