STUDIU: Posesorii de Smart nu ar mai achiziționa un astfel de model

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 22.08.2010
Un studiu realizat în SUA a scos la iveală faptul că doar o mică parte din posesorii de Smart Fortwo și-ar mai achiziționa un astfel de model.

Cu o lungime de doar 2695 mm și o lățime de 1559 mm, modelul Smart Fortwo este mașina perfectă pentru marile orașele aglomerate. În cadrul unui studiu realizat în SUA de CNW Marketing Research, imaginea micuțului model de oraș a fost puțin șifonată. În New York, doar 8.1% dintre posesorii unui astfel de model spun că și-ar mai achiziționa un Smart, iar în San Francisco 19.8% dintre participanții la acest sondaj sunt de aceeași părere.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă posesorii de Smart Fortwo este cutia de viteze semi-automată. Nici la capitolul vânzări, brandul german nu sta foarte bine. În 2008, aceștia au vândut 24.000 de unități, în timp ce în 2009, vânzările au scăzut cu 60.8%, ajungând la 14.600 de exemplare. Anul acesta, oficialii germani se așteaptă la o scădere similară cu cea din 2009.

Primul pas pentru revigorarea lui Smart Fortwo a fost făcut cu puțin timp în urmă, când nemții au lansat o versiune revizuită a micuțului model de oraș.

Via | TopSpeed

Comentarii (10)

  • Critică
    DIn păcate, titlul induce în eroare, deoarece nu se specifică negru pe alb că este vorba de piața auto din S.U.A.
    Să compari piața europeană cu cea din Statele Unite este ca și cum ai compara mere cu pere; singura asemănare fiind că amândouă sunt fructe.
    Pentru orașele europene Smart ForTwo este mașina ideală (am văzut Smarturi parcate perpendicular cu celelalte mașini), având în vedere că foarte multe deplasări impun simpla prezență a individului, eventual un mic bagaj (laptop, geantă etc.), restul spațiului fiind neutilizat (ex: mergi să plătești facturile cu Smart sau Clasa S ? )
    Știu că nu sunt cele mai fiabile mașini, dar, atuul principal al Smartului rămâne capacitatea de a se descurca exemplar în orașele EUROPENE.
    13 2
  • da,si cu toate astea e nesimtit de scump. O masina ce nu pare sa fie mai mult de o bicicleta cu acoperis.
    10 5
  • CelFaraNume
    Masina omului sarac din Usa.............masina anosta
    0 13
  • ...
    Situatia lui Smart este identica pe ambele piete. Smartu este o masina proasta, singurul motiv pt care se vinde este pur si simplu faptul ca nu are concurenta in segmentul lui. Pret de echizitie mare, intretinerea costa, motoarele pe benzina sunt chiar proaste.
    7 4
  • Smart Car rullez
    Ca posesor de Smart in Europa , intr-un oras ultra aglomerat si cu strazi mici , nu pot decat sa infirm cele spuse in articol . Fireste in America daca nu ai o masina ca GMC Yukon , nu te descurci , pentru ca la cele 145 de kile ale americanului mediu , greu se poate strecura intr-o masina mica , unde mai pui ca galeata de cartofi prajiti si bidonul de cola nu prea in cap in masinuta asta mica .
    La fel cum in Europa nu au nici o cautare Dodge-urile cu motor de 6000-8300 pe benzina sau Chrysler-ele de 6 metri lungime ...

    Din punctul de vedere al romanului posesor de Dacia Nova cumparata cu credit de la banca si vanzandu-si 1 rinichi , 1 ochi , ceva maduva si prostituandu-si sora pentru a face bani de bijuteria Nova , evident comentariile la adresa lui Smart nu vor fi obiective niciodata . Eventual dupa o viata de munca isi va permite un BMW 316 ursulet din 1988 pe care il va conduce mandru cu geamurile lasate , cu maneaua la maxim , si avand grija sa nu uite sa isi scota mana pe geam pentru a se vedea ghiulul turcesc si ceasul auriu pe care l-a primit cadou de ziua lui de la nasa Veta , care l-a cumparat din obor de la un domn chinez cu 20 de lei . Si fireste sa nu uitam , cu numerele de inmatriculare gen TL 11 SEX si altele asemanatoare .....

    Explica-i romanului ce e Smart-ul ... Vaca si baletul ....

    Nu vei vedea niciodata roman care sa aprecieze Smart , Toyota iQ sau Aygo , Citroen C1 , Peugeot 106 , Fiat 500 , VW Lupo , Seat Arosa , Renault Twingo , Ford Ka sau Mini .

    Cine spune ca Smart e o masina anosta , se inseala amarnic . Sincer hai sa recunoastem : cati romani au vazut un Smart in realitate , ce sa mai intrebam de cati l-au si condus ?

    Pe motor este un logo dragut si scrie frumos : Powered by Mercedes-Benz , si asta spune tot ....

    Dai inainte cu ursuletul , ma astept la cel putin 100 de voturi cu minus ...
    19 4
  • Smart
    Scrie,intr-adevar,Powered by Mercedes-Benz--dar cu motoare Mitsubishi !!
    6 0
  • Smart by Mercedes-Benz
    @Smart:
    Nu vreau sa par rautacios, nici sa acuz pe nedrept. Cati kilometri are masina pe care o conduci?
    Din auzite (si repet, doar din auzite) stiu ca motorul (cel putin benzina) s-ar schimba la 100.000 km? E adevarat?

    PS: Faza cu „bidonul de Cola” e geniala ;)
    1 3
  • florin
    smart
    sa nu uitam de nevasta d'o suta, ori galeata ori nevasta, ce sa fie? eu zic ca alege galeata.
    0 0
  • prostii
    @besche: motoare mitzu sunt doar pe modelele ForFour pe benzina. Restul este Mercedes, ba chiar motoarele de pe clasa C.

    Si nici cel de Mitsu nu e de aruncat, avand in vedere ca e motorul de pe lancer 2007! MIVEC, daca cunosti.
    0 0
  • Am gresit,dupa atata timp mi-am dat seama ca am gresit spunand ca Smart are motor Mitsubishi.
    De fapt are motor Honda.
    @ Adi,sper sa citesti si sa afli ca Mercedes are cel mai mic motor pe benzina de 1.8,restul,mai mici, sunt fabricate de altii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru