Toyota amendează activitatea nucleară a Iranului: "Nu mai livrăm maşini"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 11.08.2010
Toyota a decis să oprească exportul de maşini către Iran, după escaladarea conflictelor dintre ţara arabă şi Naţiunile Unite, pe fondul dezvoltării tehnologiei nucleare.

Esential

222 de maşini a vândut Toyota anul trecut în Iran.

Decizia Iranului de a ignora avertismentele SUA şi ale Naţiunilor Unite, privind dezvoltarea de tehnologie nucleară, se pare că atrage şi sancţiuni de ordin economic. Toyota este primul constructor auto care a luat atitudine în acest sens, japonezii anunţând că vor sista importurile de automobile în Iran, până când situaţia nu se va detensiona.

Anunţul a fost făcut astăzi la Tokyo, de Keisuke Kirimoto, purtătorul de cuvânt Toyota: "Este adevărat că am oprit momentan exportul de automobile către Iran. În următoarea perioadă intenţionăm să monitorizăm cu atenţie situaţia internaţională."

Fără a pune la îndoială gestul de solidaritate manifestat de Toyota, trebuie însă să menţionăm că decizia luată de conducerea japonezilor nu afectează cu nimic afacerile constructorului în zonă. Spunem asta, pentru că Toyota a vândut în Iran, în 2009, doar 222 de vehicule, iar anul acesta nu se anunţa cu nimic mai spectaculos.

Cel mai apreciat model al japonezilor de către publicul iranian este SUV-ul Land Cruiser.

De asemenea, Toyota nu deţine fabrici, centre de dezvoltare sau alte amplasamente care ar putea fi afectate de decizie.

via | leftlane

Comentarii (6)

  • conu' alecu
    Cand politica si comertul se amesteca intr-o ciorba cu iz de imputiciune, nimic nu poate iesi bun. Pana la urma nu inteleg ce are sula cu prefectura, adica conflictul diplomatic cu vanzarea de masini. De ce atata pupincurism la adresa americanilor? Si asta venind chiar de la japonezi, care se presupune ca erau mai demni. Nici macar nu mai e vorba de cele 222 bucati, puteau si si 2, principiul e acelasi.
    14 7
  • Motive
    Asta cu Iranul si dezvoltarea tehnologiei nucleare este doar o vrajeala pt copiii mici. Cand vinzi 222 de masini pe an da mai bine sa spui ca nu mai vinzi in tara respectiva pt ca esti pacifist si ecologist decat sa spui ca motivul principal sunt vanzarile slabe. Iar atunci cand stii ca situatia de acolo este una sensibila te mai gandesti si la un capital de imagine pozitiv pe plan mondial. Ipocriti si japonezii astia de la Toyota!
    10 5
  • Aiurea
    Din cate stiu Iranul avea o colaborare foarte stransa cu Japonia in domeniul dezvoltarii tehnologiei nucleare ,asa ca e o mare vrajeala acest motiv.

    Probabil ca le vor spori vanzarile in SUA semnificativ la cat de prosti si ignoranti sunt hamburgeristii.
    5 2
  • foarte frumos gest
    totul e din vina americanilor ... cu siguranta li s-a bagat ceva intre coaste, celor de la toyota. un fel "prietene, mai vrei sa vinzi pe teritoriul USA?"
    4 1
  • las ca vinde renault mai multe loganuri ;)
    5 1
  • Toyo-pix
    Oare cretinii astia de la toyota s-au gandit ca intr-o zi americanii or sa ajunga la p**a iranienilor pentru petrolul pentru tractoarele lor de 8l ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru