Tesla Model X, SUV-ul hibrid, se lansează în 9 februarie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.01.2012
Tesla promite că va dezvălui primele imagini şi informaţii ale noului Model X în data de 9 februarie. SUV-ul cu alură de coupe va beneficia de propulsie hibridă.

Aşteptat iniţial la sfârşitul lui 2011 şi apoi promis pentru Salonul Auto de la Detroit, Tesla Model X este încă un mister. Americanii au repetat exemplul negativ al Roadsterului şi au amânat lansarea oficială. Fanii constructorului de modele electrice pot răsufla însă uşuraţi, pentru că Tesla a anunţat oficial debutul lui Model X în data de 9 februarie.

Anunţul a fost făcut de însuşi Elon Musk, preşedintele Tesla, prin intermediul contului de Twitter. Nu este clar dacă publicul va face cunoştinţă cu o versiune pre-producţie sau cu o versiune finală. Dacă judecăm însă după obiceiurile americanilor e posibil ca modelul de stradă să se mai lase aşteptat.

Bazat pe platforma lui Model S, SUV-ul va împrumuta de la sedanul electric şi pachetul de baterii litiu-ion cu o capacitate de 40 kWh. Acesta se va adăuga la masa deja ridicată a modelului, ceea ce înseamnă că performanţele nu vor fi similare cu cele ale sedanului.

Potrivit informaţiilor oferite până în prezent de Tesla, noul Model X va fi mai mult decât un SUV, încercând să combine stilul unui coupe cu cel al unui monovolum cu gardă la sol ceva mai ridicată.

Multe voci susţin că ar putea fi ca o încrucişare între BMW X6 şi Mercedes R-Klasse.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru