Test de consum pentru modelele Audi

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 03.11.2008
Audi a participat la competitia Mileage Marathon cu patru modele: Audi Q7, Audi Q5, Audi A4 si Audi A3.

Audi a participat la cursa Mileage Marathon cu patru modele, Audi Q7, Audi Q5, Audi A4 si Audi A3, care au incercat sa arate eficienta tehnologiei motoarelor TDI.

In aceasta competitie-test de consum au participat 23 de unitati, care au rulat pe o distanta de 7.865 de kilometri. Audi A4 3.0 TDI quattro a inregistrat un consum mediu de 5.3 litri la 100 de kilometri, in timp ce noul SUV Audi Q5 3.0 TDI a incheiat testul cu un rezultat convingator: 6.1 litri/100 km.

La primul test pe teren accidentat de la lansarea sa, modelul Audi Q7 3.0 TDI dotat cu un sistem de emisii extrem de scazute a avut o prestatie foarte buna, cel mai ecologic motor diesel din lume obtinand una dintre cele mai bune valori ale consumului mediu, de 7.1 l/100 km.

Cel mai scazut consum de carburant al tuturor modelelor participante a fost de 4.7 l/100 km, fiind obtinut de modelul Audi A3 2.0 TDI.

Cursa Mileage Marathon s-a terminat in Santa Monica, langa Los Angeles, dupa ce a traversat continentul american dinspre coasta de est spre cea de vest.

De la startul din New York, 184 de piloti din 15 tari s-au aflat la volanul acestor automobile, parcurgand distanta totala de 7.865 de kilometri in 13 etape zilnice. Timpul efectiv de conducere pentru toate aceste automobile s-a incadrat in jurul unei medii de 93 de ore.

Via | Audi

Taguri: , A3, A4, Audi, Q5, Q7

Comentarii (1)

  • consum
    consumuri destul de mari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru