SSC va lansa un supercar electric bazat pe Ultimate Aero

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 23.01.2009
Shelby SuperCars a dezvaluit detaliile unui supercar electric, care va revolutiona piata vehiculelor electrice.

Esential

10 minute este perioada de timp care ii este necesara lui SSC Ultimate Aero EV sa isi incarce complet acumulatorii de la o priza standard.

Shelby SuperCars, compania americana care a construit modelul SSC Ultimate Aero, pregateste un supercar electric. Conform oficialilor companiei, acest supercar va revolutiona piata vehiculelor electrice, iar trenul sau de rulare va avea numeroase aplicatii.

Ultimate Aero EV va avea un tren de rulare care se va incarca rapid, care ii va conferi o autonomie mare si va fi racit cu apa. Acesta se numeste AESP, si ar putea fi folosit chiar si pe SUV-uri. SSC Ultimate Aero EV va oferi performante exceptionale in timp ce va putea realiza o autonomie care variaza intre 240 si 320 kilometri, in functie de configuratie si stil de condus.

Acumulatorii lui Ultimate Aero EV vor folosi tehnologie litiu-ion si vor putea fi reincarcati la capacitate completa de la o priza standard de 110 volti in doar 10 minute. Daca sistemul functioneaza asa de bine precum pretind cei de la Shelby SuperCars, vehiculele electrice ar putea scapa de povara incarcarilor lungi, ceea ce le-ar face extrem de practice.

Potrivit Shelby SuperCars, trenul de rulare AESP poate fi modificat din fabrica astfel incat sa ofere intre 200 si 1200 cai putere, in functie de aplicatia in care va fi folosit.

In comparatie cu un motor cu combustie interna, trenul de rulare AESP este usor si compact, si va putea fi vandut fara probleme si altor producatori de automobile.

Compania americana planuieste sa castige premiul de “Cel mai rapid vehicul electric din lume” pana la sfarsitul acestui an, iar apoi sa comercializeze modelul Ultimate Aero EV.

Via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • sunshine64sm
    10 minuteeeeeeee.....
    apai daca bateria ceea se incarca in dzeace minute, apai o sa puste priza, ca asa de mare o sa fie amperajul prin priza. Aste-s bancuri. Bag sama ca le-o intrat criza in cap la cei de la SSC si acuma debiteaza numai timpenii. Total aiurea...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru