SSC Ultimate Aero TT atenteaza (iar) la Veyron

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.08.2007
Supercar-ul american Ultimate Aero vrea din nou sa bata recordul de viteza al lui Veyron. De aceasta data e oficial!

SSC Ultimate Aero TT va incerca din nou sa bata celebrul record de viteza al lui Veyron. Shelby SuperCars (SSC) a anuntat astazi ca tentativa de a-si pozitiona modelul pe treapta intai a clasamentului celor mai rapide modele de serie din lume va avea loc la sfarsitul acestui luni, in prezenta unor oficiali ai cartii Recordurilor Guinness. Mai mult, pentru ca rezultatul sa nu incapa sub nicio umbra de indoiala, testul va fi cronometrat prin satelit de compania independenta Dewetron. Incercarea va avea loc pe o portiune inchisa de autostrada in apropierea Washington-ului.

Ultimate Aero TT (1183 CP) va fi nevoit sa faca doua incercari in maxim 60 de minute iar media acestora va reprezenta recordul in sine. Foarte interesant este faptul ca in acest moment recordul oficial nu este detinut de Bugatti Veyron, ci de Koenigsegg CCR (389.4 km/h), supercaru-ul francez anuntand insa o viteza neomologata pana acum de 407 km/h.

Nu este pentru prima data cand SSC incearca sa doboare acest record, Ultimate Aero TT atingand (neoficial) 388.4 km/h cu acceleratia la doar 71% din maxim.

Aceasta viteza a fost inregistrata in timpul unor teste de transmisie.

Comentarii (11)

  • eroare
    Koenigsegg supercar francez ??? Poate SUEDEZ !!! Mai mare atentie la stirile publicate!
    0 0
  • Americani chiar au o problema de inferioritate !!!
    Iar vor folosi un Veyron in care sa lasa frina de mina ridicata ?? Personal asi prefera sa folosesca si asta e o stie pubicta de voi " Bugatti Veyron Pegaso nu se stie mai nimic, dar vocile spun ca modelul are o putere de aproximativ 1200 cai. "
    0 0
  • Dar
    Daca recordul tot apartine Koenigsegg nu ar fi rau sa ia si Koenigsegg-ul CCXR !
    0 0
  • sfera96
    no comment
    Koenigsegg-ul CCXR a avut un accident acum ~2 luni , ar fi fost frumos sa il vedem in acctiune , pacat ca tehnicienii au ales niste jenti mai mult de forma nu si utile , sincer , miar place sa vad in actiune Bugatti Veyron Pegaso , sa vad cum inghite asfaltul la cei 1200cp , sa le inghita gura americanilor odata pt totdeauna , cu Viper Henessey si cu alte masini inutile , ei compara 1000cp cu 1100cp , dar , 4 secunde sunt importante ? eu nu prea cred , pt ca in urmatoarele 2 secunde viper e depasit de bugatti de uita de el , asteptam un test oficial Bugatti Veyron Pegaso pt stabilirea recordului suprem de viteza , salve
    0 0
  • prudentul
    @dan
    Mai citeste o data. Spune clar ca viteza de 389,4 km/h e atinsa de Koenigsegg, "supercar-ul francez anuntand insa o viteza neomologata pana acum de 407 km/h." Adica se refera la Veyron. Care e supercar franco-german, din moment ce e detinut de VW si e fabricat la subsidiara din Franta.
    0 0
  • Pt toti habarnistii Bugatti e firma italiana care face parte din grupul Volkswagen-Audi.pa
    0 0
  • bugatti
    Fondatorul firmei Bugatti(Ettore Bugatti)s-a nascut in Italia,si a fondat compania care ii poarta numele in regiunea Alsacia,iar apoi aceasta a fost mutata in Franta prin anul 1919.A fost preluata de grupul VW fiind o companie franco-germana...nu italiana...
    0 0
  • O mizerie
    O mizerie de masina incearca sa depaseasca o mizerie de record. Veyron e limitata electronic la 405 km/h, cu toate acestea a depasit cu 2 km viteza maxima impusa cu forta. Veyron e la ani lumina de mizeria asta americana, respecta acelasi raport prezent intre masinile europene si americanii. Or fi buni ei la filme porno si navete spatiale, insa la masini sunt praf.
    0 0
  • anonimus:P
    vaishamar
    fratilor hai sa fim seriosi masinile americane au fost intotdeauna mai puternice decat cele europene daca stam si ne uitam la cele americane si cele europene observam ca toate cele americane sunt cu motoare cat dracu de mari asa ca sa fim seriosi oricand la orice ora poate sa faca o masina americana pe una europeana avand in vedere ca europenii nu au majoritatea masinilor cu propulsoare mari ca si americanii iar daca e una tare sa nu uitam Bugatti Veyron are motor de 8 litri iar viper de 8 litri jumate oricand il poate tuna pe cel european sa nu uitam ca exista si un Cadillac care are motor de 8 litri si ceva si acela ar putea ajunge la o viteza suprema ca sa nu mai vb de shelby super car eu nu cred ca acea masina nu e limitata electronic la fel cum e si Bugatti si hai sa fim sinceri e mai tare decat bugatti odata ce are viteza maxima de 256 de mile pe ora iar bugatti de 252 e diferenta de 4 mile nu e mare dar e totusi o diferenta asa ca la urma urmei il depaseste sa nu uitam de viper henessey are de asemenea o viteza de 255 de mile pe ora si aceasta e mai puternica decat Veyron si tot Americana e noi europenii credc ca suntem putin ciudosi pe Americani nu ca as tine eu cu americanii da sincer sa fiu fac masini mai tari decat europenii daca stam si ne uitam la masinile Americane vechi un Dodge Charger din 1968 a depasit un BMW M3 din 2005 alta dovada am vazut un Pontiac FIREBIRD din 1988 depasind un BMW M5 din 2004
    0 0
  • fss
    ma fratzilor e tare masina , dar mereu o sa se scoata maisni si mai bune , asa e bugatti nu mai putea sta pe primul loc cu 407km/h . acum bugatti a cazut pe locul 3 . a iesit 9ff porsche gt9 cu 409km/h. sa vedeti ca peste cativa ani ssc ultimate aero tt va fi dapasita_::
    0 0
  • 2 FAST 2 FOURIOS
    SPUNETI PROSTI
    masinile americane au un motor intre 5000 si 6000 sunet au dar nu merg dupa cum ar trebuii sa mearga motorul ala,nu zic ca nu merg ., numai sunetul ai de iei si auzi cum ati sar banii din buzunar in timp ce sta masina in relantiu ,cu motorul ala.uitativa la masini japoneze intrun motor de 2l au scos 1130 cai de la mitsubishi evo 9 si doar cu cutie de 5 trepte nu cu 6 si cu cel mai simplu motor .sau un toyota supra 1400 cai atunci unde or fii adevarul cel mult am vazut ca intrun doge viper au bagat 1900 americanii de cai testat pe sosea ai putin pt un motor din ala imens daca calculam bine daca intrun motor de 2l au scos 1130 cai atunci daca ei ar face un motor de 5000 si 6000 ar putea scoate 2875 cai sau 3390 cu motor de 6000 japonezii au tehnologie mai avansata pt motoare nu zica ca conteaza sii greutatea masinii dar totusi americanii exagereaza cu motorul de 5000 si are aceasi top speed ca unul de 2l de la japonezi.parerea mea.dupa ce trebe atata fier an masina ca sa ai ce vinde la fierul vechiSI BMW NICI NUS ASA TAR PE CAT PAR.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru