SUV-ul Lamborghini vine în 2017 şi va avea aceeaşi platformă cu Audi Q7

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.05.2012
Un oficial Lamborghini a declarat că versiunea de serie a conceptului Urus este aşteptată în 2017. Modelul va avea o platformă comună cu Audi Q7, VW Touareg şi Porsche Cayenne.

Esential

3000 de unităţi Urus se aşteptată să vândă anual Lamborghini.
600 de cai putere ar putea oferi viitorul Urus de serie.

Deşi părerile publicului au fost extrem de împărţite la ideea unui SUV Lamborghini, oficialii italieni nu renunţă la ideea de a aduce pe piaţă un model de talia lui Porsche Cayenne.

Maurizio Reggiani, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare Lamborghini, a ţinut să facă lumină în cazul viitorului Urus, aşa cum a fost el botezat de oamenii din SantAgata Bolognese. Într-un interviu recent, Reggiani a declarat că nu vom vedea o versiune de serie mai devreme de 2017.

Tot el a dezvăluit că SUV-ul va folosi platforma PL73, programată să găzduiască şi viitoarele generaţii ale modelelor de aceeaşi talie din grupul Volkswagen: VW Touareg, Audi Q7, Porsche Cayenne şi chiar viitorul Bentley EXP9 F.

Deşi platforma va fi construită din oţel, Reggiani promite că viitorul SUV Lamborghini va avea o greutate mai mică de 2000 de kilograme, adică două tone. Pentru a se putea situa sub această valoare, viitorul Urus va folosi fibră de carbon din abundenţă la interior, iar componente ca uşa portbagajului, capota şi portierele vor fi construite din magneziu şi aluminiu.

Deşi nu există informaţii despre ceea ce vom găsi sub capota lui Urus, tot mai multe surse anunţă o versiune intens modificată a V8-ului de 4.2 litri de provenienţă Audi.

Propulsorul ar urma să livreze puţin peste 600 de cai putere.

Lamborghini are aşteptări mari de la viitorul său SUV. Urus ar trebui să aducă anual 3000 de clienţi brandului italian. În aceste condiţii, uzina din SantAgata Bolognese ar putea fi uşor depăşită de cerere. Chiar şi aşa, în condiţiile în care producţia se va face în altă fabrică, retuşurile finale vor fi rezervate tot muncitorilor italieni din SantAgata.

Comentarii (3)

  • O platforma pentru tot grupul vag............
    11 1
  • AndreiRN
    Chinezarii VAG
    Adica un VW cu foarte muta poleiala va fi numit Lamborghini.
    7 6
  • :)
    are platforma precum vw toareg porsche ,audi etc etc si va costa de 3,4 ori mai mult:))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru