Toyota Prius împlineşte 10 ani în SUA şi două milioane de exemplare vândute în lume

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 08.10.2010
Toyota Prius are motive de sărbătoare în acest weekend. Hibridul japonez atinge 10 ani de la lansarea pe cea mai importantă piaţă a sa, SUA, şi 2.000.000 de unităţi vândute în toată lumea.

Toyota Prius împlineşte în acest weekend 10 ani de la lansarea oficială pe piaţa din SUA. Evenimentul coincide cu atingerea unei noi borne importante: două milioane de exemplare vândute în toată lumea.

Hibridul celor de la Toyota a fost lansat în 10 octombrie 2000 (a zecea zi a celei de-a zecea luni din an) în Statele Unite, la trei ani de la prezentarea oficială din Japonia a unuia dintre cele mai "curioase" modele de pe piaţă la acea vreme. Până astăzi, Toyota a "hibridizat" 2.012.000 de clienţi, calculele companiei japoneze arătând că ]n tot acest timp au fost "salvate" 11 milioane de tone de CO2.

Conform datelor tehnice oferite de producătorul nipon, cea mai nouă generaţie Prius consumă 4.0 litri în regim mediu mixt, emisiile de CO2 fiind unele dintre cele mai scăzute de pe piaţă: 92 de grame CO2/km.

via | Toyota

Taguri: , Toyota, Toyota Prius

Comentarii (10)

  • Stanila
    putine unitati pentru o piata ca Usa. da ma rog........este ca o ciocolata cu alune da prea multa sare asa si cu masina asta.....absurda si fara rost.
    3 7
  • CATRE reactorii!!!
    scoateti mai oameni buni reclasma aia cu renault master ca ii facuta in asa fel incat sa nu poti da x pt ca reclama urca atat cat sa nu ajungi cu mouseul la x faceti cve daca vreti sa mai aveti vizuali
    7 0
  • zarnesteanu
    O minciuna bine vanduta
    Nimic mai mult.
    3 3
  • :)
    frumos bravo lor! e cam greu sa patrunzi la americani cu hibride ca ei snt cu motoarele mari si puternice..dar oricum e o suna mare daca stam sa ne gandim bine! si in viitor ca fi mult mai asimilata asimilata aceasta masina si hibridele in general..
    3 2
  • ?
    pai un studiu arata ca 10 mega vapoare polueaza cat toate masinile globului si nu mai spunem de avioane (deci asta cu hibride este o vrajeal pentu prostime , cu incalzirea globala este un ciclu al pamantului dar de ce sa nu platim pentru ce nu exista si vai se termina petrolul ,hai sa mai stim si altceva decat fotbal, manele si masini
    2 2
  • @isa
    am un feeling ca cei ce opteaza pentru un hibrid au un IQ peste medie.

    Iar prostimea va elimina din start notiunea de hibrid, electric, ecologic etc, avand credinta ferma ca el ca individ nu este altceva decat tinta unui conspiratii mondiale puse la cale de un cerc de oameni rai ce conduc guvernele din umbra.

    Cel mai probabil un reprezentant al acestei categorii de oameni (si ma refer la tine, isa) nu va intelege ca aceasta febra eco nu are implicatii doar asupra tehnologiei motoarelor auto Va ignora restul aspectelor (probabil cu mult mai importante): recuperarea materialelor dintr-o masina casata, tehnologii de fabricatie nepoluante (indiferent de domeniul vietii), optimizarea centralelor termice, diminuarea cantitatilor de poluanti din industrie (mai ales cea chimica).

    Este evident, domnule isa, ca in ceea ce te priveste, totul se reduce la masina ta si la cat de putin consuma ea compartiv cu un mega vapor uitand ca un megavapor transporta poate de sute de mii de ori mai mult decat o face harbul tau. Asta pentru ati aduce tie "la botul calului" calculatorul, mousul, televizorul cu plasma dupa care iti curg balele in mall sau chiar papica aia gen mcdonalds dupa care te dai in vant.

    Asa ca isa, ia-te de mana cu primul comentator (ala cu ochelari de cal) si incercati doar sa nu o faceti pe inteighentii pentru ca daca stii altceva decat fotbal, manele si masini cu siguranta asta nu poate fi decat zerotv.

    on-topic: 2.000.000 de clienti poate nu e mult dar postacul ochelarist uita ca a fost primul hibrid de serie si ca in fapt aceasta masina a schimbat viziunea "prostimii" asupra mediului fiind un deschizator de drum pentru absolut toata lumea auto.

    Nu pot sa zic decat la mai mare, Toyota!
    3 0
  • @gigel
    hai ma gigele oi fi de la Greenpeace ,si treaba cu IQ te crezi destept ca ai o facultate si ai inceputo pe a doua sa pari inteligent , si daca tot esti eco ai participat la „Let's Do It, Romania!" si mai e un banc cu cei intelingenti (La inceputul inceputurilor, impartea Sf. Petru creier pentru toti dintr-un lighean. La un moment dat insa, vazand ca se termina, Sf. Petru se duce la Dumnezeu si-l intreaba ce sa faca cu restul oamenilor.
    - Du-te si pune apa si imparte asa mai departe!
    Se duce Sf. Petru dar, la un moment dat, iar vede ca se imputineaza apa cu creier si se duce iar la Dumnezeu.
    - Du-te pune apa si imparte mai departe!
    Sf. Petru se conformeaza si de data asta. Dar intr-un tarziu se termina si creierele si apa si amestecul si tot.
    - Acu' ce fac Doamne?
    - Mai sunt multi?
    - Da Doamne, multi...
    - Da-le diplome!
    2 2
  • @isa
    n-ai inteles nimic!

    nici nu ma mira.
    1 1
  • @isa
    da stiam si eu bancul asta:))))))) dar totusi ce vrei sa facem sa fim o tara de ospatari si zugravi cum a zis si prea...inaltul..?:))) plus ca ce a zis gigel e perfect valabil..nu poti da o hibrida unui cocalar cu un tanc cu motor de 4000 ...stapanul inelelor...
    4 0
  • subscriu la edi80 si gica
    Si bineinteles felicitari Toyota!
    Acum 13 ani hibridul era o utopie, dar unii au crezut în ea şi uite că azi toţi se înghesuie să scoată pe piaţă hibride şi electrice. Se va cerceta, se va experimenta şi încet vor dispărea inconvenientele acestora.
    Hibridul în sine (cel puţin varianta hibrid paralel cum e Prius) nu e de viitor, dar va rămâne în istorie deoarece a deschis ochi şi drumuri noi.
    Să sperăm spre un viitor mai verde!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru