Suveranul Pontif va avea un papamobil hibrid

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 19.06.2011
Papa Benedict al XVI-lea va beneficia de un papamobil hibrid. Acesta va avea la bază un Mercedes M-Klasse şi va putea rula în modul electric pe o distanţă de 30 de kilometri.

Papa Benedict al XVI-lea îşi va schimba din toamna acestui an papamobilul. Noua maşină în care Suveranul Potif se va plimba prin mulţime va fi dezvoltată de Mercedes-Benz şi va dispune de un tren de rulare hibrid. Jurnaliştii publicaţiei germane Wirtschaftswoche au afirmat că noul vehicul destinat Papei va fi gata până în septembrie, lună în care este programată şi vizita lui Benedict al XVI-lea în Germania.

Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului, a declarat că informaţia este parţial adevărată, întrucât maşina nu va fi gata nici până la finele acestui an. În acelaşi timp, oficialii Mercedes au reufuzat să facă vreo declaraţie din motive de confidenţialitate.

Noul papamobil va avea la bază modelul M-Klasse, iar bateria litiu-ion îi va permite Suveranului Pontif să parcurgă 30 de kilometri fără să polueze atmosfera. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a declarat că Papa Benedict al XVI-lea nu poate folosi o maşină 100% electrică deoarece, în cazul unui atentat papamobilul trebuie să poată dispărea cu rapiditate.

Via | Yahoo

Comentarii (8)

  • si......,ziceti ca se plimba si.....sfintii cu mercedesu....hm,dea dreptul penibil. vicarius fili dei se da cu emelu....isus purta o cruce in spate asta se da cu mercu...
    8 10
  • Fatzada...
    Fiti pe pace, ceea ce vad muritorii de rand e doar o fatada bine lucrata in spatele careia crestinismul lipseste cu desavarsire... Fazele de la noi unde diverse persoane cu trecut dubios ajung sa fie preoti pe bani e o nimica...
    Da, papa e loctiitorul lui Dumnezeu pe pamant, dar fara a avea nici o legatura cu Acesta... Dincolo de haine albe si lumanari se conduc destinele omenirii... Ce le pasa lor ca esenta crestinismului e "smerenia"...

    Daca micile scapari de informatii de la vatican ne ingrozesc si sunt subiecte pentru zeci de documentare, oare ce se intampla cu adevarat acolo?...
    9 2
  • Excomunicatorul
    :)
    E pe trend papa asta.

    Ma bucur ca ofera totusi un exemplu pozitiv pentru marea majoritate a oamenilor datorita utilizarii acestui hibrid.

    Oricum eu oricand ii f.t in aripi pe jegosii astia plini de bani si de influenta datorita manipularii si indobitocirii oamenilor.

    Sunt niste escroci.Dar asta este...Mergem inainte.
    5 6
  • @ all
    papa este un Iluminat........la fel si cei 'puternici' care ne conduc.....
    soarta omeniri se poate prezice in fel si chipuri.......
    informatile 'scapate' de la Vatican nu sunt luate in serios de populatie....pt. k suna a fantezie.......trist e ca majoritatea informatiilor sunt adevarate....nu suntem pregatiti pentru ce va urma.......
    prevad un viitor nefasc pt. omenire in deceniile ce urmeaza......
    7 1
  • Excomunicatorul
    :)
    @tzenu

    Prietene,papa este un c...t iar informatiile scapate de la Vatican la fel.Vaticanul o fi fost mare tam-tam in vechime dar acum nu mai reprezinta nimic.

    In legatura cu viitorul "nefasc" acesta este viitorul pe care il construiesti tu,pentru care lupti zi de zi,pentru care fiecare dintre noi ne zbatem. Noi reprezentam lumea,noi suntem oamenii,dar putini sunt cei care realizeaza asta.

    Si totusi,nu mai exagera cu .... :))
    3 6
  • @Excomunicatorul
    Esti mic frate... prea mic...
    5 3
  • :)
    @GT-R

    Atunci pot spune ca tu esti mare.Si care-i problema?

    Nu vad ce inseamna a face afirmatii fara sa aduci argumente.

    Data viitoare cu mai multa convingere... :)
    4 5
  • @Excomunicatorul
    X2
    Esti mic frate... prea mic...:)
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru