Solutie franceza pentru aglomeratia din orase

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 25.09.2007
Francezii au gandit un sistem de cronometraj automat al stationarii. Depasirea timpului permis inseamna automat amenda.

Pentru ca si lor le-a ajuns pana peste cap problema aglomeratiei din orase, francezii au gandit un sistem interesant de evitare a stationarii indelungate a masinilor in parcarile din centrul oraselor.

In prima faza, acestia au eliminat parcarile cu plata din zonele foarte aglomerate, transformandu-le in zone cu stationare (20 minute) acceptata. In aceste conditii, locurile de parcare nu riscau sa ramana "vandute" unei masini pe tot parcursul zilei. Si totusi, masura nu a dat rezultatele scontate din cauza faptului ca unii conducatori auto ignorau limita de cinci minute, contand pe faptul ca politistii nu observau ilegalitatea.

Aceasta tendinta tinde insa sa fie eliminata odata cu aparitia unor dispozitive care seamana cu clasicele taxatoare de parcare dar care nu fac decat sa masoare timpul petrecut de o masina intr-un loc de parcare si sa semnaleze politiei orice depasire a celor cinci minute legale. Primele astfel de gadgeturi au fost montate ca test in trei dintre orasele din jurul Parisului: Issy les Moulineaux, Rueil-Malmaison si Suresnes.

Modul de functionare a acestora se bazeaza pe un sistem de senzori instalati sub locul de parcare. Acestia semnalizeaza prezenta unei masini si pornesc un cronometru al carui timp este afisat pe display-ul sistemului. In cazul in care masina sta peste timpul permis in locul de parcare, politia primeste automat un semnal iar un echipaj de politie se prezinta in cel mai scurt timp la locul respectiv pentru a completa procesul verbal si pentru a-i inmana amenda conducatorului auto.

Comentarii (5)

  • Pulifrici
    Prostie
    Cea mai mare prostie....altii care arunca banii pe ferestra,e de ajuns sa misti masina sau cel mult sa o scoti din parcare si sa o pui la loc.Asta nu ar tine la noi:)
    0 0
  • Sa te vad pe tine ca iesi de la servici la fiecare 15 minute sa scoti masina din parcare si sa o bagi la loc. In plus, in centrul Parisului, daca ai scos masina de pe un loc sunt deja alti doi care se cearta pe locul tau...
    0 0
  • asta merge intr-un oras in care soferii parcheaza disciplinat ...
    0 0
  • lebowsky
    pana ajunge politia....mai bine atasau si o camera video sau foto care sa ia nr masinii
    0 0
  • alex r
    precizari
    din cele afisate mai sus se deduc urmatoarele:
    -la francezi in general problemele se rezolva in maxim 20 min-inclusiv deplasarea pina la masina si la ghiseu
    -sistemul nu se poate implementa in Romania, ca nu-ti ajung 20 min ca sa gasesti ghiseul-daramite sa mai si rezolvi problema
    -sistemul si-ar gasi aplicabilitate imediata in ciuda celor afirmate mai sus ,in Romania el gasindu-si foarte repede finantarea -de catre consortiile prefectura -primarii - IGP -firme terte imbarligate in comisioane si alte alea
    -exista si o parte buna a lucrurilor-la francezi s-ar putea sa se puna ceva ordine in vietile lor-sa mai respecte timpii de intalnire ,de parcare ,etc.La noi nu stiu ce as putea spera.Poate la o solutie sociala in care respectul in trafic sa apara in trafic treptat-poate ar fi bune si aici niste reclame in genul celor zaharul ,grasimile si alcoolul dauneaza grav sanatatii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru