Tesla a micsorat costurile de productie cu 43%

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 24.06.2009
Tesla ar putea deveni profitabila incepand cu luna viitoare, deoarece a reusit sa micsoreze costurile de productie ale modelului Roadster cu 43%.

Tesla a reusit sa micsoreze costurile de productie ale modelului Roadster cu aproape 43%, atingand pragul de 80.000 dolari per unitate. Aceasta schimbare aduce Tesla pe drumul profitului inca de luna viitoare, daca cererea pentru Roadster va ramane constanta. Tesla produce intre 20 si 30 de unitati Roadster pe saptamana, iar Elon Musk anunta ca vor fi profitabili cu siguranta incepand cu luna viitoare, daca vor continua evolutia in ritmul acesta.

Cresterea eficientei ar putea fi datorata faptului ca Daimler a cumparat 10% din actiunile Tesla in decursul lunii trecute, iar producatorul american a primit consultanta de la germani. In baza colaborarii cu Daimler, Tesla va primi trenuri de rulare de la germani, pe cand Daimler va primi motoare electrice si acumulatori de la Tesla.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru