STUDIU: Parisul este cea mai aglomerată capitală europeană

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.11.2010
Un studiu european care a luat în calcul cinci dintre cele mai importante ţări vest-europene arată că Parisul este cea mai aglomerată capitală de pe Bătrânul Continent.

Esential

70 este media de ore în care parizienii sunt prinşi în traficul aglomerat al capitalei franceze.

Un studiu realizat de compania independentă europeană INRIX arată că cea mai aglomerată capitală din Europa de Vest este Parisul, locuitorii zonei pariziene fiind nevoiţi să stea, în medie, 70 de ore pe an în ambuteiaje. Pe locul al doilea în acest clasament se situează, la egalitate, Amsterdam şi Bruxelles, în timp ce Berlinul este cea mai relaxată capitală europeană.

Studiul specialiştilor de la INRIX - care a luat în calcul marile oraşe din Franţa, Marea Britanie, Germania, Olanda şi Belgia - arată că locuitorii capitalelor ultimelor două ţări stau blocaţi în trafic 65 de ore pe an, în timp ce berlinezii stau în aglomeraţie doar 35 de ore pe an. În cazul londonezilor, media se situează la 54 de ore pe an.

Analiza a luat în calcul 45 de oraşe mari europene, iar cel mai aglomerat dintre acestea este Utrecht (Olanda), acolo unde locuitorii trebuie să stea blocaţi în trafic 75 de ore pe an. Pe locul al doilea se situează Manchester (72 de ore) şi Parisul (70 de ore).

La polul opus se află oraşele franceze Nantes şi Poitiers, dar şi oraşul german Bielefeld, acolo unde şoferii trebuie să stea în trafic 25 de ore pe an. Performerul studiului este însă Liege (Belgia), cu doar 17 ore petrecute anual în medie de şoferi în trafic.

via | INRIX

Comentarii (1)

  • din cauza numarului de masini pentru fiecare si mai ales a suprapopularii
    in unele tari aglomerate , e interzis sa ai mai mult de 2 copii
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru