Toyota si Subaru vor vinde masini electrice

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.09.2008
Doi mari producatori din Japonia au intrat in cursa pentru productia de vehicule electrice.

Oferta pentru vehicule electrice se diversifica incepand cu anul viitor. Daca Subaru promite un vehicul electric cu patru locuri, Toyota a confirmat pentru prima data planurile de a pune la vanzare un automobil electric incepand cu anul 2010. Ambele companii mizeaza pe zero emisii, in timp ce rivalii lor principali, Nissan si Mitsubishi merg mai departe cu ceea ce multi considera a fi viitorul autovehiculelor.

Autovehiculele electrice nu sunt un concept nou, Toyota testand modelul sau ultracompact E-com inca din anul 1999. Din cauza formei si configuratiei care dispunea numai de doua locuri, acest model a fost considerat impractic de catre contestatarii vehiculelor electrice. Anul 2010 va aduce si lansarea unui automobil electric marca Nissan, in Statele Unite, iar Mitsubishi va lansa iMiEV in Japonia, apoi in Europa si Statele Unite. "Autonomia vehiculelor electrice va fi limitata de performantele bateriilor disponibile. Momentan vehiculele electrice vor fi folosite cu precadere pentru distante mici.

In anul 2010 am dori sa oferim un mic vehicul electric compact, la o scara redusa" , declara Masatami Takimoto - seful departamentului de cercetare si dezvoltare Toyota. 

Subaru isi bazeaza modelul electric pentru anul viitor pe modelul Stella, un minivehicul comercializat in Japonia care dispune de un motor de 660 centrimetri cubi. Acesta va avea patru locuri si va functiona cu baterii Litiu-Ion. Subaru va folosi baterii produse de Automotive Energy Supply Corp. , un joint-venture format anul trecut intre Nissan si producatorul de electronice NEC Corp.

Conceptul Stella este un vehicul electric cu posibilitatea de a fi incarcat la priza, cele opt ore in care se realizeaza incarcarea completa oferindu-i o autonomie de 80 km.

"Pentru oras, este suficient. Atat putem oferi cu tehnologia actuala la un pret rezonabil", declara purtatorul de cuvant Fuji Heavy Industries, Shinichi Murata. In primul an, Fuji Heavy Industries vrea sa produca 200 unitati Subaru Stella pentru piata din Japonia, compania neavand intentia de a le comercializa peste ocean.

via |  Autoweek

Taguri: Nissan, Subaru, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru