Subaru a lansat la Geneva Impreza XV

De Cornel Șocariciu
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Subaru Impreza XV a fost unul din actorii principali de la standul constructorului japonez din Elvetia. Acesta este un crossover bazat pe hatchback-ul Impreza.

Subaru a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Geneva noul sau crossover denumit Impreza XV. Japonezii vor oferi clientilor doua versiuni de motorizare boxer, una pe benzina si una diesel. Unitatea boxer pe benzina va consta intr-un propulsor de 2.0 litri capabil sa livreze 150 de cai putere sis a dezvolte un cuplu motor de 196 Nm. Subaru propune pentru unitatea diesel un motor de 2.0 litri care produce 150 de cai putere si este capabil sa dezvolte un cuplu motor de 350 Nm.

Propulsorul pe benzina va putea fi comandat cu o cutie manuala in cinci trepte sau cu cea automata cu patru rapoarte in timp ce unitatea diesel va veni cu o transmisie manuala in sase trepte. Toate versiunile lui Impreza XV vor fi disponibile cu sistemul de transmisie integrala S-AWD (Symmetrical All Wheel Drive System).

Comparativ cu hatchback-ul Impreza, noul crossover al celor de la Subaru aduce la interior o tapiserie schimbata si imbuntatita. Versiunea standard a modelului va dispune de volan imbracat in piele, comenzi pe volan pentru sistemul audio si schimbator acoperit cu piele.

Impreza XV se deosebeste de hatchback-ul japonez printr-o garda la sol marita dar si prin protectiile suplimentare aplicate la nivelul caroseriei.

Via | Subaru

Comentarii (4)

  • osmihai
    arata ca un opel kadet tunat! acest impreza trebuie uitat repede, eshec total, nu neaparat modelul asta, toata gama impretza!!!!!
    2 5
  • @osmihai
    Designul a fost mereu discutabil in ceea ce priveste masinile constructorului japonez. Important este ce stie sa faca acest model si cred ca se va descurca mai bine decat un Golf Cross sau Skoda Scout. Este drept ca fata de modelul precedent, acesta este mult prea cuminte, dar asta pentru a mai fura cativa din clientii Focus, Golf, Astra, Megane, Bravo etc.

    Calitatea materialelor din interior pare mult imbunatatita. Ramane sa vedem daca va fi comercializat si in Romania.
    Motoarele se incadreaza in normele de poluare Euro5.
    5 2
  • subaru
    La ce caracter au masinile Subaru aspectul ar trebui sa fie mult mai indraznet! Interiorul este plictisitor, exteriorul prea conservator....

    Sincer nu prea vad rostul modelului - pentru cei ce vor un Subaru pentru 50% onroad 50% offroad exista Forester, iar Impreza este pentru viteza, nu performante inafara asfaltului.
    0 5
  • Andrei 11
    subaru impreza xv
    superb
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru