Salonul Auto de la Geneva 2016

Suntem tot mai aproape de un nou Aston Martin: secretul lui DB11 este un motor V12 de 5.2 litri

Publicat Marti, 12.01.2016
de Bogdan Mirică
Comenteaza 4
Suntem tot mai aproape de un nou Aston Martin: secretul lui DB11 este un motor V12 de 5.2 litri - Poza 1
Aston Martin a dezvăluit astăzi teaserul video al viitorului DB11. Noul model va avea un motor complet nou și va fi mai ușor.

Deși toată mass-media se concentrează asupra modelelor dezvăluite în cadrul Salonului Auto de la Detroit, Aston Martin sfidează trendul și lansează un teaser video pentru viitorul său DB11. Constructorul britanic are nevoie disperată de un model nou, mai ales după ce a aprins imginația fanilor cu supercarul DB10, creat special pentru pelicula James Bond.

Clipul oficial trădează motorul de care se va bucura viitorul DB11. Este vorba despre o unitate V8 de 5.2 litri, cu două turbocompresoare. Unitatea va fi mai generoasă decât actualul V12 de 6.0 litri al modelului DB9. Prin urmare ar urma să dezvolte aproximativ 600 de cai putere și un cuplu motor apropiat de 700 Nm.

Esential 1785 de kilograme ar urma să aibă noul Aston Martin DB11.
322 de km/h ar urma să fie viteza maximă a supercarului britanic.
Mai multe surse din interiorul englezilor susțin că DB11 va fi dezvoltat pe o platformă complet nouă, care va ajuta supercarul să cântărească ceva mai puțin, masa totală fiind estimată la 1785 de kilograme.
Această trăsătură, combinată cu un motor mai mic, va oferi noului DB11 cifre mai bune de consum și, implicit, performanțe superioare. Ne putem aștepta ca sprintul de la 0 la 100 de km/h să se facă în mai puțin de 4.5 secunde și ca viteza maximă să depășească 322 de km/h.

Deși nu există detalii despre forma finală a designului, cel mai probabil ea va fi influențată de Aston Martin DB10. Misterul va fi spulberat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în luna martie, când Aston va dezvălui complet supercarul.


Comentarii (4)

  • Poza e la misto?!
    5 1
  • V8 sau V12??????
    9 0
  • 5.2 nu se compara cu 6.0...prefer modelul actual de 6.0 !
    4 5
  • someone
    deci serios...chiar ati scris V8?!?!?!? cam multe greseli in articolele recente. putina atentie nu ar strica
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru