STUDIU: În 2016, jumătate dintre maşinile noi vor avea sistem start-stop

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 29.06.2011
Potrivit unui studiu publicat de furnizorul Johnson Controls, numărul maşinilor noi, echipate cu sistem start-stop, va creşte de trei ori în următorii cinci ani.

Johnson Controls, unul dintre cei mai mari furnizori auto din lume, a publicat recent un comunicat în care subliniază importanţa pe care o va căpăta sistemul start-stop în reducerea emisiilor la nivel global. Oficialii companiei americane susţin că până în 2016 numărul maşinilor echipate cu sistem start-stop se va tripla în următorii cinci ani.

Astfel, până în 2016, aproximativ 55% din maşinile noi vândute la nivel mondial vor fi echipate cu miraculoasa soluţie de reducere a consumului de carburant. Johnson îşi motivează simplu predicţia: sistemul start-stop poate oferi vehiculelor o economie de carburant cuprinsă între 5 şi 12 procente, importantă dacă ne gândim la mari consumatori.

În prezent, Johnson Controls îşi dispută piaţa auto alături de alţi doi puternici furnizori europeni: Valeo din Franţa şi Robert Bosch din Germania. Deşi implementarea la scară largă a sistemului este privită de majoritatea publicului cu ochi buni, avantajele sunt şi contestate.

Potrivit unor voci din industrie, popularizarea sistemului start-stop la nivel mondial va încetini procesul de dezvoltare a modelelelor electrice.

via | caradisiac

Comentarii (2)

  • ajutor
    va rog sa ma ajutatzi nu po sa vad trailere si videoclipurime nu mi se arata nnimika unde trebuia sa fie videoclipul ce imi recomandez sa instales mi sa intamplat de 2 saptanmani
    0 7
  • @costy
    1. Sa nu mai chiulesti de la scoala. Sunt si orele alea bune la ceva
    2. Adobe flash player
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru