Taxa auto este modificata din nou

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 13.03.2008
Guvernul a anuntat ca taxa auto va scadea cu cate 5 procente pentru fiecare an vechime al autovehiculului.

Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, a confirmat la Bruxelles, ca taxa auto va fi calculata in functie de emisiile de CO2 si pentru masinile Euro 3 care au inclus acest indicator in cartea tehnica si a aratat ca suma va fi redusa cu 5% pentru fiecare an de vechime, anunta Mediafax.

El a aratat ca taxa auto va fi calculata in functie de emisia de CO2 pentru autovehicule tip Euro 3 si Euro 4, care au inclus in cartea tehnica nivelul emisiilor de dioxid de carbon, iar pentru celelalte masini vor fi luate in calcul toate emisiile de poluanti, precum oxidul de azot, legate direct de cilindree si vechimea vehiculului.

Criteriul emisiei de CO2 nu poate fi luat in calcul pentru toate masinile deoarece proprietarii acestora ar fi obligati sa achite o taxa suplimentara de circa o mie de euro pentru a evalua emisia de noxe neinclusa in cartea tehnica.

"Dupa introducerea acestor criterii, taxa auto va fi calculata pornindu-se de la cea mai noua masina a gamei. De la o masina noua in jos, de la an la an, deprecierea trebuie sa fie de minim 5%, astfel ca pentru o masina veche de sase ani se va aplica o reducere de cel putin 30-40%", a spus Vosganian.

Taguri: taxa

Comentarii (18)

  • Tot idiot ramana
    Adica. De ce sa fiu prost sa imi iau masina noua cand pot sa imi iau acelasi model dar de acum 6 ani, ca deh, poluez mai putin si fix cand va face 20 de ani masina nu va mai merge. Idioti.
    0 0
  • taxa auto
    Ce tot mai cautati variante?!? Nu vedeti ca sunteti penibili?!? Anulati taxa...
    0 0
  • Confirmare
    Domnule Varujan Valjean,"stimati" guvernanti: va confirmam ca va modificam si noi la alegeri.De tot.
    0 0
  • Marius
    ....la romani
    Stimati domni, sa va fie foarte clar: taxa auto din prezent este o mare ..... Pe de o parte avem corporatiile franceze (vezi si citroenul lui Tariceanu aici), americane, sud-coreene si japoneze care vor sa contracareze ofensiva germana. Pe de alta parte avem marile companii auto germane, care au nevoie de prosti sau oameni cu bugete reduse din Europa de Est pt a-i scapa de masinile lor vechi. Deci e o dualitate franco-germana pt piata auto si pt bani implicit. Nu e mare filosofie. Pe undeva e si vina romanilor care nu se mai satura de masini. Cunosc pe cineva care aproape ca mananca bulion pe paine zi de zi...dar are omul Audi A4 second din Germania...si-l plimba doar 3-4 km zilnic sa nu se uzeze si sa nu toace multa motorina. Mai este si vina firmelor care cumpara flote de masini si le zbarnaie zi de zi, carburantul fiind deductibil pe firma. De asta e aglomerat Bucurestiul asta in special. Deci...in concluzie...cum o dam tot o mare ...ramane. Toate bune!
    0 0
  • procura
    DRAGI ROMANI!NU ATI AUZIT CUVANTUL PROCURA?E SIMPLU SI LA INDEMANA..NU AM NEVOIE...FOREVER DE A PLATI TAXA LOR!!! O REVAND TOT AFARA CAND MERG SA IAU ALTA!TREZIREA...nu platiti nimic fratilor cereti de la vanzator procura si totul e ok!
    0 0
  • cristian
    bravo!!!
    Asta e taxa: Citroen,Dacia,Renault si restul masinilor care vor pierde bani mai ales patronatul si domnia sa Tariceanu!!! de ce nu analizam si castigurile din:ASIGURARI,DOCUMENTE INSCRIERE,RAR,TAXA DRUMURI,BENZINARII,VANZATORI PIESE AUTO,IMPOZIT???? CRED CA MAI MULT AM CASTIGA ASA DACAT NUMAI TARICEANU SI INK DOI K EL!
    0 0
  • HUUUU RUSINE TAXA TARICEANU!!!!
    TAXA AUTO = TAXA PROTECTIE CITROEN!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • cozappz
    Kap is right
    nu mai vin odata alegerile alea sa scpapam de ei! Mai prosti/smekeri ca CPT si VV e greu sa gasesti.
    0 0
  • taxa la alegeri
    Sa vezi ce taxa le pun si eu la alegerile astea din vara, o sa se uite la Palatul Victoria ca si cum n-ar fi fost pe acolo.
    0 0
  • margfa_mary2007
    sa ia taxa de mediu din salariu parlamentului,guvernantilor
    0 0
  • cristee
    ce situatie ridicola... da'asa ne trebuie, ca ne lasam condusi de marlani corupti si incompetenti... iar marlanu'sef din capul guvernului (pasionat cica de motoare in general) nu e in stare sa se gandeasca la o solutie... sau mai degraba nu are interes, ca solutii ar fi... de ce nu s-ar masura la o adica in mod DIRECT nivelul noxelor la esapament? a, da... marlani corupti, incompetenti si PROSTI
    0 0
  • of-of
    Multa prostie e pe lume !!! Cine are interesele cele mai mari in vanzarea de autoturisme in Romania ? Care e cel mai mare importator ? Stiti ?Tiriac ! Mercedes ! Acest domn , fara sa se bage in fata , realizeaza aceasta "taxa" !!! Mult va trebuie pina pricepeti ..... mercedes,vw kkt lui........
    0 0
  • taxa
    f----a t--a i-,g--a de h--i poate citesc si ei aici
    0 0
  • ptr enake
    nu e o idee prea buna cu procura ca nu platesti taxa de inmatriculare dar itp si asigurarea le faci in tara unde este inscrisa masina si daca ai o masina care costa asig si astea nu e o afacere prea buna si cu treaba sa le inscri la bulgari iar nui prea bine ca iti trebuie cineva de incredere si daca dai de unu carnat ramai si fara masina.trebuie scoasa dar sa vd ce kkt fac astia.
    0 0
  • AnTiTaXa
    antiTAXAauto
    Astea De la GuVeRn is PeniBiL .. ! De Ce Nu aNuleaza TaXa auTo .. Sau sa o Schimbe TaXa u o Alta VaRianTa MaiBuna .. ! Ca o maSina De 30 Ani Se RaDiaza Si Cu prTuL astuia Sa poate Fi insCris un Auto De Vro + 10 ani ..! Si asa ar fi reinOit si Parcul auto Romnaniei si A fi mai accesibile .. ! Da O IntreBaRe Acuma.. Cu nou Taxa care Intre invigoare in 1.Junie .2008 Scrie Ca Cu 5% procente va scadea taxa auto in fiecare an depasit .. ! DeCi daca inmatriculezi o masina care are peste 20 ani Nu platest nimic ?!
    0 0
  • taxa tariceanu
    hoti
    dc nu anuleaza spurcatii aia din guvern taxa asta nenorocita? normal k pe tariceanu il doare de noi romanii simpli. el isi umple buzunarul cu actiunile de la citroen si renault.
    0 0
  • jos guvernu tariceanu
    IO
    ii doresc si eu lui tariceanu sa nu poata sa isi cumpere decat o rabla de dacie de 20 de ani sau un oltcit club
    0 0
  • Un om sarac...
    taxa o ordinarenie...
    rusine sa va fie hoti sudisti!!!
    nu va mai satura dracu de masini noi si de lux pe banii omului de rand!!!sa va stea in gat taxa si sa crapati dracului toti in accidente cu Q7 si cu hummerul
    ordinarilor! cine isi poate permite o masina euro 5? numai unii alesi care dorm si iau bani pe spatele nostru, al oamenilor de ramd. un om sarac ce isi poate permite?abla din franta sau germania. ce vreti? nu sugeti destul? nu va mai satur adracu de lux? ordibnarilor si rusine sa va fie!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru