Supercar suedez: hidos dar rapid

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.05.2007
Weber a dezvoltat un supercar de 900 de cai putere capabil sa atinga 400 de km/h.

Constructorul suedez Weber a prezentat imagini oficiale ale viitorului sau supercar care este asteptat sa atinga 400 de km/h. Dezvelit oficial la Salonul Auto Top Marques din Monaco conceptul surprinde prin forma sa neobisnuita si prin caroseria integrala din fibra de carbon. Sasiul este construit in intregime din aluminiu, lucru care face ca masina sa cantareasca doar 1.100 de kilograme.

Motorul central V8 de 7.0 litri supraalimentat dezvolta 900 de cai putere si un cuplu motor de 1050 Nm. Inginerii suedezi au optat pentru o cutie de viteza secventiala semiautomata. Pentru o mai buna distributie a greutatii masina a primit patru rezervoare de benzina pozitionate in fiecare colt al masinii.

Pentru o buna manevrabilitate conceptul a fost echipat cu frane din carbon ceramic, tractiune integrala, un pachet aerodinamic, pneuri de 355 mm si sistem de control al tractiunii.

Desi se vrea o masina de circuit, conceptul beneficiaza de mult confort la interior: geamuri electrice, sistem de acces fara cheie, senzori de ploaie, camera pentru mersul cu spatele si sistem audio performant.

Clientii vor putea opta si pentru montarea unui televizor sau a unui computer cu acces nelimitat la internet.

Comentarii (3)

  • Bogdan Mirica
    "hidos dar rapid".din cate stiam eu, "gusturile nu se dicuta".Nu cred ca era cazul sa mergi atat de departe - hidos. Nu e o masina frumoasa, dar nici urata rau nu-i. Asa o vad eu, desigur. La spate, linia portbagajului si stopurile parca aduc cu un concept BMW. cred ca C1.
    0 0
  • Bogdan
    Aham
    Asa este. Tocmai de asta dam posibilitatea userilor sa isi exprime pozitiile imediat sub text. Noi luam comentariile ca o adaugire, nu ca un apendice optional :)
    0 0
  • aleksys
    vreau shi yo 2
    Cand o sa intre in productie shi cat o sa coste, ca mie imi plac mashinile pe care ceilaltzi le considera urate(hidoase)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru