TAC Stark, un SUV brazilian

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.03.2008
Constructorul brazilian TAC a dezvoltat un SUV botezat Stark, care cantareste doar 1300 de kg si este echipat cu un motor de 106 cai putere.

Esential

1300 kilograme cantareste SUV-ul brazilian TAC Stark.
106 cai putere dezvolta propulsorul VW, instalat pe TAC Stark, atunci cand este alimentat cu etanol

Brazilienii vor sa atace piata europeana de automobile cu un off-roader, constructorul TAC pregatind deja ultimele detalii pentru lansarea modelului Stark.

Dezvaluit sub forma de concept in 2006, Stark se pare ca este gata de lansare in versiune de serie, cel mai probabil in primavara anului viitor. Masurand 4.08 metri lungime,1.91 metri latime, 1.83 metri inaltime si cu un ampatament de 2.54 metri, noul Stark poate fi alimentat cu benzina dar si cu etanol.

SUV-ul se foloseste de serviciile unei unitati Volkswagen, de 1.8 litri, care ofera 106 sau 103 cai putere (in functie de combustibilul folosit) la 5250 de rpm. Intreaga putere este transmisa ambelor punti prin intermediul unei cutii cu cinci rapoarte Eaton FSO-2405D.

Desi nu dispune de un bagaj prea mare de putere, Stark nu sufera la capitolul performante, caroseria din plastic si sasiul tubular contribuind la o valoare totala a masei de doar 1300 de kilograme.

TAC se asteapta ca productia anuala sa atinga o cifra totala de 1200 de unitati Starck, pe care ar urma sa le exporte mai apoi in Europa si celelalte continete in 2012.

via | WorldCarFans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taguri: Stark, TAC

Comentarii (1)

  • buna pt Romania
    Tare masinuta...si foarte buna pt. drumurile Romaniei.Daca o ajuta si pretul de vanzare poate deveni populara.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru