Taxa auto va fi suspendata

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 17.11.2008
Premierul Calin Popescu Tariceanu a acceptat propunerea presedintelui Traian Basescu si va suspenda taxa auto.

Calin Popescu Tariceanu a declarat astazi ca taxa auto de poluare afecteaza industria de profil din Romania, motiv pentru care in maxim zece zile aceasta va fi suspendata.

Declaratia premierului roman vine dupa ce tot astazi, presedintele Traian Basescu, aflat intr-o vizita oficiala la Uzinele Dacia, a declarat ca se impune ca taxa auto de poluare sa fie anulata la masinile noi. In mod suprinzator, Tariceanu a afirmat ca este bucuros ca si presedintele Basescu impartaseste aceeasi pozitie in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare.

"Avem aceasi abordare al acestei chestiuni. De la inceput am sustinut ca importul de masini second hand va omori piata interna. Ma bucur ca presedintele a abordat acest subiect. Voi avea o consultare cu el pe acest subiect", a mai declarat premierul.

Presedintele Traian Basescu a aratat ca printre masurile imediate care trebuiesc luate pentru protejarea industriei auto se afla suspendarea temporara a taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi, continuarea programului Rabla, supravegherea inmatricularii ilegale a autoturismelor second hand si creditarea furnizorilor pentru catre Dacia.
Taguri: taxa

Comentarii (66)

  • Andreea
    Pro Tv
    Revenim cu amanunte, andreea.. ai legatura :)) , automarket.. astepam asteptam ;))
    0 0
  • ORICE PENTRU UN VOT
    HOTII!!!
    Vor sa ne fure in continuare, orice ar fi. Loganul infipt adanc in gat, citroenu' lui tariceanu la nas si flota undeva in trecutul intunecat al lui basescu.
    Ce va urma? TAXA PE AERUL RESPIRAT cu CONTOARE LA GURA. Respiri => EMANI CO2=> POLUEZI=> PLATESTI
    JOS GUVERNUL TARICEANU!
    0 0
  • CIOBANU DAN
    TARICEANU HOT SI ESCROC
    SCOATE TAXA LA CITROEN BISNITARUL SI NESIMTITUL NU SE MAI VAND CADAVRELE LUI. BAI TARICENE SA TE SPELI PE CAP CU TIGAILE TALE NOI TOT MASINI DE FIRMA O SA NE LUAM CHIAR DACA ARE 20 DE ANI DECAT COSCIUGURI DE ALE TALE SA PUTREZESTI ODATA CU ELE INAINTE SA SCOTI TAXA MAGARULE
    0 0
  • votul, cat e votul??
    sincer ma asteptam la ceva de genu din partea lui, amintiti-va ca e campanie electorala, nu se gandeste decat la el si cum sa adune cat mai multe voturi. ideea e buna, dar nu e gandita asa incat sa ajute poporul roman ci sa castige cateva amarate de voturi ca sa mai aiba ocazia sa isi bata joc de noi. aceasta e parerea mea
    0 0
  • floryn
    in sfarsit
    era de asteptat sa se intample asta
    0 0
  • taxa
    Nu inteleg scoate taxa doar la masiniile noi? adica masiniile noi vandute de concesionarii din romania sau daca imi aduc o masina noua din germania tot nu platesc taxa
    0 0
  • sfera96
    banii inapoi
    in speranta ca prin aceasta manevra lumea ii va vota iar , ei viseaza , VA VOTEAZA DRACU' iar hotilor si nesimtitilor , 4 ani v-aţi certat ca la usa cortului , ati dat legi fara sa va pese ne noi romanii , DIE
    0 0
  • In sfarsit o decizie luata cu picioarele pe pamant. Pai daca ar scoate taxa si la auto second hand in jumatate de an nu o sa mai avem loc pe sosele.
    0 0
  • george
    S-A SPERIAT MARINARU`
    de perspectivele viitorului apropiat...astialalti or mai prinde o tura ori ba dar el va fi sigur presedinte si anu` viitor...si sa fii presedinte peste o tara lovita de saracie din toate partile in mod sigur e tare nasol...
    0 0
  • seller
    DISCRIMINARE !!!
    Eu personal credcf a acest lucuru s enumeste DISCRIMINARE . Oare su sun tmai prost ca am masina second hand , care oricum mi-a fost bagata pe gat de tariceanu . De ce zic asta ? Pentru ca am vrut sa-mi iau una mai noua dar taxa era mai mare decat pentru una mai veche . PROPUNERE : CCOMUNICAT CATRE TARA : ROG TOTI ROMANII CARE SE SIMT FURATI DE CATRE ACESTI HOTI ( TARICEANU , PNL, PSD , PD SI CARE O MAI FI ) SA NE STRANGEM CU TOTII INTR-O ASOCIATIE A PAGUBITILOR . SA CEREM PRIN PROCES INTERNATIONAL CA TOTI ACESTI HOTI SA FIE CONDAMNATI LA ANI GREI DE PUSCARIE . CONSFISCARE TUTUROR AVERILOR PANA LA GRADUL 7 INCLUSIV .ADICA TOATA FAMILIA RESPECTIVA SA VIE BAGATA IN MORMANT ASA CUM NE BAGA EI PE NOI ZI DE ZI , USUREL , PANA NE-0OM STINGE . TREBUIE SA LUPTAM . SA FACEM O MODIFICARE TOTALA IN CONSTITUTIA ROMANIEI , CEI CARE INSALA SAU SUNT BANUITI D EINSELACINE IN DETRIMENTUL POPORULUI SA FIE TRASI IN TEAPA !!!
    0 0
  • scrisoarea...VIII
    ...unde esti tu Tepes doamne ,ca punand mana pe ei....(care ,,ei '' ca de 18 ani fura si VOI tot ii votati-NUmergeti la vot ca tot ei sunt si uninominali si plurinominali si mortii ma-sii, TOT EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEI,mai fratilor!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Hotzii astia au pus ceva bani la pusculitza din taxe ,iar acu ne lasa sa respiram putzin pina-i votam si dup'aia iar vin si zic ia taxa neamuleee.....de la noi cu scuzele de rigoare pentru lumea civilizata
    0 0
  • URAGANU
    HUAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    Huidaaaaaaaaaaaa, la cotetz cu voi ba hotilor. Huidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jeguri cu masini scumpe si poluare maxima.

    Huaaaaaaaaa, DA-TI BANII INAPOI ! jeguri antisociale ce sunteti.
    0 0
  • insomniac
    fraerii
    prostii merg la vot!!! in continuare!!! acum cica o sa bage locuri de munca!!! si prostii merg iar la vot in speranta ca va fii mai bine!!!meritam!!! ce avem acum!la sfarsit se moare cu speranta cu tot!!! prosti da multi!!!
    0 0
  • hihihi
    Va rog , nu mai torturati limba romana ! Invatati macar sa scrieti ! Numai prostii spuneti(scrieti). Sa va fie rusine , agramatilor si limitatilor ! Nici macar o idee coerenta..... Vai mamitica voastra !
    0 0
  • george
    cu ce va deranjeaza
    Cu ce va deranjeaza ca se scoate taxa la masinile noi?
    In rest taxa ramane la fel. Si asa se umple tara de cadavre pe strazi, e incredibil cate noxe pot scoate jafurile din 92-94 ... am ajuns sa fac muschi de la butonul de recirculare.
    0 0
  • Taxa
    Scoatem taxa la masinile noi, vor fi in continuare avantajati JMEKERII care isi cumpara Q7 3.0tdi sau SL 65 AMG, sa taxeze parvenitii astia ar fi o idee mai buna, sa anuleze taxa pentru masinile pana in 2.000 cmc si in felul asta se incurajeaza si protejarea mediului! nu???
    0 0
  • taxa
    este o masura buna (scoaterea taxei) dar nu ar trebui aplicata la masiniile care scot sub 150 gCO2/km. Toti va ratoiti aici dar cand o sa va luati un cazan de 20 ani si o sa fiti numai prin service cu el si o sa dati de 5 ori cat masina ..nu cred ca o sa fiti prea fericiti. Cred ca masiniile sunb euro 3 ar trebuii taxate suplimentar la impozitul anual.
    0 0
  • Ce hoti!!
    Ce facea taxa asta aberanta?
    In prima forma proteja marca de toata jena a celor de la renault pe care ne-au trambitat-o ca ne-o fak la 5 mii de euro apoi au scos un jaf de masina de la 6800-11 000 de euro!
    Si pentru ce statul sa ma oblige pe mine sa cumpar harbul asta care nu face real mai mult de 4 mii de euro avand in vedere raportul calitate-pret?
    Un ww Bora cu maxim 50 000 km la bord rulaj, clima , carte de service completa, stare f f buna e doar 5-6 mii de euro in afara!
    Si e cu foarte mult deasupra, calitativ vorbind , e mult deasupra unui logan cu toate optionalele posibile , logan care il iei cu 11 mii de euro!
    Sa nu uitam ca mult trambitatat masina ieftina de doar 6.800 euro de la logan e doar o cutie cu motor, fiind complet dezechipata!!
    Nici macar faruri ceata, radiou...etc!
    Toate celelalte costa enorm
    si daca vrei o masina decenta de la logan tre sa dai mai mult ca pe m masina germana noua!
    Asa ca de ce sa protejam hotii?
    Cei de la renault au o afacere!
    De ce s-o faca pe spinarea mea?
    Eu de ce sa nu am masina buna ?
    De ce sa pot sa-mi iau doar sicriu cu roti?
    ,,Domnii '' de la Logan daca vor sa-si vanda rabla atunci s-o faca la pretul corect!
    In conditiile actuale , cu aceste importuri de second-hand, cei de la renault ar trebui sa-si reconsidere oferta de pet si sa scoata pe piatat loganul la pretul sau real raportat la calitate, adica intre 4-6 mii euro in functie de variantele de echipare!
    Piata libera sa immuna pretul nu banditii lui Tariceanu!
    Ca atata face loganu' lu peste!
    0 0
  • Allex_pl
    Logan
    Daca Dacia Logan 1.5DCI cu aer conditionat si faruri ceata ar fi la 6000euro....as putea sa renunt la orice idee de a-mi cumpara auto SH din tara sau de afara si mai ales mi-as permite(de ABS nici nu mai vorbesc, il trec ca optiune lux).
    0 0
  • Korect
    In sfarsit o decizie buna...s-a umplut tara de roabe gen golf 3 si bmw din 90. La masinile mai vechi de 7 ani si fara euro 3 sa fie taxa cea mai mare, ca astea sunt pericol public, ce dracu noi suntem cimitirul de masini al Europei.
    0 0
  • La cimitir cu rablele!
    Sunt de parere ca astia care aduc toate putregaiurile din occident ca sa ma inadus eu pe strada trebuie impuscati. Masura este foarte buna, dar insuficienta: eu as tripla taxa la harburi mai vechi de 8 ani si as dubla-o la cele mai vechi de 4 ani.
    0 0
  • dacia
    daca romanu' prefera sa cumpere o masina second ,la acelasi pret sau mai scumpa decat loganul , oare unde e problema??
    in alta ordine de idei, astia sunt oamenii care ne conduc, in loc sa scota 10 miliarde de euro se la rezerva bancii nationale si sa subventioneze dobanzile bancare, in asa fel incat romanul sa cumpere in continuare ,cu credite mai ieftine , mai bine ne sfatuiesc sa punem banii la ciorap si sa nu mai cheltuim...poi ce economie functioneaza fara consumuri? omorati economia domnilor, o sa platiti ajutoate de somaj gratuite in loc sa stimulati economia sa consume ca sa si produca...halal gandire!!! poi cu ministrii traficanti de droguri si spagari ..asta e romanica
    0 0
  • Marian
    taxa auto
    daca in Romania se producea VW nu se inchidea niciodata fabrica ,dar daca spaga a fost cea mai decisiva la PRIVATIZARE ne meritam soarta ,maiales ca LOGAN este o PANARAMA nu o masina .
    0 0
  • obositilor
    Baaaa obositilor, terminatilor ...mor cand va aud ca loganul este panarama ,sicriu sau mai stiu eu ce.... de ce dracu nu recunoasteti ca nu o sa aveti in viata voastra o masina NOUA, si va aduceti toate gunoaiele SH de afara cu care sa omorati oameni nevinovati pe soselele din romania, gunoaie care se dezmembreaza sau care sunt refacute dupa accidente grave si in care voi aveti atata incredere.... si sper sa vina cineva care sa puna taxa auto pe sh de 20 de ori mai mare, sa vad cine mai cumpara jafurile astea de afara.....tot tigania din noi iese la suprafata, ca altceva nu stim sa facem, suntem groapa de gunoi a europei....felicitari , ati sufocat strazile ,trotuarele, intersectiile, parcarile targurile cu toate jegurile de afara....inca o data felicitari
    0 0
  • razvan
    cat de ordinar ...
    Se intorc lucrurile unde erau acum 6,7 ani .. vroiai euro 2, euro 3 .. ori dadeai spagi groase, ori ramaneai cu pofta'n cui. Asa si acum, o sa ramana taxa de poluare la masinile SH si se scot la cele noi .. asta n'ar fi fost o problema daca nu veneau cu aberatiile alea ca cele noi polueaza mai mult, samd. Acum se cam contrazic, si cand a vazut romanul ca Citronel e varza si se strica mereu, si costa f f mult intretinerea desi initial nu costa f mult .. nu mai vand mai nik, acum si cu criza, o sa ajunga Taricel sa se imprumute de la Base ca se termina averea :). Ma bucur ca s'ar putea scoate taxa ptr masinile noi, dar ma intristez ca tot se demonstreaza un interes in toata aceasta actiune, si nu e ptr : e eficient ptr RO, sa incurajam vanzarile de masini noi, innoim parcul auto. Aici in Lombardia mereu exista °programul rabla° daca vii cu masini euro 1, euro 2 si primesti in functie de ce cumperi pana la 1500 € .. asa ar trebui sa faca si astia, sa bage programul rabla non stop, eventual si cei de la Dacia sa dea ceva reduceri. Apropo °BRAVO DACIA!!° e plin Milano si imprejurimile de MCV :) !
    0 0
  • CRISTI 13
    PT.FLO
    BA TARE DESTEPT TE GREZI,CA ESTI PROST RAU! EU AM UN CAZAN,CUM ZICI TU,UN VW TRANSPORTER DIN 1993,E2,SI POT SA FAC PARIU CU TINE CA SCOATE MAI PUTIN FUM CA MASINA TA,INCULTULE,NU STIU DE CE GENERALIZEZI.SI SA NU MAI ZIC CA DE 1 AN DE CIND O AM NU AM BAGAT PE EA MAI NIMIK.ASA CA INAINTE SA MAI POSTATI PROSTII ,GANDITIVA!NUMAI UN IDIOT CUMPARA O MASINA DE AFARA SI SA FIE DISTRUS MOTORUL,SA FUMEGE CUM MAI ZIC UNII.
    0 0
  • FARA TAXA SI LA SECOND HAND
    ALO POPOR ROMAN TREZESTETE CE FACE tariceanu si gloata lui ? ISI BATE JOC DE O TARA INTREAGA SI SFIDEAZA MULTE LEGI DIN UE CA DOAR ESTE MAI PRESUS DECAT INSASI PROSTIA LUI SI A PREDECESORILOR SAI LA CONDUCEREA TARI.DESTEAPTATE POPOR ROMAN PANA NU ESTE PREA TARZIU CA ALTFEL ISI VOR BATE JOC DE NOI LA NESFARSIT IAR CU TAXA AUTO LA MASINI SECOND-HAND ESTE O SFIDARE LA TOATE LEGILE POSIBILE CA DOAR SANTEM TARA TUTUROR POSIBILITATILOR[UN POPOR LUAT DE PROST]DE NISTE HANDICAPATI.
    0 0
  • tot eu
    dacia de kkt
    Pt de kkt.

    hai tu cu orice dacie noua si vin eu cu un golf 3 din 94 sa vedem daca ma iei la vreun capitol.
    0 0
  • 1. Fiecare cetatean trebuie sa fie liber sa-si achizitioneze ceea ce doreste.
    2. Daca nu ma insel, cred ca toata lumea ar prefera o masina noua.
    3. Decat sa limiteze dreptul cetateanului de a achizitiona ceea ce doreste, mai bine stimabilul CPT pregatea un set REAL de facilitati pentru achizitionarea de masini noi. De ex. subventionarea dobanzilor, marirea primei de casare, etc.
    4. Imi este greata cand il aud pe CPT sustinand un concern privat (DACIA)... parca nu este premier ci functionar ce lucreaza la PR pentru dacia...jenant...

    Asa ca vreau sa-mi schimb harbul de dacie (care mi-a mancat banii si nervii) cu o masina decenta: noua - daca ma incadrez cu banii sau SH - daca nu am de ales...
    0 0
  • deci si prin urmare
    JOS cu Tariceanu...hai sus cu Stolojan(parerea mea cel mai corect ,nu iese in evidenta cu declaratii mincinoase si tot felu) ...de tariceanu ne-am saturat cu ipocrizia lui si x((..ma duc la vot ! nu se mai poate ..sa stam si sa fim furati iar apoi mintiti in fata ,ca s-au facut atatea ,ca nush ce...vrajeala..numai bine :)
    0 0
  • @razvan
    ramane totusi intrebarea: de ceprefera romanul o masina de 8 ani care poate sa coste 8 , 10, 12 mii decat sa-si cumpere un logan nou?? probabil ptr ca efoarte bun loganul!
    hai sa vedem cateva aspecte:
    1 i-auzi cum se aude muzica dintr-un logan( mai tare afara decat inauntru) si cum nu se aude sintr-un pasat, rover audi etc.- buna izolare si etansare!!!
    2.i-auzi cum scartaie si zdranagane plasticurie intr-un logan ( probabil d'aia si trebuie sa meraga maneaua la maxim)
    3. asculta putin ce sunet scoate o usa care se inchide la un logan si asculta-o la , sa spun iar, audi, vw, rover etc.
    4. iei un logan nou si arata ca la de acum 4 ani...super tare , ne respecta astia de la renault...bine, bine, nu schimbi modelul , dar mai umbli pe ici pe colo pe la aspect, dotari etc...si asta fara sa umbli la pret , ca doar ai vandut ceva masini pana acum , ti-ai scos ceva costuri si poti oferi dotari suplimentare la fara sa cresti pretul.
    5. com[portamentul pe sosea, cred ca esp-ul , ebd-ul si cele 6 viteze de pe logan, nu prea te incanta sic!
    mai vorbim? hai sa lasam dacia sa faca in contiunuare uniforme si sa convingem fraierii sa le cumpere, eventual chiar si cu interventia guvernului , a presedintelui, a patriarhului sau mai stiu eu a cui.
    Bafta si cumparati logan , mandria si uniforma nationala
    0 0
  • stefan
    taxa
    Daca esti pensionar pe caz de boala nu iti da nimeni un credit chiar daca poti rambursa creditul in rate pe termen de 5-10ani.Deasemeni daca vrei sa faci un contract de lising te lovesti de aceiasi problema si mai vor sa nu cumperi masna S.H. Deasemeni ar trebui sa poti folosi masina predata de familie in programul rabla (parinti ,copii,soti)cum sa mai folosit prin procura si atunci s-ar mai misca ceva.
    0 0
  • ramdac
    numai discutii
    parerea mea ii sa mareasca taxa la jafuri de masini sh. cum spun unii mai sus si contrazisi, s-a umplut tara asta de rable si soferi care au trecut de pe straif pe bmw. mah oameni buni, cum naiba sa nu fie accidente cand apar atatia soferi inconstienti cu rablele lor cu tot. chiar eu era sa sfarsesc intr-o depasire pe centura noaptea ca un idiot venea fara faruri..probabil nici nu le avea. cam ce trebuie facut la noi..inasprite examenele pt permis si taxe mai drastice. in plus ar mai fi o idee de "program rabla" prin care daca omu isi aduce un bmw din 90 euro 2 si prezinta dovada de casare a vechii masini a lui(o dacie ceausista non euro) sa fie scutit de taxa. practic este o imbunatatire pt mediu. cine cumpara una relativ poluanta si nu caseaza una mai poluanta...nu are decat sa plateasca de sa-l usture curu(indiferent noua sau sh). mi se pare mult mai corect. deci cine ma voteaza????? promit ca va scadea poluarea si numarul accidentelor si a aglomeratiilor urbane.PROMIT!!!!
    0 0
  • txa de c.....
    bai eu unu m-am saturat,imi vine sa iau o bomba sa le-o dau magarilor astia in gura,nu se mai satura de furat Tariceanu acuma si Basescu aaaaaaa lea promis bani ma ce lea promis astia de la Dacia scarbe ordinare,nenorociti si nu mai am cuvinte,jos cu taxa eliminatio odata scarbelor
    0 0
  • roookie
    Deci...
    1. Cea mai mare prostie a unui popor este sa NU voteze. Este singura arma pe care o are in mana. Daca "cei destepti" nu merg la vot, "prostii" vor alege din nou pe cine nu trebuie. Aici nu e ca daca nu se prezinta 50% + 1, se aleg altii.
    2. Masina SH - contra masina nou, este o discutie fara sfarsit. Cine isi permite, isi cumpara masina noua. Dar, in conditiile in care ai 3-4000 €, ce iti cumperi? Ai scapat de Dacia veche, ce iti iei de banii astia? Pai nu te tenteaza un Golf III sau un BMW din anii 90? Rable? Nu prea cred. O astfel de masina are deja Airbag-uri, ABS si aer conditionat si e mult mai sigura decat multa alte masini mai noi, sau chiar noi. Nu masinile omoara oameni, ci soferii! Multe masini noi cauzeaza accidente grave, asta inseamna ca nu mai cumparam masini noi? Sincer, decat un logan nou in care nici cele mai scumpe optionale nu includ schimbator automat, piele, trapa, airbag lateral etc. atunci de acceasi bani mai bine o masina de cativa ani care are toate elementele amintite, mai mult spatiu, confort, si putere.
    Loganul o fi masina noua, dar tehnologia nu. Motoarele nu sunt de ultima generatie, proiectul nu este cel stralucit. Dar, intr-adevar, e printre cele mai ieftine dintre masinile scumpe.
    Pana la urma, fiecare decide ce vrea sa isi cumpere. Problema e ca trebuie sa sustinem economia, dar si economia trebuie sa ofere ceea ce se cere.
    Pana la urma e un subiect inepuizabil. Poate pana la urma se va ajunge la un rezultat favorabil pentru majoritatea. Sau nu. :)
    0 0
  • atunci sa umble in logan.
    Daca tot ne baga pe gat Loganul lor de kkt atunci de ce Tariceanu si toti cei care sunt deacord cu aceasta taxa nu umbla cu Logan si prefera masinile straine ? Daca vrea sa isi protejeze piata interna sa nu mai umble in S sau mai stiu eu ce masina straina. Sa isi ia logan lui si celorlalti parlamentari si sa umble si ei cu loganul. Atunci o sa accept si eu taxa si o sa fiu total deacord cu aceasta taxa. Nu era vorba sa protejam propria productie ? Suntem o tara de idioti ca am acceptat mereu tot...comentam putin dar acceptam fara sa facem nimic.
    0 0
  • taxa
    majoritatea salariilor se invart in jurul cifrei de 1000 ron, explicati-mi si mie cum as putea sa imi iau o masina noua?? cred ca voi nu traiti in romania. imi vand dacia lasata "mostenire" de tata si imi iau 1000d E p ea spune-ti voi d unde as lua eu diferenta ptr o masina noua??? doar daca as face un credit, dar ce fac daca am unul deja. a da stiu imi iau ce imi permit , un ww sau bmw de afara.
    0 0
  • "Functionarul"
    Ce IDIOTI MAI SUNT PE LUMEA ASTA
    Taxa asta de poluare trebuia sa fie cat mai mare pt cazanele mai vechi de 2 ani- astfel incat sa nu-ti mai arda sa cumperi vechituri lepadate de UE. UE si-a vazut interesul propriu si a pus sula in coastele guvernului roman sa accepte o taza care sa fie favorabila aducerii gunoaielor de la ei- pt ca ei sa fie stimulati in continuare sa cumpere masini mai noi si performante, pt ca muncitorii lor sa aiba de lucru - pt ca economia lor sa mearga si tot asa. DAR GIBONII SI "BRONZATII" astia de pe la noi habar nu au de mecanismele unei economii. Este adevarat ca si prostii astia de politicieni (vezi mai aled PDL) au sarit de c-u-r in sus ca modifica ei taxa ca o scot alea alea pt ai prosti pe deja prostii romani care pun botui la vrajeala lor si-i vor vota la alegerile imediat urmatoare. Ba IDIOTILOR !!!! tariceanu chiar are ceva in cap si mai ales consilierii de la cabinetele secretarilor de stat din MFP. O sa ajungem intr-un colaps de-o sa ne planga de mila pana si somalezi daca nu avem un pic de minte in capetele astea seci de romani oportunisti si idioti, de mancatori de c-ac-at si de ingusti la minte care nu reusim sa vedem de azi pe maine. In plus NU VEDETI BA PROSTILOR CA SI_AU LUAT CAZANE TOTI IDIOTII si nu mai este loc de ei pe strada ????? cate rable vreti ma sa se mai inmatriculeze ????
    0 0
  • hotii!!!
    Pai sigur, acum scot taxa, dar nu cumva asta e discriminare si fata de cei care acum un an, cumparand o masina noua, au platit o caruta de bani pe taxa aia??
    Cat despre logan: ESTE INTR-ADEVAR O CARICATURA DE MASINA!! Si domnu kkt abtine-te: sunt multi care isi permit masini noi de peste 10000 de euroi.
    0 0
  • Autogreen
    propuneri
    - Nu va obliga nimeni sa cumparati o masina anume.
    - nu va opreste nimeni sa va cumparati S-classe
    - Daca loganul nu e buna, de ce nu construiti voi o masina sa fie buna, sa aiba motor de 5litri, sa consume 3%, si sa pinda 350 la ora si sa coste 5000 de euro.
    - daca va plac masinile vechi le puteti cumpara, ele se pot gasi si la noi in tara fara nicio alta taxa.
    - daca nu va place in Romania puteti pleca oricand in alta parte, sunteti liberi
    - daca salariul e prea mic, puteti sa va angajati la Intel, am inteles ca un inginer electronist e platit destul de bine
    - iar sirul poate continua, posibilitatile sunt nebanuite, treaba e sa fiti capabili de ceva...
    -
    0 0
  • Nimic nu e corect, nimic nu e cinstit
    Nu ar trebui sa se inmatriculeze rablele de care tot spun multi pe aici deoarece aveam o institutie care se ocupa de problemele astea RAR. Dar functioneaza pe bune sau pe spaga? Asa ca nu conteaza daca e veche sau e noua, conteaza daca sunt verificate, daca respecta normele de poluare admise pentru a circula pe drumurile publice si toate celelalte elemente de functionare in parametri optimi. Si e adevarat ca dacia ofera putin pentru pretul ei. Singurul lucru care ma bucura e ca renault ofera prin dacia o masina mai fiabila decat renault a carui tehnologii de ultima generatie nu ofera fiabilitate. Fiabilitate si calitate gasiti la japoneze si nemtesti.
    0 0
  • ...ai dreptate
    Nu va obliga nimeni sa cumparati o masina anume.
    - nu va opreste nimeni sa va cumparati S-classe
    - Daca loganul nu e buna, de ce nu construiti voi o masina sa fie buna, sa aiba motor de 5litri, sa consume 3%, si sa pinda 350 la ora si sa coste 5000 de euro.
    - daca va plac masinile vechi le puteti cumpara, ele se pot gasi si la noi in tara fara nicio alta taxa.
    - daca nu va place in Romania puteti pleca oricand in alta parte, sunteti liberi
    - daca salariul e prea mic, puteti sa va angajati la Intel, am inteles ca un inginer electronist e platit destul de bine
    - iar sirul poate continua, posibilitatile sunt nebanuite, treaba e sa fiti capabili de ceva...


    sustin ceea ce zici Autogreen, insa oamenii sunt carcotasi, rai si ar fi in stare sa se bucure daca Dacia sau alta companie autohtona s-ar inchide, pur si simplu din rautate ...multi spun pe la colturi si pe forumuri ce ar face si cum ar trebui sa mearga treburile, insa poate nici unul nu se implica in realitate sa faca ceva concret in acest sens.Nici unul nu isi da interesul sa faca treaba nemteste, toti se asteapta sa fie platiti nemteste, binenteles sistemul este de vina nicidecum mentalitatea lor. M-am saturat de idiotenile unor asa zisi romani ( care binenteles s-ar dezice de romania pentru un pumn de galbeni).
    ...De-ar invia Tepes ( ca tot l-a invocat cineva mai sus) ar fi rau pentru ca exista riscul sa ramanem fara paduri :)
    0 0
  • Fiecare cumpara ce isi permite....cu sau fara txe oamenii tot aduc ca iesi mai ieftin si dacapltesti taxa aia tampita si ai o masina buna...si degeaba ne dam noi cu parerea ca si asa nu ne baga nimeni in seama voi nu vedeti?in romania nu e ascultata vocea poporului....cat despre vot...parerea mea este ca toata lumea ar trebui sa voteze...altfel nu putem aduce o schimbare...dar mai este o problema...votam aducem altii...dar tot hoti ca la noi la putere numai hoti sunt...ce mai...in scumpa si frumoasa romanie fiecare trage focul sub oala lui cum zice o vorb din ...POPOR
    0 0
  • adrian
    jos taxa la mas noi.rablele taxate
    DC NU SE BAGA ACEASTA TAXA LA MASINILE VECHI,LA RABLELE CE INTRA ZI DE ZI CU MIILE IN TARA?MASINILE NOI CU E4 POLUEAZA F PUTIN IN COMPARATIE CU O MASINA DIN 1997-1998-2000,ETC.E LOGIC,NU?
    DAR IN ROMANIA CE E LOGIC?ABSOLUT NIMIC
    0 0
  • prudentul
    întrebare pentru bucureşteni
    Ce stradă este cea din imagine? Parcă în stânga e Casa Radio, dar nu sunt sigur. Mulţumesc pentru un eventual răspuns.
    0 0
  • unul ceva mai destept decat ti
    @Autogreen and Andi
    asa sunteti voi mai...puteti pleca din tara...hmmm! bai rahatule..noi in tara asta am platit impozite, faptul ca tu ai curent in casa, ca ai gaz la centrala (daca ai) ai sosele, atata ct sunt etc..ni se datoreaza si noua..dar asta e gandirea romanesca, nu-ti convine, poti pleca...cu asa oameni, avem ce meritam....tocmai de astia ca voi ar trebui sa scapam, dar din nefericire sunteti multi si va dati in stamba...halal sa va fie si scarba totala!
    0 0
  • Sandel...
    Masina Anului 2009
    Baaaa obositilor, terminatilor ...mor cand va aud ca loganul este panarama ,sicriu sau mai stiu eu ce.... de ce dracu nu recunoasteti ca nu o sa aveti in viata voastra o masina NOUA, si va aduceti toate gunoaiele SH de afara cu care sa omorati oameni nevinovati pe soselele din romania, gunoaie care se dezmembreaza sau care sunt refacute dupa accidente grave si in care voi aveti atata incredere.... si sper sa vina cineva care sa puna taxa auto pe sh de 20 de ori mai mare, sa vad cine mai cumpara jafurile astea de afara.....tot tigania din noi iese la suprafata, ca altceva nu stim sa facem, suntem groapa de gunoi a europei....felicitari , ati sufocat strazile ,trotuarele, intersectiile, parcarile targurile cu toate jegurile de afara....inca o data felicitari
    Ba IDIOTILOR !!!! tariceanu chiar are ceva in cap si mai ales consilierii de la cabinetele secretarilor de stat din MFP. O sa ajungem intr-un colaps de-o sa ne planga de mila pana si somalezi daca nu avem un pic de minte in capetele astea seci de romani oportunisti si idioti, de mancatori de c-ac-at si de ingusti la minte care nu reusim sa vedem de azi pe maine. In plus NU VEDETI BA PROSTILOR CA SI_AU LUAT CAZANE TOTI IDIOTII si nu mai este loc de ei pe strada ????? cate rable vreti ma sa se mai inmatriculeze ????
    0 0
  • cyborgul2000
    pt prudentul
    asa este , in stanga este casa radio si in spate academia militara,se numeste B-dul Eroilor
    0 0
  • NU E ADEVARAT
    NU E ADEVARATA STIREA DE PE SITE ... E VRAJEALA PENTRU RAITING ... EU LA TELEVIZOR AM VAZUT INVERS,VREA SA STOPEZE MASINILE SECOND HAND !!!
    0 0
  • ce imbecili
    Logan= sicriu
    Tocmai am aflat ca inspectorii de la OPC au amendat ,,LOGANUL'' cu o suma de xxx RON pentru ca un argesean s-a infectat la mana dupa ce si-a pus un bandaj din trusa medicala!
    La controlul ce a urmat inspectorii au constatat ca trusele sanitare de pe logan erau neconforme cu standardele U.E. !!!
    Deci Loganul e clar: AFARA DE PE SOSELE CU ACEST SICRIU!!
    0 0
  • Cornel
    Intrebare..
    Am si eu o intrebare. Daca pana acum am fost nevoiti sa platim taxa de poluare pentru masinile noi, uneori mai mari chiar decat pentru masinile second-hand, acum ca va fi suspendata, noua de ce sa nu nea dea banii inapoi? De ce sa platim taxa de poluare pentru ca ne-am luat masina noua inainte de campanie.. si nu ne-am dat noi seama ca vine campania si se va suspenda... Si de ce se suspenda si nu se anuleaza? Se suspenda pana cand? Pana dupa alegeri?
    Prea multa mizerie in tara asta...
    0 0
  • cica traim intro tara libera, dacia se duce de rapa si vor sa neo bage pe nas ,o vom cumpara atunci cand va fi egala cu unele marci adevarate, nasoala politica avem ,jos cu ei
    0 0
  • Taxa
    In primul rind felicitari autorului articolului! E cam subtirel... dar fata de cei din presa libera - in care toti au ocolit subiectul - e totusi ceva! Fiind printre ultimii care scriu aici sunt ferm convins ca putina lume ajunge sa citeasca, dar totusi...
    Parerea mea este ca sa adunat atita frustrare in romani incat doar un miracol ar mai putea salva un politician pus la zid..
    Incerc sa-mi imaginez ce sentiment are un muncitor de la dacia cind vede ca pe o piata libera masinuta construita de el nu are nici o trecere..apropos domnilor de la dacia... daca in romania nu se vinde de ce nu va duceti cu ea in china? sau in rusia? sau in burchina fasso?
    evidente sunt 2 lucruri: nimeni nu-si arunca masina ca sa-si ia una mai rabla si doi... fiecare omulet din tara asta se uita in portofel inainte de a-si lua ceva... si Domnul mi-e martor ca am vrut si eu Mercedes C klasse, dar am avut bani doar de un ford din 2000 si ceva.
    asa ca vineti-va unde vreti citroienele si renaulturile si porchurile, ca noi avem abia 2000 de euroi la ciorap... si ne mai lipsesc 6 pina la sondero
    Alegeri usoare!
    0 0
  • hoinar
    tarisoara noastra
    Am citit deja atâtea deviatii până aici că nici nu mai stiu articolul :)
    Nu mi se pare normala suspendarea taxei auto ci trebuia sa fie pusa la fiecare in functie de cat polueaza. O varianta ar fi sa mergem la ITP si avem norma de CO2 si am platii o valoarea in functie de aceasta dar, putem sa nu circulam cu ea si atunci nu am poluat, ca urmare, cred ca cel mai bine ar fi sa fie pusa in combustibil si sa fie scoase alte accize aberante din conbustibil ca si asa ne fura din asta, ca in loc sa scada asa cum scade titeiul ei scad doar la 3 luni, in schimb stiu sa creasca pretul imediat ce a crescut.
    Ma gandeam să-mi iau un Logan nou sau un Opel Astra la mana a doua, am optat Astra si nu-mi pare rau deloc si nici nu o sa-mi para vreodata, mai ales dupa ce simt atunci când ma urc într-un Logan si când mă urc în masina mea.
    La votat eu zic ca ar trebui neaparat sa mergem pentru a fi cat mai multi si astfel sa se vada ce vreu cat mai multi dintre noi.
    0 0
  • cerbelus
    ?
    tot ei cistiga au puterea la mina pe care am aleso noi chiar daca ni iam vrut ei au salari noi avem mizeria
    0 0
  • rookie
    Dezamagire....
    Imi pare chiar foarte rau sa spun asta: SUNT FOARTE DEZAMAGIT! Nu de guvern, ci de vocea "poporului". Voi ati citit tot ce se comenteaza aici? Sau la orice alta stire? In afara idioti si dobitoci si multe alte expresii si injurii minunate, nu se mai poate lasa un comentariu civilizat. Toata lumea se pricepe la fotbal si politica. Toata lumea stie care sunt problemele in tara, si in general orice. Nu suntem chiar atat de destepti. La noi toata lumea se pricepe la tot si ne mai si mandrim cu asta.
    Pentru cei cu "tigaile care au umplut strazile": chiar nu va inteleg. Voi aveti impresia ca toata lumea are zeci de mii de Euro sa isi cumpere masina noua? Cine are bani de masina noua, ORICUM isi ia masina noua. As pune pariu ca majoritatea care injura tigaile stau la oras si mai ales in Bucuresti. Nu uitati ca tara asta e MULT mai mare. Si e plina de oameni saraci. Nu cu taxa opresti harburile, ci cu test serios la ITP! Eventual impozite mari la masini vechi, care nu corespund unor norme. Taxa auto a fost mare pe masini mai noi dintr-un motiv foarte logic (contrar unor afirmatii de aici): cine are 15.000 €, de exemplu, ar putea deja sa isi cumpere o masina nou. La aceeasi bani in schimb, poate fii tentat sa isi aduca o masina de 2-3 ani. Taxa auto trebuia sa ii descurajeze exact pe acesti posibili clienti.
    Pentru cei care vorbesc de harburile care se pot cumpara si de la noi... La conditiile de drum de la noi, orice masina e praf dupa cativa ani. Chiar si una care a fost cumparata de noua. Si sincer, nu toti romanii isi intretin masinile foarte bine.

    Concluzia: am pierdut deja prea multi timp citind comentariile unor frustrati care nu stiu decat sa injure si sa dea vina pe altii. Pacat.
    0 0
  • Crysty
    Taxa
    Nu mi se pare corect ca la masina noua sa platesti taxa de poluare mai mare! S-a considerat cand s-a introdus, ca pe termen lung polueaza mai mult decat una sh. Dar hai sa ne gandim putin: polueaza cu euro 4 (cel putin) si nu euro2. Deci in 10 ani, o masina euro 2 polueaza mult mai mult decat una euro 4.
    Referitor la optiunea legata de sh Germania sau nou Romania personal as alege prima varianta, pt ca e net superioara Loganului . Nu am nimic cu Logan-ul, e ok, e noua, garantie etc dar... Ii lipseste acel ceva.
    Legat de vot, pe oricine am alege tot hot va fi! Eu nu o sa merg la vot! Citez Parazitii: cand Parlamentul nu e in stare sa ma reprezinte, mi se rupe p... de cine iese presedinte!
    Toate bune!
    0 0
  • Robert
    Loganul are motorul de clio de acum 5 ani, nu vad cum ar putea fi mai putin poluanta ca orice masina mai noua de 5 ani de afara! TARICEANU A FURAT IN CONTINUU DE CAND A FOST ALES! JOS CU DICTATORII!!!!!!
    0 0
  • mowgli
    bai sandele
    nu stiu restu de pe forum ce zic da pe mine ma cam insulti cu vorbele tale.cat de prost is io care imi iau un seria 5 din '98 in comparatie cu loganul tu stralucit?asa dupa tine sincer.numa asta aud, rable SH, gunoaie, cazaturi, cazane etc.Asa vorbiti unii dintre voi de parca nu neam lua toti golf 5 si bmw-uri noi.Da ganditi-va ca unii dintre noi poate nu-si permit.Poate abia abia am strans 2000 de euro si as merge si eu cu masina la servici.In condtitiile astea ce faci?Ii usor sa critici pe altu cand vanzi un teren, sau mostenesti ceva, sau faci un credit pe care nu-l poti plati de multe si ti-ai luat masina noua.Ca hai sa fim seriosi, trebuie sa castigi binisor sa poti economisi chiar si pt un logan.In conditiile astea alta solutie nu ai decat sa iti iei masina SH.Ai confort net mai mare decat in logan, siguranta si performante la fel.Sincer eu nu prea am vazut masini "rable" de import care scot fum si polueaza en-gros.Nu stiu de ce se exagereaza in halu asta.Cum a zis cineva mai sus, cine ii prost sa-si ia un bmw din '93 care scoate fum si ii cad rotile?
    0 0
  • nemtalau
    pt Valy
    bravo, esti singurul care vede una din smecheriile anularii taxei auto.
    oare care "smecher" o vrea sa-si cumpere un Q7?
    0 0
  • taxa auto
    asta am citit,de acum pana .........se anuleaza taxa,dar cei care au cumparat anul acesta in 2008 ,ce o sa faca?,raman cu taxa platita?
    0 0
  • GOLF 3 ruless
    Mult kkt se mai mananca pe aici, un Golf 3 din 95 sau 96 are dotari mai multe ca o porcarie de Logan la 6500 euro, si are si motor destul de mic, e o masina pentru omul obisnuit care nu isi poate permite ceva mai mult, pentru ca nici rate nu mai poate face, de ce doar cei cu bani facuti pe naspa sa poata merge cu masina si eu un om cinstit nu, sa moara inecati cu CO2 toata familia lui Tariceanu si a lui Basescu.
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Domnul ALEX tin sa-ti reamintesc faptul ca pe acest site trebuie sa-ti spui parerea despre articolul pe care-l citesti,nu te obliga nimeni sa-ti dai cu parerea despre parerile celorlalti,ai inteles?
    Iar despre cum se scrie sau cum se citeste limba noastra romana,nu e teaba ta si nu e obligat nimeni sa scrie cum vrei tu; si pe site parerea pe care o ai tu nu trebuie sa o mai aiba nimeni altcineva.Hai pa
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Si apropo,vezi cum vorbesti "ROMANESTE",ca de mamitica ta nu s-a luat nimeni,ai inteles?daca esti in stare sa scrii tu romaneste,dupa ce in prealabil atragi atentia celorlalti ca "TORTUREAZA" limba romana,se pare ca tu doar scrii corect romaneste,insa nu si gandesti ceea ce scrii,adica dai cu nuca-n perete.
    Sau poate esti un pui de parlamentar si te oftici?Ce zici "te oftici" e scris bine,sau...Haida pa
    0 0
  • DOAMNEEEEEEEE
    SA NE TOT BATEM CU MORILE DE VANT
    NE-A MARIT TAXA DE 3 ORI DUPA VOT 15.12.2008 ..................

    NO COMENT
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru