Subaru sunt ingrijorati de parteneriatul cu Toyota

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 22.04.2008
Dezvoltarea unui model comun Subaru-Toyota poate afecta imaginea de brand a celor dintai.

Esential

2011 este anul aparitiei viitorului model Subaru-Toyota.

Acum cateva saptamani Subaru si Toyota au anuntat ca vor dezvolta in comun un model auto. Se stie ca Toyota detine un pachet de 8% din actiunile Subaru si ca intentioneaza sa-si extinda participatia pana la 17%.

Parteneriatul dintre cei doi constructori niponi prevede dezvoltarea unui model cu tractiune pe spate. Subaru se va ocupa de partea mecanica a viitorului model, iar Toyota va asigura partea de design.

Numerosi specilisti de pe piata auto au afirmat ca parteneriat celor doi producatori niponi este in avantajul Toyota si reprezinta un risc pentru Subaru. Mai precis, viitorul model ar urma sa fie primul de la Subaru care nu are tractiune integrala, fapt care ar putea dezamagi clientela companiei.

Mat Nagato, boss-ul Fuji Heavy Industries, actionarul majoritar la Subaru, a declarat: “Prin acest model putem pierde din teritoriul pe care-l detinem, imaginea extraordinara de brand de nisa poate avea de suferit. Exista un risc in acest sens, de aceea trebuie sa avem o strategie de marketing foarte bine gandita”.

Singurul avantaj clar pe care Subaru il are din parteneriatul cu Toyota este la capitolul imagine. Viitorul model va beneficia de motorizare Subaru, fapt care este considerat un ascendent pentru producatorul de nisa.

Nagato a mai explicat ca lansarea modelului va avea loc in 2011, fapt pentru care inca nu s-au luat hotarari asupra designului, volumului sau pretului modelului Subaru-Toyota.

Via | Automotive News 

Taguri: Subaru, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru