Toyota: "Vom reveni la ritmul normal de producţia abia în noiembrie"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 22.04.2011
Dezastrul natural care a dat peste cap producţia producătorilor auto niponi va avea efecte pentru Toyota până la finalul acestui an..

Cutremurul şi tsunami-ul care au lovit coasta Japoniei acum o lună şi jumătate au lăsat urme adânci în ritmul de producţie al constructorilor auto niponi, iar efectele dezastrului natural tind să nu se dilueze nici măcar la câteva luni după dezastru. Conform oficialilor Toyota, ritmul de producţie al uzinelor sale din lume nu va reveni la cotele normale până în noiembrie-decembrie.

"Le cer scuze tuturor clienţilor care au decis să cumpere un vehicul produs de noi pentru întârzierea enormă a livrărilor", a declarat Akio Toyoda, preşedintele constructorului nipon, cu ocazia unei conferinţe de presă organizate ieri. Conform calculelor interne Toyota, dezastrul japonez a afectat deja producţia a 260.000 de maşini.

În acest moment, toate uzinele Toyota din Japonia funcţionează, săptămâna 18-22 aprilie fiind, de altfel, prima de după cutremur în care toate siturile de producţie deţinute de cel mai mare producător din lume au avut activitate. Totuşi, ritmul de producţie este foarte coborât, fabricile operând la această oră la jumătate din capacitatea normală.

via | AP

Comentarii (4)

  • Toyota
    Vine in dotare standard cu o mana de iod radioactiv, sa crape soferul inaintea masinii

    :))))
    1 16
  • .......
    Chiar nu e nimic de ras,dupa povestea cu imensul recall,acum si chestia asta,si totusi nu se dau batuti! De admirat perseverenta,seriozitatea si curajul!
    12 1
  • @SERD - De ce sa se dea batuti? E o companie mare care-si permite sa iasa in pierdere cateva luni, pentru ca apoi sa reintre totul in normal
    1 0
  • octav_bmw
    eu am ajuns la o concluzie: la toyota platesti doar marca deaorece motoarele parca sunt lipsite de vlaga iar cutiile automate in special de pe cele hibrid sunt depasite cu mult
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru