Suzuki merge în instanţă cu Volkswagen

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.11.2011
Suzuki a apelat la Curtea Internaţională de Arbitrare a Camerei Internaţionale de Comerţ din Londra pentru a rezolva definitiv problemele cu Volkswagen AG.

Parteneriatul dintre Suzuki şi Volkswagen este pe cale să devină istorie. Japonezii s-au săturat de discuţiile cu nemţii şi au trecut la fapte. Într-o declaraţie oficială emisă astăzi, Suzuki Motor Corporation a început procedura de arbitrare la Curtea Internaţională de Arbitrare a Camerei Internaţionale de Comerţ din Londra pentru a obţine o decizie corectă în privinţa soartei pachetului de acţiuni deţinute de Volkswagen AG. Procedura de arbitrare vine ca un pas natural în urma discuţiilor iscate săptămâna trecută după ce Suzuki a rupt alianţa cu Volkswagen pe 18 noiembrie 2011 şi nemţii au refuzat să le vândă pactul de acţiuni Suzuki Motor Corporation.

"Suntem extrem de dezamăgiţi că Suzuki a făcut acest pas şi a renunţat la parteneriatul cu noi. Nu există niciun fundament legal care să ne oprească să renunţăm la acţiunile noastre. Volkswagen îşi va păstra pachetul de acţiuni deţinut la Suzuki.", declara Martin Winterkorn săptămâna trecută.

Până în prezent, oficialii Volkswagen nu au făcut nicio declaraţie privind acţiunea de astăzi a japonezilor de la Suzuki.

În decursul parteneriatului Suzuki-Volkswagen, cei doi constructori nu au realizat nimic împreună. Niciun model Suzuki nu a fost echipat cu tehnologie Volkswagen, iar niciun model Volkswagen nu a primit tehnologie Suzuki. Mai mult decât atât, japonezii declară că nemţii nu le-au prezentat niciun amănunt tehnic despre inovaţiile lor şi că au pretins în timpul unei şedinţe interne că au putere de decizie în cadrul companiei nipone. Respectiva afirmaţie a fost descoperită într-un raport anual al celor de la Volkswagen, unde compania Suzuki era denumită "asociat". Între timp, nemţii sunt înfuriaţi că Suzuki Motor Corporation a cumpărat motoare diesel de la Fiat în loc să utilizeze TDI-urile din portofoliul propriu.

Via | WallStreetJournal

Comentarii (15)

  • Fan Nissan
    Respect Suzuki
    Le zic bravo pentru curaj celor de la Suzuki. Au ajuns niste scarbe ordinare de la Volkswagen sa calce in picioare demnitatea japonezilor?

    Deja e prea mult.

    Nemtii vor primi o palma pe care n-o vor uita mult timp.

    O slehta de huligani impertinenti si aroganti ! Asta reprezinta VAG !
    51 17
  • Ca la no;la nimeni
    Sunt satul de aceste stereotipuri cu japonezii si mandria lor de samurai. Sper sa si-o fure!!
    15 41
  • japanchannel
    ehee
    Buturuga mica rastoarna carul mare
    29 13
  • @ Fan Nissan
    Suzuki are slabe sanse sa castige acest proces
    Demnitatea japonezilor ? Intereseaza-te ce scandal imens este in prezent in Japonia cu Olympus ( au fost mascate pierderi de sute de milioane $ ) sau in urma cu ceva ani cu Mitsubishi Motors care a ascuns defectele masinilor sale timp de decenii . SUZUKI ARE SLABE SANSE SA CASTIGE ACEST PROCES ! Dupa care se va intampla ce a zis Martin Winterkorn saptamana trecuta : daca actuala conducere Suzuki nu doreste sa colaboreze cu noi, urmatoarea o va face .
    16 24
  • Fan Nissan
    Nu conteaza ce zice "nea porumb" Winterkorn. Conteaza ce zice Curtea Constitutionala. Vom trai si vom vedea.
    23 10
  • adevarul.com
    Aroganta e sa spui "das auto" cand toate celelalte automobile din Germania pot primi aceeasi titulatura. Aroganta e sa-ti pui un pret de 10.500 euro la o masina mica cu motor handicapat in 3 cilindri si 59cp. Aroganta e ca si consilier vanzari sa deturnezi expr "Mercedes si restul" in "nemtestile si restul". Ultima aroganta se refera la motociclisti. Sunt cu adevarat machiavelici. Urmariti linkul.

    http://www.automarket.ro/tv/reclame/vw-ia-peste-picior-motociclitii-n-ultima-reclam-proprie-din-africa-de-sud-2230.html
    34 15
  • adevarul.guv
    Incendiar.. nici nu stiti ce pierdeti
    Saptamana viitoare japonezii o sa lanseze un filmulet incendiar si scandalos infatisandu-l pe Martin Winterkorn omorand un pui de foca cu un ciocan confectionat din parintii puiului. Aparent acest tip de hobby extravagant este practicat de sefii VAG atunci cand nu injunghie veverite cu sabii nemtesti vechi si tocite.

    Adevarul iese la lumina, gata cu VW... YES UI CHEN, OBAMA PRESEDINTE, JOS ILIESCU SI BASESCU,
    12 10
  • adevarul.guv
    Lasand gluma la o parte, Martin Winterkorn chiar e dracu in persoana
    12 9
  • adevarul.hu
    flasneta taraneasca
    Unii zic ca ar fi un vampir si ca are 3000 de ani. Altii zic ca e canibal si se spala cu lacrimi de copil orfan ca sa nu inbatraneasca. Tot ce stim este ca este reprezentantul iadului pe pamant si CEO VW. Doamnelor si domnilor... Martin Winterkorn.
    8 9
  • adevarul.guv
    Dracula?
    O fi vampir, dar unul basinos rau. Cica a lasat o dara puturoasa la fiecare salon auto. Arma secreta cica. A lesinat concurenta in urma lui.
    12 10
  • Gigel80
    Sunteti toti la furat
    Absolut nimeni, nici macar Automarket dupa cum se vede, nu-si poate da cu parerea in ceea ce se intampla acolo. Numai Suzuki si Volkswagen stiu dedesubturile acestei afaceri. Ce copii penibili sunteti toti cu afirmatiile voastre.
    13 15
  • @Gigel80 , las-o moarta
    se pot trage concluzii si fara sa fii insider cu documentele companiilor in fata
    14 8
  • Gigel80
    Desigur
    Poti sa faci orice, ai libertatea asta.
    5 4
  • Devorattor
    In Romania deja VAG=simbolul cocalarilor!
    TOT RESPECTUL PT DEMNITATEA TIPIC JAPONEZA! Dar, din pacate, asta n-o sa schimbe nimic la noi in Romanica: cocalarii tot VW 1.9 Tdi full rosu viseaza! VW nu are niciun offroad-er adevarat, Suzuki Vitara este deja o marca respectata in lumea pasionatilor de offroad si nu numai!
    13 6
  • incurcate mai sunt datele contractelor si interesele
    Parerea mea e ca daca nici unul nu se lasa inseamna ca fiecare vine cu argumente solide, are dreptatea lui si niciunul nu vrea ca numele sau sa aiba de suferit. Deja este cunoscut in toata lumea cazul asta, asa ca s-ar face si glume pe seama asta.
    Citind stirea inclin sa dau dreptate amandurora, dar parca principala vina ar avea-o totusi VW.
    @adevarul.com, si cu "Wir lieben autos" cum ramane? Nu cred ca e corect sa te legi de sloganuri. Toate sloganurile sunt facute sa te atraga, sunt ceva scurt, la obiect, care urmaresc sa puna in prim plan produsul tau in fata concurentei.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru