Surpriza imensa Audi: un SUV cabrio!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 14.11.2007
Audi Cross Cabriolet quattro Concept, prezentat astazi la Los Angeles, este un SUV cabrio dar vine cu liniile viitorului Q5.

Esential

240 de cai putere scoate Audi din motorul turbodiesel de 3.0 litri al conceptului sau
7.3 litri este consumul acestui motor

Credeati ca industria auto nu mai poate sa scoata modele-surpriza care sa se incadreze intr-un segment la fel de surprinzator? V-ati inselat. Iar principalul argument in acest sens vine de peste Ocean, unde Audi a prezentat astazi, la debutul Salonului Auto de la Los Angeles, conceptul Audi Cross Cabriolet quattro. De ce surprinzator? Pentru ca intr-o epoca a SUV-urilor care mai de care mai compacte, Audi inoveaza prin prezentarea unui SUV Cabrio in adevaratul sens al cuvantului.

Desi extrem de interesant si de bine construit, prototipul Audi nu inseamna insa un model de serie asemanator, ci reprezinta un indiciu despre modul in care va fi construit viitorul SUV compact Q5. Indiciile despre care vorbim se refera mai ales la dimensiuni: 4650 mm in lungime si 1910 mm in latime reprezinta valori foarte apropiate de cele ale lui BMW X3, practic principalul rival al lui Q5 in momentul in care acesta va aparea pe piata.

Din punct de vedere tehnic, SUV-ul Cabrio Concept de la Audi aduce un motor turbodiesel de 3.0 (240 de cai si 500 Nm) care, absolut normal si logic, transfera puterea ambelor axe cu ajutorul sistemului 4x4 quattro. Parte interesanta vine de abia acum insa: consumul acestui motor este de doar 7.3 litri/100 km in conditiile in care performantele sunt foarte bune: 7.2 secunde pentru 0-100 km/h si 240 km/h viteza maxima.

In privinta partii estetice, vorbim de un concept care apare ca o versiune ceva mai concentrata si mai sportiva a lui Q7, cu o grila frontala enorma flancata de LED-urile pe care le regasim pe R8. In spate, liniile seamana mult cu cele ale lui A5 iar jantele de 21 de inch intregesc peisajul. In sfarsit, elementul inedit - acoperisul din panza - permite rularea prin off-road cu habitaclul deschis (?!), avantajul acestuia fiind faptul ca se deschide/inchide in 17 secunde.

Interiorul se evidentiaza si el prin dotarile high-tech, cel mai important aspect fiind navigatia 3D prin satelit creata in colaborare cu Google Earth. Sistemul poate afisa in timp real informatii din trafic si nu are nevoie de inserarea locului de destinatie, acesta putand fi accesat printr-un simplu click pe harta.

Ramane de vazut daca Audi va imprumuta vreunuia dintre viitoarele modele de serie ale sale acest tip de caroserie. Sa fie vorba chiar de un viitor Q5 Cabrio care sa le permita viitorilor posesori o plimbare prin oras sub razele lunii? Om trai si-om vedea.

[poll]100[/poll]

Comentarii (26)

  • catalin
    bravo
    foarte tare , cu siguranta se vor lua dupa ei si altii .... cine stie poate chinezii!
    1 0
  • !!!
    Sigur este o idee geniala , ca doar nu exista Jeep Wrangler de vreo 100 de ani .
    Tinerilor , lasati stirile din lumea auto si va apucatzi de clatite

    O zi buna !
    0 0
  • aide maaa
    ...nooo..cum sa faci asa ceva :)
    cabrio e cabrio..suv e suv :-??
    nu poti combina 2 lucruri asa de diferite

    doar romanul poate..sa faca din tzantar armasar :))
    0 0
  • suzuky
    numa la suzuky vezi asa ceva :D o cotineata...
    0 0
  • Jeep Wrangler
    domnule GT ,daca tu bagi Jeep Wrangler si Audi SUV in aceeasi categorie,cred ca dumneata ai o problema...
    0 0
  • asa va arata AUDI A3 CABRIO
    0 0
  • alx ct
    super tare frate
    arata chiar bine vreau si eu una...si nu vad care ar fi problema sa le "corceasca",a iesit ceva ciudat dar frumos I LIKE IT I WANT IT :D,salut
    0 0
  • Stingaciu
    I love you Audi
    super foarte,foarte tare.....
    0 0
  • valy-che
    imaginatie
    Audi nu creeaza pt cei lipsiti de imaginatie, gust si limitati...asa ca daca ai macar putin din fiecare nu are cum sa nu iti placa ( sau daca treci de la caruta la asa masina logic ca e ceva super ciudat...si doi ei fac modele pt toata lumea daca nu iti place asta iei a3 sau a8 ideea e sa aiba de unde sa aleaga toata lumea.. Corect ????
    0 0
  • nasol
    SUV cabrio? haideti fratilor fiti seriosi. Pot sa se chinuie cat vor sa iasa o masina buna dar tot o struto-camila va fi. Si nu zic, am toata increderea in proiectantii Audi si sunt sigur ca va iesi o masina demna de toata increderea. Dar succes la vanzari nu va avea. Omul ori vrea SUV ori vrea Cabrio. O corcitura intre nu poate decat sa aibe dezavantaje fata de ambele stiluri
    0 0
  • veneziana
    Test ''drive''
    Incerc sa-mi imaginez de la ce inaltime o sa privesc catre alt cabrio ... si la ce feeling o sa ajung.
    Oricum felicitari pentru idee ...ia spuneti de cand nu s-a respirat un ar nou in domeniu?
    0 0
  • pt unii romani
    pacat de natia noastra...auzi la Manu si la altii de pe aici...cum sa faci asa ceva...lumea e o inovatie si nu mai traim in vremurile comuniste...daca ar gandi toti la fel k voi (astia care va da-ti cocosi pe aici) ar merge numai cu dacia 1100:|... Dar asa e romanu...ce sa-i faci!!!

    bafta tuturor
    0 0
  • Nici daca se chinuiau nu puteau sa faca ceva atat de urat!!! Doar nemtii pot asa ceva
    0 0
  • uratzel
    uratzel rau....
    0 0
  • Anonymus
    ???
    Moama, ati descoperit apa calda!!!
    0 0
  • ktulu22
    interesant
    Interesanta ideea. Dar la fel ca si stirea de ieri parca in care era vorba de un Ferrari SUV. Mai mai parca vad taranu roman ca isi cara cartofii cu un Rolls Pick-up, si o sa zica ca asta e masina de lucru. Este un prototip reusit dar nu cred ca va vedea linia de ansamblare. Inca odata nemtii arata ca au imaginatie, si situ ce vor de la ceea ce fac. Felicitari lor. Dar nu prea ii sta bine lui Audi sa faca asha ceva. Putin cate putin o sa vedem si altceva.... cine stie? Poate un mini Bugatii? Pentru gospodine, care isi cumpara cartofi de la un taran care cara marfa cu Rolls Royce Pick-up, si un altul la inceput de afaceri se plimba cu AUdi SUV cabrio. Deci interesant.
    0 0
  • Pardaillan
    rahat cu perje !
    Un fel de kk & apa rece, urita cu spume, da' esti cool daca iesi cu una d'asta, sa dai maneaua la maxim cu gagica in dreapta. Ete asa sa moara "dujmanii" ! :)))
    0 0
  • interesant
    e interesant da nu se poate numi suv,e un cabrio o idee mai mare
    0 0
  • McLaren
    !?
    Desigur, consumul de 7,3 se obtine la viteza de 80 km/ora. Si ar fi si mai mica daca ar fi la vale si cu vintul din spate ;)
    0 0
  • suv/cabrio
    e super ideea sper sa o vedem pusa in practica cat de curand; iar unii de pe aici cred k nu au ce face si se plictisesc rau, nu stiu cine poate zice ca o asa masina este "kk & apa rece, urita cu spume" bai tu ai o problema mare rau mai fa si tu cate o vizita pe la psihiatru sau cel putin la psiholog;;:)
    0 0
  • ???!!!
    Nu contest ca nemtii nu construiesc masini performante,dar uitati-va va rog mai atent la ea,studiati-o mai bine,nu stiu unde poate sa ajunga imaginatia umana(cand de fapt este a calculatorului!!!)
    La facultate am invatat printre altele ca:
    1) trebuie sa existe un echilibru(raport)intre calitate,estetica,siguranta si inovatie(noutate)
    2) intr-adevar,cu ajutorul calculatorului obtii informatii inimaginabile,DAR,repet,creierul uman trebuie sa intervina in modelarea aerodinamicii,esteticii,unghiurilor,...,etc,pentru a rezulta totusi ceva placut ochiului uman ,ca doar noi,OAMENIi,vom conduce asa ceva,nu? si nu calculatorul!!!
    Repet,nu ma supar deloc si nu am ceva cu generatia tanara careia ii place asa ceva,dar NU tot ce ti se prezinta si explica ca este din ce in ce mai perfecta, TREBUIRE sa accepti asa ceva.
    Sincer,aceasta este parerea mea si mi-o mentin indiferent de argumentele altora
    Salutam pe toti cititorii si autorii opiniilor acestui forum!!!

    P.S.

    Ma mir sa aibe aceasta masina succes MARE in S.U.A.,atata timp cat,ei,constructorii americani,daca studiati mai atent masinile lor,au ramas ceva mai conservatori in ce priveste linia masinilor;aceasta ca o remarca!!!
    0 0
  • !!
    Tinere SergiuH , intra-adevar nu poti baga audi SUV si Wrangler in aceeasi categorie , in primul rand pentru ca acest Audi NU este SUV. Dar ca sa mai dau un exemplu de SUV decapotabil si faptul ca nu este inovator conceptul , opel frontera sport ( 2 ushi , decapotabil , ma rog cu prelata dar tot decapotabil ramane )

    Asa ca baieti , clatite , placinte etc , dar nu auto !

    O zi buna !!
    0 0
  • smenica
    ????
    stie careva cand se lanseaza Q5?ziceau ca osa fie la los angeles lansarea oficiala,vad ca acum au venit cu un concept.
    0 0
  • Mare e gradina...
    Pardaillan
    Domnule Q7, eu nu am facut decit sa-mi spun parerea, faptul ca te deranjeaza ca nu coincide cu parerea ta, de "specialist", desigur, este cu totul altceva si nici ca-mi pasa, as putea spune ca d'aia nu mai pot. Dar sa ma jignesti este cu totul altceva, probabil te simti unul din cei cu maneaua la maxim despre care faceam referire. Oricum, sunt convins ca ai vrut sa te semnezi IQ 7 si ti-a iesit altceva. Pina atunci ...s-auzim de bine!
    0 0
  • kobalt
    URAT
    URAT
    0 0
  • Masina
    Da intradevar este o masina reusita deabea o asteptam in Ro sa o vedem la baieti pe strada.
    Cand vine vb de ce muzica se asculta la volan va rog nu jigniti masinile este doar vina proprietarului.
    Oricum eu unul astept masinile de capacitate mica cu consum si mai mic si daca se poate sa fie maxim cat o broscuta ca dimensiuni...de ce? pt ca asta e viitorul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru