Toyota prezinta lacul care isi repara singur zgarieturile

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 23.01.2010
Toyota si AzkoNobel au creeat Sikkens Autoclear LV, un lac rezistent la zgarieturi si care se reface singur.

Toyota si AzkoNobel, o companie olandeza specializata in produse chimice, au conceput lacul care se "vindeca". Acesta este mult mai rezistent la zgariere decat lacurile conventionale si, daca totusi apar zgarieturi, acestea dispar cand pelicula de lac este expusa la caldura.

Produsul a primit aprobarea Toyota si va fi folosit in principal pentru gama Lexus LS, dar va fi disponibil la service-urile Toyota, pentru clientii care nu au optat pentru Lexus. "Suntem foarte multumiti ca putem sa raspundem cererilor venite de la Toyota si sa atingem standardele de calitate care definesc Lexus in lume", spune Sosuke Shinozaki, manager al AzkoNobel.

Pana acum, singurul producator auto care oferea ca optiune un tip similar de lac pe modelele de generatie noua era Infiniti.

via | ttac

Comentarii (5)

  • Nu prea sunt increzator
    Acest gen de produse sunt pe piata din SUA de ceva vreme. Prima data au aparut acele corectoare de zgarieturi, care nu sunt altceva decat un solvent organic puternic. De fapt zgarietura este acoperita cu vopseaua dizolvata din imprejurimi. Nu este un procedeu prea eficient si nu poate fi recomandat decat pt zgarieturile foarte usoare, superficiale.
    Acest produs prezentat in stire face acelasi lucru nuami ca are nevoie de caldura pentru ca reactia sa aiba loc. Pana la urma totul se reduce la acelasi lucru.
    Intrebarea mea este urmatoarea: In cazul unei zgarieturi mai serioase ce se intampla?....bine, in mod normal nu te mai gandesti pt ca oricum trebuie revepsita toata componenta.
    5 4
  • Alex Radoi
    Nu stiu cat de eficienta va fi pentru zgarieturile mai serioase, dar cu siguranta va disparea efectul de "panza de paianjen" care se vede imediat dupa ce scoti masina dintr-o spalatorie automata (cu perii). Si cum in tarile civilizate masinile se spala in general la spalatorii automate, cred ca pe la ei o sa se bucure de un real succes.
    7 0
  • e veche..
    La Nissan este de multi ani lacul asta si acum s-au trezit si astia de la Toyota sa se dea ei mari ce descoperire au facut...
    1 1
  • firma
    Akzo Nobel-este firma.
    1 0
  • COYOTA
    si peste 2 luni,fac rechemari in service-uri ca sa le vopseasca masinile moca,pt ca au gresit nu stiu mai ce.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru