Tesla Roadster vine in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 02.04.2008
Supercarul electric dezvoltat de compania Tesla va fi livrat si in Europa incepand cu anul viitor.

Esential

100.000 de dolari costa Tesla Roadster in SUA.
156.000 de dolari costa Tesla Roadster in Europa.

Tesla Roadster, mult asteptatul supercar electric, va fi lansat si in Europa, incepand cu al treilea trimestru al anului viitor.

Oficialii Tesla au luat aceasta decizie in urma interesului sporit manifestat pe Batranul Continent fata de modelul Roadster. Caroseria modelului electric este fabricata in Marea Britanie in fabrica Lotus, iar componentele tehnice sunt realizate in California.

Clientii europeni se vor lovi de o singura problema: diferenta enorma de pret. Astfel, daca in Statele Unite vorbim de un pret de vanzare de 100.000 de dolari (echivalentul a 64.000 de euro), europenii vor cumpara modelul Tesla cu... 100.000 de euro.

Explicatia oficiala a oficialilor Tesla este legata de costurile de productie si transport: "Pentru a livra masina in Europa, ea trebuie mai intai sa ajunga din Anglia in California (n.r. caroseria lui Roadster este produsa de Lotus in Marea Britanie), apoi din nou din California in Europa. Deocamdata, asamblarea finala a bateriilor si a intregului sistem de gestiune electrica are loc exclusiv in SUA", a declarat Ze'Ev Drori, unul dintre sefii companiei.

In ciuda pretului destul de piperat si care rivalizeaza cu alte supercar-uri foarte dorite de pe piata, primii clienti europeni si-au exprimat deja dorinta de a avea un Roadster in garaj. Astfel, primele piete vizate de americani sunt Germania, Franta, Olanda, Norvegia si Danemarca.

Drori a mai adaugat ca in cazul in care Tesla Roadster va fi un succes, modelul electric va fi asamblat si intr-o facilitate de pe Batranul Continent.

Via | Financial Times
Taguri: Roadster, Tesla

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru