Spyker: "Saab va continua sa concureze cu Audi si BMW"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.02.2010
Presedintele Spyker a declarat ca Saab isi va recapata identitatea de brand premium si va continua sa concureze pe segmentul premium alaturi de BMW si Audi.

Dupa mult trambitata preluare a grupului suedez Saab, Victor Muller, presedintele Spyker, vorbeste despre viitorul brandului premium si prioritatile echipei de conducere.

Muller a declarat intr-un interviu recent ca atentia se va concentra asupra unor modele pe care care publicul si le doreste, mai exact noua generatie 9-5, viitorul SUV 9-4X si bineinteles inlocuitorul actualului 9-3. Presedintele Spyker a subliniat importanta viitorului 9-3, asteptat sa debuteze oficial in 2012, modelul urmand sa marcheze renasterea unui altfel de Saab.

Muller nu s-a ferit sa vorbeasca nici despre influenta negativa pe care a avut-o gigantul General Motors asupra micului constructor suedez, gestiunea proasta si componentele comune estompand treptat identitatea brandului scandinav. Cu toate acestea, GM va ramane principalul partener al celor de Saab, Spyker urmand sa caute pe viitor noi colaborari. Cel mai probabil, olandezii isi doresc o intelegere cu grupul Volkswagen, care le-a furnizat recent propulsoarele pe benzina V8 si W12 pentru dezvoltarea noului lor supercar.

Presedintele Spyker a subliniat faptul ca Saab va ramane o marca premium, capabila sa rivalizeze in continuare pe segmentul premium cu nume mari precum Audi si BMW.

Muller a promis ca se va gandi serios si la un model compact, imediat ce constructorul isi va reveni din punct de vedere financiar. Acesta ar urma sa se numeasca 9-1 si sa concureze cu BMW Seria 1 si Audi A3. Compactul va servi si ca promotor al unei noi tehnologii hibride ce va fi implementata mai apoi in intreaga gama.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • Designer
    Planuri Ambitioase
    Suna frumos , sa speram ca asa o sa se si intample , pt ca SAAB merita asa ceva .
    4 0
  • Planuri
    De ce are Saab mare nevoie acum este un 9-3 nou. Actualul nu este decat un facelift al vechiului model lansat in 2003!!!! Golful a schimbat 2 fete de atunci. In rest, tot respectul pentru noul 9-5 si pentru variantele Aero.
    3 1
  • BMW
    Multi viseaza dueluri cu BMW dar nu se realizeaza ,...
    Nu tot ce zboara se mananca.
    LA MOMENTUL ACTUAL pe fatza pamantului BMW are 2 rivali premium care au muncit ani de zile ca sa ajunga RIVALI adevarati, merge vorba de LEXUS si AUDI.
    Nu am mentionat MERCEDES-BENZ pentru BMW cu MERCEDES-BENZ sunt doua masini gemene , defapt ei si impart piese multiple exista o colaborare BMW si Mercedes-Benz.
    BMW si Mercedes-Benz nu se ataca reciproc nu exista rivalitate extrema cum e BMW vs Audi sau Lexus.
    3 4
  • @ BMW-M
    bv frumos comentariu.

    or sa apara si destepti cu comentarii de genu "bmw" e cel mai bun si nu are rival.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru