Subaru va lansa un hibrid in deceniul urmator

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.10.2009
Odata cu inregistrarea unei cresteri de 10% a vanzarilor in Statele Unite ale Americii, Subaru a anuntat ca va lansa un hibrid in urmatorul deceniu.

Subaru si-a depasit propriul sau record de vanzari inregistrat in anul precedent si oficialii acestei marci si-au anuntat increderea in tehnologia hibrida. Modelele care au ajutat la cresterea vanzarilor Subaru sunt Legacy si Outback, care au fost lansate in urma cu cateva luni pe piata americana. Japonezii se asteapta ca modelele repective sa obtina in continuare vanzari la un nivel cel putin la fel de ridicat si spera sa obtina un nou record de volum.

Desi piata din Statele Unite ale Americii a scazut cu 27% pentru turisme, Subaru a inregistrat o crestere in vanzari alaturi de Kia si Hyundai. Constructorul japonez de automobile a obtinut o crestere de 10 procente fata de aceeasi perioada a anului 2008. Japonezii de la Subaru doresc sa creasca si in urmatorii ani, asa ca vor introduce hibride in gama lor. Conceptul hibrid prezentat recent la Salonul Auto de la Tokyo ar putea fi modelul care va realiza acest lucru, dar oficialii companiei japoneze au declarat ca primul hibrid al marcii japoneze va fi lansat in deceniul urmator.

Subaru a format o alianta cu Toyota pentru a accesa tehnologia hibrida a lui Prius, dar niciun model Subaru nu este compatitibil cu platforma hibrida a celor de la Toyota. Acest lucru implica dezvoltarea unui hibrid pe platforma Subaru care va utiliza tehnologie Toyota si va oferi performante distincte modelelor Subaru.

Exista posibilitatea ca noul hibrid sa integreze si tehnologia tractiunii integrale Subaru All Wheel Drive.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru