Statul italian: "Daca am acorda sprijin Grupului Fiat, am fi in prag de revolta"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.01.2009
Un politician de dreapta din Cabinetul Primului Ministru italian a declarat ca Fiat nu va primi ajutor financiar din partea Statului.

Oficialii de stat italieni neaga posibilitatea ca Fiat sa primeasca ajutor Guvernamental, sustinand ca o astfel de masura ar aduce aceasta tara la marginea unei revolte.

"Daca le-am acorda sprijin financiar celor de la Fiat, ne-am trezi in fata unei revolte populare. Am ajutat deja Fiat cu foarte multe ocazii, insa nu se poate sa continui sa retii profitul si sa imparti datoriile", a declarat Roberto Calderoli, responsabil cu limitarea birocratiei si  cu legislatia in Cabinetul Primul Ministru Silvio Berlusconi.

Saptamana trecuta, Fiat a raportat o datorie mai mare de trei ori decat prognozele initiale. Infruntata cu o scadere abrupta a cererii pentru produsele sale, compania a anuntat ca va inchide temporar cateva uzine italiene si ca va trimite in somaj mii de muncitori. In aceste conditii, Silvio Berlusconi s-a intalnit cu reprezentantii sectorului auto din Italia, subliniind faptul ca Guvernul "cauta solutii necostisitoare pentru a ajuta industria" si ca este vital ca producatorii italieni sa nu cada in spatele concurentei straine.

Taguri: Fiat, Italia, criza

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru