Americanii au creat amortizorul care genereaza energie prin functionare

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.02.2009
O echipa de cercetatori americani a creat un amortizor care regenereaza energia pe care o absoarbe in timpul functionarii, transformand-o in curent electric.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Tufts din statul american Massachusets a dezvoltat un amortizor revolutionar, care poate schimba industria suspensiilor pentru totdeauna. Suspensia creat de americani genereaza curent electric in timpul functionarii, regenerand astfel energia absorbita.

Amortizorul devine astfel un generator electromagnetic linear, care poate genera suficienta energie electrica pentru a incarca o baterie. Tehnologia regenerarii energiei nu este noua, dar implementarea sistemului pe un amortizor este cu adevarat revolutionara. Pana acum, singurul sistem de regenerare a energiei era implementat la sistemul de franare al unor vehicule, prin folosirea unui generator electric cuplat la transmisie, folosit pentru incetinirea automobilului si incarcarea bateriei cu energie electica.

Amortizorul revolutionar a fost creat de profesorul Ronald Goldner si de colegul sau, Peter Zerigian, in cadrul Facultatii de Inginerie de la Universitatea Tufts. O companie de transporturi din Statele Unite ale Americii a licentiat deja aceasta tehnologie si planuieste sa inceapa testele in decursul acestui an, folosind o flota de autocamioane electrice.

Via | MotorAuthority

Taguri: amortizor, hibrid

Comentarii (6)

  • eheeee
    la nemti nu va avea mare succes acest tip de amortizor intrucat au drumuri aproape perfecte, succes imens insa va avea la romani unde drumu e ca svaitzerul si lucreaza amortizoarele nonstop, ba chiar o sa se incarce prea tare bateriile :))))))
    0 0
  • toteu
    pt romani deja masina e full electric :))
    0 0
  • Prea tare
    Asa-i .Se pare ca masinile din RO vor avea exces de curent electric.Pot fi complet electice cu un asemenea sistem:)))
    0 0
  • hehe
    pai la noi nici n-o sa mai aduca hibridele cu baterii, isi iau direct curentul de la amortizoare...:P
    0 0
  • MaxxZ
    Autostrazile din germania sunt facute cu bani din Franta , SUA si Anglia . Cu muncitori turci si yugoslavi. Asa ca.............
    0 0
  • vasile..
    heh
    lasa ca o sa aiba grija romanii sa-si tuneze in continuare masinile, sa puna mai multe beculete, faimoasele cruci cu ventuza v-or fii facute din fibra optica si o sa lumineze tot timpul si o sa fie nevoie mai mare de curent decat pot produce amortizoarele alea :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru