SUA are 800 de milioane de locuri de parcare. Suprafaţa lor depăşeşte judeţul Timiş

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.03.2012
Potrivit unei cărţi publicate recent în America, SUA deţine 800 de milioane de locuri de parcare, a căror suprafaţa însumează 9104 km pătraţi, exact cât statul Puerto Rico.

O carte publicată recent de un profesor al Institului Tehnologic din Massachusetts analizează situaţia locurilor de parcare din Statele Unite. Potrivit autorului, Eran Ben Joseph, pe teritoriul celor 50 de state americane există nici mai mult nici mai puţin de 800 de milioane de locuri de parcare. O cifră extrem de generoasă, dacă luăm în calcul faptul că numărul total al maşinilor care circulă pe autostrăzile din SUA este de 255 de milioane. Nu degeaba este cunoscută SUA drept ”Ţara tuturor posibilităţilor”.

În cartea lui, Eran Ben Joseph susţine că suprafaţa celor 800 de milioane de locuri de parcare însumează 9104 kilometri pătraţi. Exact cât măsoară întreg statul Puerto Rico, sau, pentru o raportare mai apropiată din punct de vedere geografic, cu mult peste întreaga suprafaţă a judeţului Timiş, cel mai mare de la noi din ţară (8697 km pătraţi).

În aceeaşi carte se arată că multe dintre oraşele mari din Statele Unite îşi datorează dimensiunile locurilor de parcare.

În unele situaţii acestea totalizează o treime din suprafaţa oraşului.

Autorul încearcă să tragă şi un semnal de alarmă. Potrivit acestuia, abundenţa locurilor de parcare creează un dezechilibru al ecosistemului. Apa rezultată din ploi sau ninsori nu ajunge în pânza freatică din cauza asfaltului.

via l autoblog

Comentarii (4)

  • Masinie nu se numara in euro.
    " O cifră extrem de generoasă, dacă luăm în calcul faptul că numărul total al maşinilor care circulă pe autostrăzile din SUA este de 255 de milioane de euro."
    7 3
  • AndreiRN
    Important
    Pai prin lege este stabilit numarul de locuri de parcare pt locurile de munca sau pt centrele comerciale.
    Daca vrei clienti trebuie sa le oferi parcare in primul rand.
    Dar asta e evident mai mult in zonele de vest si sud unde spatiul este mai larg si structura mai noua.
    4 0
  • O lume nebuna?
    Nu mi se pare ca sunt nebuni daca au locuri de aproape 3 ori mai multe locuri de parcare. Asta inseamna ca gasesti loc de parcare si cand mergi la serviciu si cand mergi la cumparaturi dar si cand te intorci acasa. Si chiar daca sunt poate mai multe decat necesarul curent, populatia e in continua crestere si dezvoltare si poate s-au gandit si la asta cand au ridicat orasele.

    E mai bine la noi unde in afara de mall-uri nimeni nu se gandeste la locurile de parcare cand ridica o cladire?
    4 0
  • Americanii gandesc altfel si fac totul gandit bine. Romanul si sarac si prost.....
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru