Studentii americani au inventat amortizorul care genereaza curent electric

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.05.2009
Studentii MIT au creat un amortizor revolutionar ce poate genera energie electrica in timpul functionarii. Un producator american de automobile este interesat de acesta tehnologie si le-a oferit deja un vehicul de teste.

Un grup de studenti de la Massachusets Institute of Technology au creat un amortizor revolutionar, ce poate sa capteze energia cinetica degajata in timpul functionarii. Odata ce amortizorul se destinde, acesta genereaza curent electric ce poate fi captat si folosit de vehicul. Aceasta tehnologie este orientata catre SUV-uri si vehicule cu masa mare.

Studentii americani au denumit noua tehnologie GenShock, si au primit un vehicul de test din partea companiei AM General. Studentii vor folosi vehiculul Humvee pentru a testa functiile acestei tehnologii si a observa beneficiile obtinute in urma folosirii acestor amortizoare revolutionare. Compania AM General construieste vehicule Humvee pentru Armata Statelor Unite ale Americii si este interesata de tehnologia dezvoltata de studentii de la MIT.

Amortizoarele GenShock contin un lichid hidraulic al carui dozaj este controlat de un senzor. Pe masura ce bratul suspensiei urca si coboara, lichidul din amortizor trece printr-o pompa ce angreneaza un generator electric de dimensiuni mici.

Miscarea lichidului produce curent electric si usureaza sarcina alternatorului, ceea ce duce la un consum mai redus de carburant.

Via | Carjake

Comentarii (6)

  • nemtalau
    inventie tare pentru romania
    in tarile cu drumuri ca in palma inventia genereaza energie spre 0, dar pe drumurile din romania ar avea eficienta maxima! stiau romanii de ce nu fac drumuri, sint 'ecologisti' din fire.
    6 0
  • stai ca nu inteleg
    Cu ce e diferita stirea asta fata de cea de pe 2 februarie?
    Prezinta aceiasi echipa de cercetatori cu acelasi amortizor.
    1 1
  • Pt. McLaren
    Doua greseli
    McLaren, observ doua greseli in "atitudinea" ta fata de acest site:
    - te uiti prea des la stiri, din moment ce iti dai seama ca se repeta (ceea ce nu-i un lucru rau pentru tine, ci rau pentru ei)
    - ai cont pe site;

    In semn de protest propun sa-ti stergi contul.
    2 2
  • re
    Daca te uiti la stire observi jos "Stiri similare" Daca si gandesti un picut si faci o asociere vei da un click ca sa observi ca trateaza acelasi lucru
    Si nu vad ce e rau in a avea cont pe site.
    0 0
  • pt comentator
    Eu mi-am dat seama ca a mai fost publicata o data stirea pentru ca vizitez zilnic site-ul. Cu ce gresesc?
    Si crede-ma ca nu e rau pentru ei ca intri zilnic.
    0 0
  • bogdan
    studenti
    cand e vb de studenti straini toata lumea de aici ii lauda ,dar cand e vb de studentii nostri situatia e exact pe dos RUSINE
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru