Stop&Start, standard la Renault in 2010

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.07.2008
Sistemul de reducere a emisiilor poluante care opreste motorul automat la semafor va veni in stardard la Renault in doi ani.

Esential

2010 este anul in care Renault va introduce sistemul Stop&Start pe gama sa.
500 de euro va costa un astfel de pachet inclus in dotarea unui model Renault.

Renault a anuntat oficial ca tehnologia Stop&Start, prin care motorul este oprit automat la semafor si repornit la apasarea acceleratiei sau la eliberarea pedalei de frana va intra in serie pe toate modelele marcii franceze intre 2009 si 2010.

"Costurile in crestere ale combustibilului si taxele de mediu ne obliga sa introducem tehnologii ca Stop&Start, pe care clientii nostri nu le vad ca elemente imperios necesare pe o masina", sustine directorul biroului de mediu al celor de la Renault, Alice de Brauer. Aceasta continua: "Renault testeaza prototipuri Stop&Start in acest moment si are in vedere tehnologii variate care vin de la diferiti furnizori, ca Valeo, Bosch sau Magneti Marelli."

Pachetul Stop&Start are rolul de a limita consumul de combustibil si emisiile poluante ale unei masini. Conform studiilor Renault, un astfel de pachet ar scadea emisiile unui model cu 5 pana la 6 grame CO2/km in afara orasului si cu 15-20 de grame CO2/km in oras.

La implementarea sistemului pe modelele Renault, acesta va costa, spun oficialii marcii franceze, intre 500 si 600 de euro. Ceilalti constructori europeni au inceput deja sa se alinieze la standardele Stop&Start, PSA Peugeot-Citroen comandand deja un milion de astfel de pachete.

In acelasi timp in timp, Fiat a anuntat ca primul model pe care va aduce aceasta tehnologie este 500, in toamna acestui an, urmand sa extinda acest pachet pe toata gama.

via | Automotive News 

Taguri: Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru