Suspensia viitorului Mercedes S-Klasse va avea performanţe "magice"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 10.09.2010
Mercedes lucrează în prezent la un sistem de suspensii reglabile, botezat Magic Body Control, capabil să absoarbă 80% din imperfecţiunile suprafeţei de rulare.

Mercedes testează în prezent două tehnologii noi, care se pregătesc să debuteze pe piaţă în următorii trei ani. Este vorba despre aşa numitele sisteme Magic Body Control şi Magic Sky Control, două sisteme diferite, gândite pentru a maximiza confortul din habitaclu.

Primul sistem ajută, după cum o spune şi numele, la controlarea ţinutei de drum şi este aşteptată să debuteze pe piaţă în 2013, odată cu lansarea noilor generaţii S-Klasse şi CL. Din primele informaţii se pare că este vorba despre un grup nou de amortizoare, botezat şi "covorul magic", capabil să absoarbă mult mai bine neregularităţile suprafeţelor de rulare.

Sistemul a fost inspirat de tehnologia modelului de competiţie Sauber Mercedes C11, responsabil pentru o serie de victorii importante ale germanilor în 1990. Tehnologia, dezvoltată în parteneriat de ZF şi Daimler, va fi, bineînţeles, adaptată cerinţelor unui model de lux, cu un control hidraulic foarte exigent.

Potrivit inginerilor germani, tehnologia Magic Body Control va fi capabilă să absoarbă în proporţie de 80% vibraţiile generate de suprafeţe de rulare cu neregularităţi.

Chiar şi aşa, sistemul va oferi o stabilitate mult îmbunătăţită.

Alături de Magic Body Control, Mercedes testează şi magic Sky Control, responsabil pentru filtrarea luminii în habitaclu. Mai exact, este vorba despre un acoperiş panoramic cu cristale, capabil să îşi modifice transparenţa până la albastru opac, pentru a filtra cât mai bine razele soarelui.

Cristalul folosit de Mercedes a fost dezvoltat în Statele Unite şi este actualmente produs de Hitachi. Acoperişul promite că nu vor exista compromisuri în materie de spaţiu, comparativ cu ceea ce vedem în prezent pe piaţă. Sistemul inovativ va debuta în viitorul apropiat, pe noua generaţie a modelului SLK.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • didier
    o mica eroare
    suspensia VA avea nu vor avea :)
    3 3
  • xxx
    Tehnologie similara exista de multi ani, dar se pare ca nu prea intereseaza pe nimeni sa o puna la lucru: http://www.youtube.com/watch?v=eSi6J-QK1lw
    7 1
  • mda
    se pare ca oamenii vor sa inventeze apa calda...asta e nada pt....
    se pare ca lexus demult a implementat aceasta tehnologie sau cel putin o detin...
    1 12
  • ...
    adica vb de suspensile inventate de Citroen acu 30? 40 de ani? (evident imbunatatite) dar la baza ideea ramane aceasi.
    6 5
  • @moa
    idei si cunostinte sunt o gramada... dar sa le pui in practica, adica sa produci in masa si sa fie fiabile si nu in ultimul rand sigure, e mare lucru si drum lung.
    3 3
  • Infantilizmul e haios?
    Penibilul nu il descurajaza pe edi80, ba din contra pare ca il inobileaza. Zilnic debiteaza enormitati rasunatoare si ii place statura asta de mascarici internaut. In curand o sa intre oamenii tristi pe Automarket sa vada ce aberatie a mai zis edi80 ca sa rada si sa li se lumineze ziua. Din punctul asta de vedere il felicit, am ras cu lacrimi la majoritatea commenturilor. E ceva in genul "Copii spun lucruri traznite".
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru