Toyota pregateste ofensiva hibridelor

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.05.2007
Constructorul japonez se preagateste sa lanseze o gama de vehicule hibride care se va numi Prius.

Toyota se gandeste sa lanseze o intreaga gama de autovehicule hibride pana in 2011. Astfel viitoarea generatie a modelului Prius va fi insotita de o varietate mare de modele propulsate de un motor electric si unul cu ardere interna.

Specialistii anticipeaza lansarea a trei noi modele hibride in 2009, 2010 si 2011. Este vorba despre o compacta de dimensiunile noii Yaris, o berlina de dimensiuni mai mari decat actuala Prius si un automobil premium care va inlocui modelul Camry.

Aceasta noua gama va purta numele Prius, in cinstea primului model hibrid de succes din istoria Toyota. Viitoarele modele hibride vor imprumuta elemente stilistice de la noul concept Hybrid X lansat la Geneva in acest an, chiar si noua Prius urmand sa renunte la liniile traditionale.

Prin introducerea unui model hibrid pe piata vehiculelor compacte Toyota va marca o premiera, viitorul automobil avand toate sansele sa cucereasca publicul si sa fie mai bine vandut decat Prius.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Toyota
    Pai Toyota are la ora actuala deja 4 - 5 modele hybrid pe piata. Pirus, Highlander, LX400 si Camry. Am inteles ca in 2008 va oferi la toate modelele optiunea hybrid. Am vazut la show camioneta Toyota hybrid si am fost placut impresionat.
    Bravo lor. Versiunea diesel va scoate sub 3% consum.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru