Toronto: maşinile de gunoi vor funcţiona pe biogaz produs de propriile deşeuri

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 10.11.2010
Biogazul emis de gunoaiele colectate de maşinile de gunoi din Toronto va fi utilizat drept combustibil de propriile motoare. Experimentul se află în derulare.

Autorităţile oraşului canadian Toronto vor să transforme fiecare maşină de gunoi din oraş în sursă de energie pentru propriul motor. Astfel, biogazul emis de gunoiul colectat în benă va fi captat şi reutilizat sub formă de combustibil.

Studiul canadienilor se află într-un stadiu foarte avansat, prima astfel de maşină de gunoi fiind deja în funcţiune pe străzile oraşului nord-american. Datorită popularităţii de care se bucură aceast camion, el a primit chiar şi un nume: Green Bin (coşul verde).

Principiul de funcţionare al maşinii de gunoi este simplu: aceasta funcţionează iniţial pe bază de GPL, urmând ca rezervorul de gaz să fie completat cu biogaz derivat din emisiile deşeurilor din benă. Evident, în funcţie de cantitatea de gunoi colectat, maşina poate rula ulterior independent, chiar dacă GPL-ul din rezervor se termină.

"În funcţie de caracterul favorabil al rezultatelor, oraşul nostru va converti la biogaz produsele digestiei deşeurilor organice în toate maşinile de care dispunem.

Toronto şi-ar produce astfel propriul său gaz natural", spune pre;edintele companiei care se ocupă de colectarea deşeurilor menajere din Toronto.

via | Caradisiac

Comentarii (3)

  • foarte tare...
    ....asta e cu adevarat green
    7 0
  • "gunoiul unuia , comoara altuia" / "nimic nu se pierde , totul se transtorma"
    2 0
  • exact
    Exact cum spui! Asa se intampla in natura - totul se recicleaza. Iar acesta e doar inceputul. Vrand-nevrand acest principiu trebuie sa se aplice si speciei umane, altfel nu ne mai ajung resursele planetei.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru