Superbus-ul viitorului

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 10.10.2006
O universitate din Olanda a proiectat un autobuz al viitorului. Superbus are dimensiunile unui autobuz obisnuit dar are aspectul unui navete spatiale.
Transportul in comun este o preocupare majora nu doar pentru autoritati si pentru cei fara automobil dar si pentru constructorii auto.

Daca ieri v-am prezentat taxiul viitorului, astazi a venit randul autobuzului. Superbus, asa cum a fost denumit, este un concept futuristic pentru transportul in comun in viitorul mai apropiat sau mai indepartat.

Superbus poate atinge circa 200 km/h si functioneaza cu electricitate. Proiectul a fost realizat de designerii si inginerii de la Universitatea Tehnologica din Olanda, iar finantarea a fost facuta de catre guvernul Olandei, valoarea totala ajungand la circa zece milioane dolari.

Desi poate arata lung cat un avion, Superbus are dimensiunea unui autobuz normal. Inaltimea lui este cat a unui SUV, de aici si aspectul lunguiet, iar fiecare loc din autobuz este prevazut cu o usa individuala. Superbus a fost conceput ca o alternativa la trenuri sau la autobuzele obisnuite.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru