SsangYong ii acuza pe chinezii de la SAIC de furt de tehnologie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.11.2009
Chinezii de la SAIC au preluat tehnologia de propulsie hibrida de la inginerii SsangYong in vremea in care detineau pachetul majoritar de actiuni al companiei. Guvernul Sud-Coreean este nemultumit de aceste fapte, deoarece a finantat cercetarile in proportie de 50%.

SsangYong ii acuza pe fostii sai actionari majoritari, chinezii de la SAIC, de furt al tehnologiei hibride. Coreenii de la SsangYong au dezvoltat un sistem de propulsie hibrid alaturi de germanii de la FEV, iar SAIC a preluat "fructele" cercetarii fara acordul statului Sud-Coreean. Cercetarile au fost finantate in perioada 2004-2008 de catre guvernul Sud-Coreean. In anul 2005, chinezii de la SAIC au cumparat un pachet de actiuni al companiei SsangYong si au devenit actionarii majoritari ai acestora.

Potrivit celor de la SsangYong, chinezii de la SAIC au aplicat presiuni asupra inginerilor coreeni de a furniza tehnologia dezvoltata impreuna cu germanii de la FEV. Prin preluarea tehnologiei de control a unitatii hibride, element fara de care un automobil hibrid nu poate functiona, cei de la SAIC au incalcat o lege din Coreea de Sud. Mai exact, chinezii au transferat tehnologie dezvoltata in Coreea fara permisiunea statului. Drepturile guvernului Coreean asupra tehnologiei hibride de la SsangYong pot fi aplicate deoarece acestia au finantat dezvoltarea acestei tehnologii in proportie de 50%.

Inginerii SsangYong au primit sapte capete de acuzare in cadrul acestui proces, desi ei nu au fost recompensati financiar pentru dezvaluirea planurilor tehnice ale sistemului de propulsie hibrid.

Guvernul Sud-Coreean nu va demara nicio actiune judecatoreasca impotriva chinezilor de la SAIC.

Via | Koreatimes

Comentarii (1)

  • pare mi se
    nu seamana asta cu duster conceptul minune de la dacia??
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru